FACEBOOK

Eger-Brescia 6:4 - BL-elődöntős az Eger!

Eger-Brescia 6:4 - BL-elődöntős az Eger!
hozzászólás, 2017.05.25.

Az Eger legyőzte a Bresciát és bejutott a BL F6 pénteki elődöntőjébe, ahol a Szolnokkal küld meg a döntőbe jutásért. Helyszíni vlv-riport.

Bajnokok Ligája final six, Budapest

Május 25., csütörtök - negyeddöntők:

Olympiakosz-Jug Dubrovnik 8:11 (1:3, 1:4, 5:3, 1:1)
G.: Geniduniasz 4, Kolomvosz 2, Milonakisz, Funtulisz, ill. X. Garcia, Markovics, Vrlics, Perrone 2-2, L. Fatovics, Jokovics, Obradovics


vlv-képek


Eger-Brescia 6:4 (2:2, 1:1, 1:1, 2:0)
G.: Hárai 3, Cuckovics, Kovács G., Vapenszki, ill. Nora 2 Paskovics, Muslim

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Biztos volt, hogy egy ilyen mérkőzés lesz, mert a Brescia és az Eger játékára is ez jellemző. Egy final sixben nem lehet olyan dolgokat játszani meg kitalálni, ami az alapjátéka kell, hogy legyen egy csapatnak. Annyira sok kontra volt, így még több volt a birkózáson kívül az úszás, de erre is jobban reagáltunk, mert szerintem Muslim elveszítette a fejét. Azt mondom, hogy le a kalappal, mi ezt jól tudtuk kezelni.

- Végig ilyen játékvezetői felfogásra lehet számítani a tornán, vagy ez egy egyedi eset lehetett?

- Nem láttam az előző mérkőzést, de abból az eredményből kiindulva ez egy más típusú meccs volt. Én azt gondolom, hogy nagyjából következetesek voltak, amit láttak, befújtak, csak volt három-négy olyan szituáció, amin azt éreztem, hogy az egyik oldalon ez volt az ítélet, a másik oldalon pedig más. Azért ők is tévednek, téved az edző, téved a játékos, téved a játékvezető is, mert ezt nem lehet hiba nélkül csinálni, főleg ilyen szinten.

- Holnap a Szolnok ellen mi lehet a döntő? Min múlhat a mérkőzés?

- Azon, hogy az elején meg tudjuk-e állítani azt a sebességet, amit a Szolnok tud, s biztos, hogy ránk akar erőltetni. Szerintem előny, hogy mi ma játszottunk. Bármi is történt a bajnoki döntőben, szerintem ez egy teljesen másik történet. Oldja meg Sanyi, hogy a játékosa fejével mit csinál. Azt, amit nekem kellett, megoldottam, illetve a játékosok is, ez látszott a mai meccsen.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


DECKER ÁDÁM (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Tízgólos meccs - erre számítottunk. Nem volt "közönségszórakoztató játék", elég sok volt az egy az egy elleni párharc, a "bunyó-rész", mi ezt elég jól kezeltük. Az első negyedben 5:1 volt a kiállítási arány és én a vízben nem láttam a feszültség, az idegesség jeleit. Sokáig csak három lőtt góllal álltunk, talán a harmadik negyedig és ez sem zökkentett ki minket. Ha a Szolnok ellen a bajnoki döntőben ugyanilyen higgadtság és magabiztosság jellemezte volna a csapatot, akkor lehet, hogy győztünk volna, de mindenképpen tovább tartott volna a döntő, mint három meccs. Ugyanakkor így, hogy hamar lezárult a bajnoki döntő, mindkét csapat tudott pihenni is és alapozni is, úgyhogy ez meg előrevetít holnapra egy nagyon jó mérkőzést.

- Milyen érzés volt hazai közönség előtt játszani?

- Nagyon jó! Ezúton is köszönöm az egrieknek, akik több busszal elkísérték a csapatot, ahogy egész évben, de láttam olyan szurkolókat is, akik nem egriek és csak úgy, a "magyar érzelem" hozta ki őket, az, hogy végre ilyen komoly rendezvényen magyar csapatnak szurkolhatnak - nekik is nagyon szépen köszönjük!

- A játékvezetői felfogást hogy értékeled? Ez várható a következő meccseken is?

