FACEBOOK

Erős lesz az új OSC is!

Erős lesz az új OSC is!
hozzászólás, 2017.05.31.

Öt távozó és öt érkező a bajnoki bronzérmes OSC-nél. Edző csak a jövő héten lesz, de aki jön irányítani a csapatot, annak feladata már ismert: döntőbe jutás a bajnokságban és a kupában, a  BL-ben pedig a final six-részvétel kiharcolása. Bemutatjuk a szerdai teljes OSC-sajtótájékoztató videófelvételét.

A sajttótájékoztatónak a Kondorosi úti uszoda előcsarnoka adott otthont.

Először Becsey Péter sportigazgató foglalta össze az évet. Mint mondta, nehéz esztendőn van túl a csapat. A kitűzött célokat ugyan nem sikerült elérni, de a nagyon erős magyar bajnokság élmezőnyében megszilárdította helyét az OSC, a megszerzett harmadik hely pedig biztosítja a részvétel lehetőségét a Bajnokok Ligája következő évi versenysorozatában.

A szakember idézte a szolnoki vezetőedző, Cseh Sándor vlv-nek adott interjúját, amelyben a bajnok csapat mestere azt mondta, hogy az év mérkőzése szerinte az OSC-vel vívott elődöntő harmadik meccse volt. Becsey hozzátette: egyetlen negyed választotta el csapatát a csodától. Mint mondta, büszkék lehetnek arra, hogy az OSC az egyetlen Magyarországon, sőt, egész Európában, amely elmondhatja, hogy kétszer meg tudta verni a Szolnokot az elmúlt klubszezon során.

Ezután említést tett az év közbeni edzőváltásról, s megköszönte Vincze Balázsnak a klubnál eltöltött három évet. Szerették volna, ha az edzői munkát ideiglenes jelleggel elvállaló Tóth László folytatja a csapat irányítását, de - mint a sportigazgató fogalmazott: - "Sajnos nagyon hosszú gondolkodási időt adtunk neki, két hetet, s ő átgondolt sok mindent és végül nem vállalta a feladatot". Továbbra is viszi munkáját az OSC utánpótlásánál, de a női válogatottnál ellátott másodedzői poszt szerinte teljes embert kíván.

Az utánpótlás kapcsán megjegyezte, hogy jövőre már talán fel tudnak vinni egy-két ifijátékost a felnőtt csapatba, hogy meggyorsítsák a fejlődésüket, s a gyengébb ellenfelekkel szemben talán be is mutatkozhatnak majd az OB1-ben.

Az új edző személyét illetően a klub vezetése várhatóan a jövő héten ad  ki sajtóközleményt.

Az OSC új úton jár a magyar vízilabdában, igyekszik meghonosítani a családias jelleget, ezt szolgálja a kerületi önkormányzattal való szoros kapcsolat, együttműködés is. Végül megköszönte a csapatot segítő szponzorok támogatását.

A csapattól öten távoznak, de a sportigazgató szerint a helyükre érkező öt új emberrel a társaság alkalmas lesz a kitűzött célok elérésére.

VLV-VIDEÓ:


Becsey Péter az OSC-sajtótájékoztatón


Ezután egyenként bemutatkoztak a klub új szerzeményei.

Erdélyi Balázs - aki magyarországi vízilabda-pályafutása során eddig kizárólag az Eger csapatában szerepelt - elmondta, hogy már korábban is többször hívta őt az OSC, most érezte érettnek a helyzetet arra, hogy igent mondjon. Több szempontból is indokoltnak érezte a mostani váltást, amit tökéletes lehetőségnek nevezett. Szerinte az OSC nagyon erős játékosokat igazolt, a csapat nagyon jó teljesítményre lesz képes a következő szezonban.

