FACEBOOK

Eger-Szolnok 3:8 - A Szolnok ismét bajnok

Eger-Szolnok 3:8 - A Szolnok ismét bajnok
hozzászólás, 2017.05.10.

A Szolnok ismét nyert Egerben és ezzel megszerezte újabb bajnoki címét. A két csapat még ebben a szezonban újra találkozhat - a BL F6 elődöntőjében. Helyszíni vlv-riportunk még mindig folyamatosan bővül.

BAJNOKI DÖNTŐ

Ez történt eddig:

1. MÉRKŐZÉS

2. MÉRKŐZÉS


3. forduló, május 10., szerda

Eger-Szolnok 3:8 (1:3, 2:3, 0:1, 0:1)
G.: Biros B., Hárai, Decker Á., ill. Prlainovics 4, Varga Dénes, Alekszics, Gocics, Vámos

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A Szolnok 3:0-ra nyerte meg a döntőt és ezzel megvédte bajnoki címét.


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


VLV-VIDEÓK:
(Köszönjük a képanyagot az egri stábnak, Dabrowski Norbertnek.)

0:1 - Varga Dénes gólja

0:2 - Prlainovics első gólja, ötméteres

1:2 - Biros Barnabás gólja

1:3 - Prlainovics második gólja

2:3 - Hárai gólja

2:4 - Alekszics gólja

2:5 - Prlainovics harmadik gólja

2:6 - Gocics gólja

3:6 - Decker Ádám gólja

3:7 - Prlainovics negyedik gólja

3:8 - Vámos gólja



Dabrowski Norbert a vlv-nek


- Szervusz, Norbi! Csak ahhoz tudok gratulálni, hogy döntőbe jutottatok és megvan az ezüstérem, a három döntőbeli meccs az elment. Voltak hullámhegyek, hullámvölgyek, de végül is az eredmény 0:3. Most így lezárásként hogy értékeled?

- Szervusz. Hát, elmondtál mindent, de azért megpróbálok válaszolni. Úgy gondolom, hogy megnyertünk egy ezüstérmet x hónap alatt, 10 hónap alatt, nem tudom pontosan, mennyi volt az alapszakasz és a középszakasz együtt, és utána elvesztettük az aranyérmet három meccs alatt. És az a fájó, hogy nagyon nem is volt esélyünk. Sok okosat most nem tudok mondani, keresem az okokat, rettentő sok "miért" van a fejemben. Tudom, hogy sok dologra úgysem fogok választ kapni, mert ebből körülbelül a fele megvolt tavaly is. És a fő probléma az egész történettel ez, hogy ami a vereségünk, a három mérkőzésen mutatott teljesítményünk oka, jelen pillanatban azt gondolom, hogy a "miértek" nagy része ide tartozik. 

- Lelkileg hagy ez bennetek nyomot? Most azért elég gyorsan fel kell állni, fontos meccsek jönnek a final sixben.

- Én elmondtam a játékosaimnak most az öltözőben, hogy több pihenőt kapnak, mint amit szerettem volna, mert azért ezt most mossa ki mindenki a fejéből, illetve keresse meg mindenki a saját felelősségét, mert ebben hiszek, velem az élen. És utána az jöjjön csak vissza, az játsszon, az kezdjen el dolgozni a final sixre, aki ugyanúgy hisz benne, mert én ma, ha hazamegyek..., bocsánat, ha holnap elmegyek horgászni, akkor utána már fogom tudni azt, hogy nem érdekel semmi, csak a Brescia-meccs. És én úgy gondolom, hogy át fogunk menni a Brescián és újra játszani fogunk a Szolnokkal. És én azért nem kívántam nekik sok sikert a BL-ben, mert tudom, hogy velünk fognak játszani.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést és jó felkészülést kívánok!



Cseh Sándor a vlv-nek


- Gratulálok, Sanyi! Megnézhetem, vizes még az inged?

- Igen... :-)

- És tényleg. Nem kellett volna egy másikat hozni?

- Hát..., kabalából nem szoktam készülni, a cipőmet le is akartam venni az utolsó percben, de Milan Alekszics és Kis Gábor azt mondták, hogy teljesen mindegy, mert úgyis utánam dobják, úgyhogy úgy voltam vele, hogy akkor így repülök...

- Jó, hát gratulálok, három meccs 3:0. Teljesen simának tűnik, ha így ránézünk. Sima volt?