A BL F6-on készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

- Igen, az a tapasztalatom, hogy nemzetközi szinten az első egy-két negyedben nagyon megfogják a mecset, szórják a kiállításokat. Utána engedték, látták, hogy nem durvul el a mérkőzés - az utolsó, Muslim-esetet kivéve - már engedték, hogy több legyen a kontaktus, ez abszolút jellemző a mostani nemzetközi játékvezetésre. A végén már szinte két kézzel nyomtuk egymást és nem volt szinte szabaddobás sem. Fel vagyunk erre készülve, bízom abban, hogy holnap is hasonló lesz a felfogás.

- Milyen az új Aréna?

- Nagyon szép. A válogatottal már edzettünk itt, sőt, az Egerrel is a junior válogatott ellen, akkor közönség még nem volt, remélem, holnap még többen lesznek, mert azért ma még elég foghíjas volt a lelátó.

- A Szolnok ellen mivel készültök a bajnoki meccsekhez képest?

- Semmi extra nem kellett szerencsére a készülésben, elég jól ismeri már egymást a két csapat, nemcsak idénről. Egy picit sem akarom elvenni a Szolnok dicsőségét, simán megnyerték a bajnoki döntőt, de azért abban mi is ludasok voltunk. Olyan helyzetekből kaptunk gólt, amiket láttunk és készültünk rájuk. Hogyha egyszer jól csinálnánk azt, amit gyakorolunk, akkor majd kiderül, hogy meg tudjuk-e őket verni. Szerintem ez elegendő lehet.


További vlv-képek


LŐRINCZ BÁLINT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nagyon-nagyon kemény mérkőzés volt. Az történt, amire számítottunk, kevésgólos mérkőzés volt, borzasztó nagy taktikai és fizikális harc. Hála Istennek győztesen jöttünk ki ebből. Most tíz-tizenöt percig örülünk, aztán el kell felejteni, hiszen megvannak a céljaink, és az nem ennyivel ért véget, holnap is szeretnénk győzni mindenképpen.

- Hogy értékeled a saját teljesítményed? Mit sikerült azután játszani, hogy hosszú ideig sérült voltál és a bajnoki döntő utolsó mérkőzését is ki kellett hagynod?

- Őszintén szólva még nem vagyok százszázalékos, de nem minden nap játszik az ember egy ilyen kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában final sixet, ezért erre a hétvégére nincs fájdalom. Összeszorítom a fogam és nem is beszélek erről. A mérkőzésen odateszem szívemet-lelkemet és ahogy tudom, segítem a csapatot. Úgy érzem, hogy hasznos tagja vagyok a csapatnak és kell, hogy játsszak. Hála Istennek nincsen nagyobb fájdalmam sem.

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


BRANISZLAV MITROVICS (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nagyszerűen védekeztetek, összesen négy gólt kaptatok. Mi volt a titka a mai meccsnek?

- Nincs titok, amit az Eger mutat az utóbbi pár évben, az történt ma is. Koncentrálunk a védekezésre, azzal kombinálunk, ameddig nem mentek jól a támadások, de a védekezés sikerült, meccsben tudtunk maradni, és azért is tudtuk megnyerni, mert úgy védekeztünk, ahogy kell.

- Holnap a Szolnok ellen játszatok, ez lesz a negyedik felvonás ellenük, majdnem zsinórban. Mit vársz tőlük? Mivel lehet most őket megverni?

- Ugyanilyen védekezéssel. Ha tudunk ilyen nagyon kevés gólokon maradni, akkor szerintem tudunk nyerni a Szolnok ellen. Ha nyitott lesz a meccs, nagyon sok góllal, akkor nagyon nehéz lesz nekünk.

- Mi a véleményed a játékvezetői felfogásról? Némileg más volt, mint a magyar bajnokságban megszokott.

- Igen, teljesen más volt. Látszott, hogy kellett nekünk egy kis idő, mire elfogadtuk ezt a bíráskodást, de annak örülök, hogy a második negyed után felismertük, hogyan fújnak és jól tudtunk játszani. A bírókról semmi mást nem mondok, ugyanúgy fújtak mindkét oldalon. Fel kell ismerni, hogyan fújnak és ahhoz igazodni.

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok!


CSEH SÁNDOR A VLV-NEK


A torna további programja

Május 26., péntek - helyosztó, elődöntők

17.30 Brescia-Olympiakosz - az 5. helyért
19.00 Jug Dubrovnik-Pro Recco
20.30 Eger-Szolnok - vlv (szöveges élő)

Május 27., szombat

15.15 A 3. helyért
16.45 Döntő