A Ferencvárostól érkező Tóth Márton, aki eddig három csapattal (Honvéd, Vasas, Szolnok) is nyert magyar bajnoki aranyérmet, elmondta, hogy a kerületbe költözött, s örül, hogy a nagyon erős szakmai munka mellett családias légkört is biztosító klub tagja lehet. Bizakodva néz az új szezon elé, s hozzátette: számára nagyon fontos szempont, hogy olyan csapatban játsszon, ahol meghatározó szerepe lehet. Mint mondta, ez volt az egyik oka annak, hogy a Ferencvárossal közös megegyezéssel szerződést bontott.

Nem árulta el, hogy új csapatban centerként vagy szélsőként fog szerepelni, "ez egyelőre maradjon a csapat belső titka".

A Fradi-nevelés, a balkezes Kolozsi Marcell Pécsről igazolt a Kondorosi útra, mint mondta, elsősorban azért, mert budapesti, s szeretett volna a családja közelében lenni. Amikor az OSC hívta, nem kellett neki sok gondolkodási idő, hogy igent mondjon.

VLV-VIDEÓ:


Erdélyi Balázs, Tóth Márton és Kolozsi Marcell az OSC-sajtótájékoztatón


A csapat két új szerb játékosa (már OSC-s szerelésben felvett!) videóüzenetben fejezte ki örömét, hogy a világ legerősebb bajnokságában szerepelhet, az OSC színeiben.

Szava Rangyelovics 23 éves védő, olimpiai bajnok, világbajnok, Európa-bajnok, a szerb válogatott alapembere.

Nemanja Ubovics a spanyol Barcelonetával érte el legnagyobb sikereit, a Barcelonetával BL-győztes, kétszeres spanyol bajnok és kupagyőztes. A center 26 éves.

Mindkét szerb játékos az olasz Bresciából érkezik, s a 2015-16-os szezonban együtt nyerték meg klubjukkal az Eurokupát.

VLV-VIDEÓ:


Szava Rangyelovics és Nemanja Ubovics az OSC-sajtótájékoztatón


Bisztritsányi Dávid csapatkapitány arról beszélt, hogy a többi csapat is nagyon erős lesz, de reméli, hogy az új játékosokkal sikerül elérni a vezetés által kitűzött célokat.

VLV-VIDEÓ:


Bisztritsányi Dávid csapatkapitány az OSC-sajtótájékoztatón


Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere köszöntötte az új igazolásokat, jelezve, hogy jó eredményt várnak velük a csapattól. Nagy küzdelem lesz jövőre is, fontos, hogy az új OSC kihozza magából a maximumot, példát mutatva az egyre bővülő helyi utánpótlásnak. Elmondta, hogy folytatódik az intézményfejlesztés, korszerűsítik a medenceteret és szerepel a tervekben a kismedence téliesítése, illetve az öltözői helyzet javítása.

VLV-VIDEÓ:


Hoffmann Tamás polgármester az OSC-sajtótájékoztatón


Sal László, a főszponzor A-Híd Zrt. vezérigazgatója megköszönte a csapat 2016-17. évi teljesítményét, cége nevében is gratulálva. Emlékeztetett, hogy ez lesz az együttműködés negyedik éve, s az A-Hídnál ma már egyre gyakrabban beszédtéma a vízilabda a dolgozók között. A bajnoki harmadik helyet nagyra értékelte és ő is üdvözölte az új OSC-seket. Elmondta, hogy a névadó szponzor menedzsmentje továbbra is a csapat mögött áll, megfelelő szerződésállománnyal rendelkeznek ahhoz, hogy a következő években "itt is nyugodt munka folyhasson".

A háttér stabilitását bizonyítandó, hozzátette: "Olyan most a piaci helyzet, hogy rajtunk nem múlik akár egy döntő abszolválása sem...".

VLV-VIDEÓ:


Sal László A-Híd-vezérigazgató az OSC-sajtótájékoztatón


A két szerb játékos és Erdélyi Balázs két évre, Tóth Márton és Kolozsi Marcell egy évre kötelezte el magát az OSC-hoz.