- Nem, nem volt sima. De ahogy a bajnoki döntő előtt sokan hívtak és fejtegettük, hogy most ezek milyen meccsek lesznek - pontosan ez volt a mi célunk, hogy úgy készüljünk fel a döntőre, hogy bármi lehetséges. Lehetett volna egy ötmeccses is, lehetett volna az is, hogy 3:1-re kikapunk, de tudtuk azt, hogy mekkora nagy jelentősége van az első meccsnek lélektanilag.

Az Eger nagyon jól játszott a bajnoki döntő előtt, egy héttel korábban megverte a BL-győztes Dubrovnikot. Nyilván ők most kiemelten várták ezt a döntőt és azzal, hogy az első meccsen itt le tudtuk őket győzni és ahogy le tudtuk, azért az egy olyan pofon volt, amit ez az Eger szerintem még nehezen tud elviselni. Nagyon jó csapat, de sok fiatal játékos van és azért ez nem egy egyszerű dolog.

- Most furcsa a helyzet, mert egyrészt megvan egy nagyon nagy siker, de nem szabad nemhogy leereszteni, de túlzottan örülni sem, ez a friss aranyérem ad azért nektek valamilyen erőt?

- Én nem hiszem, hogy ezt össze lehet keverni, ráadásul most aránylag sok idő is van a kettő között. Nagyon sokat dolgozunk, most ezt ki kell élvezni. Ettől se rosszabb, se jobb nem lesz a játékunk az elődöntőben.

Nagyon kemény szezonnak indult ez, sokkal kevésbé tartottak minket esélyesnek, mint tavaly. És nemcsak az, ahogy a döntőben játszottunk, szerintem ahogy a bajnoki mérkőzéseken egész évben játszottunk, az nagyon jó volt, sőt, néha már rá is kérdeztek, hogy tudjuk-e ezt mi végigcsinálni? És mindig az volt a válasz, hogy reméljük, igen. Úgyhogy én ennek most nagyon örülök.Háromszoros magyar bajnok a Szolnok - az elmúlt három évben. Hogy mi lesz a final sixben, azt majd jövő hétfőtől átgondoljuk. 

- Igazad van. Jó pihenést kívánok!



Varga Dénes a vlv-nek


- Szervusz, Dumi! Elég nagy itt a hangzavar. Ez nem véletlen. Megnyertétek a bajnokságot, megvédtétek a címeteket. Egy kis értékelést kérek szépen.

- Így történt, ahogy mondod. Nagyon örülünk, hogy volt bennünk annyi lendület, hogy a harmadik meccset is meg tudtuk nyerni. Igazából arra gondoltam meccs előtt, hogy ez lesz a legnehezebb meccs, mert mindent beleadnak. Már csak azért is, mert az előző két meccsből az első elment mellettük. A második küzdős volt, de mégis idegenben kellett volna bravúr, úgyhogy a harmadiknál odateszik magukat és nagyon szoros ki-ki meccs lesz belőle. De úgy láttam, hogy felőröltük őket százszázalékosan. Tehát, amikor mi időt kértünk, mi tudtunk sort cserélni, ők meg, hát úgy nézték, hogy most mi lenne a megoldás egy teljesen friss, teljesen ugyanolyan sor ellen. Szóval úgy érzem, hogy tudtunk dominálni, és ez az oka annak, hogy nyertünk három nullra.

- Ilyenkor olyan érzése van az embernek, hogy vége van az egésznek. Megvan, itt a trófea. De pont ugyanezzel a csapattal, vagy legalábbis remélhetőleg  ugyanezzel a csapattal fogtok játszani egy elődöntőt, és az is nagyon kemény lesz, illetve lehet, hogy keményebb. Nincs-e ennek veszélye?

- Igen. Én is remélem, hogy velük játszunk. De azért abban is bízom, hogy ha így alakul, akkor rajtuk keresztül bejutunk a döntőbe. Nem szaladnék ennyire előre. Örülök, hogy megnyertük a bajnokságot, és egy kis pihenőre szükségünk van, hogy feltöltődjünk a final sixre való felkészülésre.

- Hogy fog zajlani a felkészülés? Inkább fizikai vagy lelki lesz?

- Nem követtük el azt a hibát, mint tavaly, hogy lufik voltak már a harmadik meccsen az uszodában. Így hát nem beszéltünk az esetleges győzelem utáni pár napról. Azt gondolom, hogy fogunk kapni pihenőt. És utána egy minialapozást követően finomhangulunk a final sixre.

- Gratulálok még egyszer, és jó ünneplést kívánok! És találkozunk még.

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Vámos Márton a vlv-nek


- Szervusz Marci! Gratulálok a győzelemhez. Nekem úgy tűnt, ezt az egész bajnokságot, a bajnoki döntőt simán nyertétek.

- Jól láttad. Azért nem volt ilyen sima, mert bele kellett tenni nagyon sok mindent, hogy végül 3:0-ra megverjük őket. Nagyon jó kapusteljesítmény kellett ehhez, nagyon jó védekezés, főleg emberhátrányban, és úgy gondolom, hogy ez mind a három meccsen végig nyomon követhető, tehát megint meg lehet nézni, hogy védekeztük az emberhátrányokat és akkor látni lehet, hogy ezzel nyertük meg a meccseket, illetve azt, hogy működött elöl a támadás, ami az alapszakasz utolsó meccsén nem működött, ezt ki tudtuk javítani és gólokat tudtunk lőni és megnyerni ezt a három meccset.

- Volt olyan pillanata ennek a három meccsnek, amikor azt érezted, hogy baj van, esetleg megfordítják? 

- Ilyet nem éreztem, mert amikor bent vagyok a meccs közben a vízben, nem ilyenen töröm a fejemet, talán a második meccsen, amikor 3:1-re elmentek akkor lehetett volna mondani, hogy „Húha meleg a pite”, de azt is olyan magabiztosan, higgadtan és okosan hoztuk fel és jöttünk vissza a meccsbe, hogy semmi kétség nem volt afelől, hogy mi meg fogjuk nyerni.

- Most lesz egy kis pihenés, aztán egy mini alapozás, készülés, és az aztán egy nagyon fontos torna, amelyen két meccsetek lesz. Mit vársz attól? Milyen lesz?

- Ugye szövögetjük a mi kis álmainkat, harmadik éve, hogy úgy megyünk oda, hogy meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját. Semmi mást nem tudok mondani, mint hogy meg akarjuk nyerni. Ez borzasztó nehéz lesz, és most kívánok a csapatnak egy jó kis pihenőt.

- Én is ezt kívánom neked!

(Lejegyezte: Kerbi)



Fülöp Bence a vlv-nek


- Szervusz, Bence! Találtál egy egész jó dekorációt. Gratulálok ehhez!

- Köszönjük szépen!

- Meg is dolgoztál érte rendesen te is.

- Hát, ahogy az egész csapat. Ez erről szól, keményen kell dolgozni, hogy a bajnoki győzelem meglegyen a végén. Persze nem azt mondom, hogy az egriek nem dolgoztak keményen. Nagyon brusztos, kemény mérkőzés volt mind a három. És a végén úgy tűnt, hogy mi tudtuk azt a pluszt hozzátenni.

- Tőled is megkérdezem, hogy volt-e olyan pontja ennek a három meccsnek, amikor esetleg úgy érezted, hogy feljöhetnek, megfordítják, baj lehet?

- Szerintem egyértelműen az, amikor a Mezei Tamást itt kiállították. Ott egy kicsit megijedtem, hogy egy center, ugye. De sokszor bebizonyosodott már, hogy ha egy játékos kiesik, akkor a csapat valahogy még jobban összeugrik és még keményebben tud játszani. Nekem a tavalyi év jutott az eszembe, amikor 2:0-ról jött az Eger, és a végén öt mérkőzéssel tudtuk csak eldönteni a döntőt. Ez megvolt egy pillanatig a fejemben, amíg jöttünk ide, hogy itthon játszanak, itthon nagyon kemények. De hála istennek, nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Hihetetlen kapusteljesítmény volt, és tényleg nagyon szépen összezártunk és ezzel meg tudtuk verni az Egert.

- Gondolom, hogy most teljesen elégedett vagy. Meg is van rá minden alapod. Mi lesz a final sixszel?

-  Hát, elégedett nem vagyok, az majd későbbi időszakokban jön, amikor talán vége lesz a pályafutásomnak.  A final six természetesen már a szemem előtt lebeg. Ugye, Faragó Tamásnak van az a mondása, hogy "napi hősök vannak". Ma mi voltunk a hősök, de a final sixnél is mutatni kell valamit. És remélhetőleg meg tudjuk verni mind a két csapatot, illetve meg tudjuk nyerni a fnal sixet.

- Jó pihenést, jó felkészülést, jó final six6-et kívánok!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Nagy Viktor a vlv-nek


- Gratulálok Viktor, egy újabb bajnoki cím. Nem unod még?

- A győzelmet sose lehet megunni, tudod jól. :-)

- Jó, hát viccből kérdeztem. Ez könnyű volt, közepes volt, nehéz volt?

- Közepesen indult, aztán könnyű lett. De azért volt benne munka, megdolgoztunk érte, ha őszinte akarok lenni, nem fáradtam el ezen a meccsen. Nem volt annyira idegőrlő szerintem, valahogy éreztem magunkban az erőt, és az első meccstől érzem, azóta, amióta bekerültünk a döntőbe. Ott az OSC-vel nagyon nagyot vívtunk, és ott nagyon nem ment a játék. Úgy éreztem az utolsó OSC-meccs után, hogy ott felszakadt mindenkiben egy gát és azután megkönnyebbülve, felszabadultan jöttünk le edzésre és azt végigvittük. Szóval mind a három meccsen ezt a felszabadultságot éreztem, azzal, hogy koncentráltsággal és jól játszottunk, csapatként funkcionálva. Szóval nagyon tetszett.

- Megmarad ez még 10-15 napig?

- Nem vagyok jós, de úgy érzem, hogy igen. Az első perctől kezdve úgy gondolkodunk, hogy ez egy fázis, egy része a mi tervünknek, de nem a vége, és a mi végső célunk a BL döntő, szeretem ezt mondani, hogy a döntő a cél, de végül is a végső cél az a döntő megnyerése, de oda be kell jutni. Nagyon jól teljesítettük az akadályokat a BL-ben, nagyon szépen játszottunk egész évben, bejutottunk a legjobb négybe, most a következő célunk a következő meccs megnyerése. Semmi mással nem kell foglalkozni, a döntő azért még messze van. Úgyhogy ha bejutottunk akkor lehet gondolkozni, hogy meg kell nyerni.

- Akkor találkozunk néhány hét múlva. Jó pihenést, jó edzést, jó final sixet.

(Lejegyezte: Kerbi)



Decker Ádám a vlv-nek


- Hát, Ádi, nem sikerült a sírból visszahozni ezt a párharcot... Hogy értékeled?

- Az utolsó meccset értékelni nem igazán lehet, mert onnantól kezdve, hogy átvették a vezetést, szerintem eldőlt a mérkőzés. Az előző kettőnél kellett volna ugyanilyen habitussal játszanunk és akkor talán nem jutottunk volna odáig, hogy a sírból kellett volna visszahozni.

- Hol ment el, melyik résznél?

- Leginkább az összeszedettségen, a tudatos játékon az első meccs első percétől kezdve, szerintem. De persze boncolgathatnánk, a Szolnok nagyon jól felkészített csapat volt és látszott rajtuk, hogy tökéletesen végrehajtják azt, amit gyakoroltak. Úgy érzem, lett volna keresni valónk, hogyha hasonlóképpen vízilabdázunk.

- Lesz egy visszavágó nemsokára...

- Igen. Most van időnk, bő másfél-két hetünk készülni a final sixre, én azt gondolom, hogy az egy új történet lesz, tiszta lappal indul.



Kis Gábor a vlv-nek


- Szia Kicsi! Gratulálok a győzelemhez! Szerintem ez volt a legsimább. Hogy látod?

- Köszönjük szépen! Igen, azt kell, hogy mondjam, hogy most volt a legnagyobb különbség számszerűleg a mérkőzésen, de nagyon nagy munka volt benne és tényleg azt mondom, hogy az utolsó pillanatig nagyon jól játszottunk, igaz, az Eger megtört. Nem hittem, hogy el tudunk lépni, de éreztem a csapaton az elszántságot, a fegyelmezettséget, ami tavaly nem jött össze, s ez akkor majdnem a bajnokságba került, de idén ezt nem hagytuk, úgyhogy hála istennek, jól sikerült a meccs.

- Hogy lehet most az ellen küzdeni, hogy megelégedjetek ezzel a sikerrel, hiszen várhatóan lesz még egy meccsetek az Egerrel?

- Hát most ezt nem tudom... Azt tudom, hogy mit csinálunk ma este. Ennyit tudok, ma nem foglalkozom mással.

 - Mit csináltok ma este?

- Szerintem megünnepeljük ezt a bajnoki címet, úgyhogy lecsúszik egy-két ital biztos. :-)

- Gratulálok, Kicsi!



Kovács Gergő a vlv-nek


- Szervusz, Gergő! Nem tudom, hogy milyen érzéseid vannak most, egy döntő végén vagyunk, lehetett volna jobb - ilyen lett, de azért ez mégiscsak egy ezüstérem...

- Ezüstéremnek ezüstérem, de hát egy vereség után nehéz ezt most így hirtelen pozitívan értékelni.

- Ezt a mai meccset hogy láttad? Gondolom, úgy indultatok neki, hogy mindent megpróbáltok. Mi sikerült ebből?

- Mindent megpróbáltunk, csak nem elég okosan. A Szolnok átgázolt rajtunk. Megint kevés gólt lőttünk, kaptunk buta gólokat ugyanúgy, mint az előző két mérkőzésen.

- Mennyire fáradtatok el? Most nem a mai meccsre gondolok, hanem arra, hogy a szezon vége közeledik.

- Én most nem éreztem magam annyira fáradtnak, a téli szünet előtt fáradtabbnak éreztem a csapatot is, saját magamat is és még van azért egy nagy kihívás, a BL, arra készülünk.

- Ott hogy látod az esélyeiteket?

- A Bresciánál szerintem esélyesebbek vagyunk, és utána a Szolnokkal újra összekerülhetünk, ahol akár revansot vehetnénk emiatt a bajnoki döntő miatt.

- A Brescia most megverte a Reccót...

- A Recco is minden évben kikap egyszer, ennek is el kellett, hogy jöjjön az ideje, és akkor, ha már megvolt az idei vereségük, menetelnek tovább.

- Ha sikerül győzni, akkor újra Szolnok.

- Revansot kell venni, hogyha ez összejön az elődöntőben.

- Hát, találkozunk Budapesten, jó pihenést kívánok!



vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


DABROWSKI NORBERT nyilatkozata (M4):

- Csoda lett volna az Eger számára, ha meg tudta volna fordítani ezt a bajnoki döntőt. Ez most nem sikerült. Itt áll már mellettem Dabrowski Norbert a hazaiak vezetőedzője. Hát..., három lőtt góllal nem lehet legyőzni a Szolnokot. Most  nem lefordulásból szerezték a találatokat, hanem megoldották, leginkább az emberelőnyös szituációkból. Ennyi volt ma az Egerben?

- A meccs eleje megint olyan volt, hogy egy-két dolog, ha máshogy alakul, akkor megint másról beszélgetünk. Nincsen "ha" a sportban. Nagyon sok "miért" van a fejemben a saját csapatommal kapcsolatban. Nem nagyon tudok okosat mondani, csak gratulálok a Szolnoknak, mert ők voltak a jobbak ma is.

- Akkor én kérdezek miértet? Miért alakulnak úgy és alakultak úgy azok a dolgok, ahogy máshogy alakulhattak volna három mérkőzésen keresztül?

- Azt gondolom, hogy mindegyiknek megvolt külön a története, de van egy egész évnek egy története, meg egy csapatnak és ami az öltözőn belül van és ott kell, hogy maradjon azt most nem fogom kiteregetni. Egy csomó problémával küzdöttünk, de ez olcsó vigasz én nem akarom erre fogni, tényleg jobb volt a Szolnok, ne beszéljünk ezekről a dolgokról.

- De azért a kiírás előtt ti sem három meccsre számítottatok a Szolnok ellen?

- Nem. Abszolút nem. Én úgy éreztem, hogy ugyanolyan döntő lesz, mint tavaly, reménykedtem benne, hogy mi fogunk nyerni és nem öt meccsből, mert az ugye, ez a final sixben visszaüthet. De így utólag azt mondom, hogy inkább abban kellett volna reménykedni, hogy legyen ötödik meccs és akkor majd meglátjuk.

- Öröm az ürömben, ha már a final sixet említette, hogy a csapatnak több ideje van készülni a Bajnokok Ligájára.

- Ugyanannyi időnk van, mint a Szolnoknak. Csak azért nem kívánok nekik ma sok sikert, mert nagyon bízom abban, hogy az elődöntőben találkozunk és nem szeretném, hogy ott is ők nyerjenek.

- Köszönöm szépen az értékelést Dabrowski Norbertnek.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


CSEH SÁNDOR nyilatkozata (M4):

- Egri oldalon csoda lett volna, hogyha két mérkőzéses hátrányból fordítani tud a csapat. Azt gondolom, hogy az is csodával határos, hogy a Szolnok három mérkőzésből  megnyerte ezt a bajnoki döntőt. De hát akkor vannak kisebb csodák.


- Igen. Nyilván ezt a mai meccset nem érdemes szerintem nagyon értékelni. Az első két negyedet megpróbáltuk, amennyire lehet, megnyomni és onnan igazából az eredményt tartottuk. Szerintem ma körülbelül ötvenszázalékos volt az Eger és a Szolnok is. Én azt gondolom, hogy az első és a második mérkőzés volt a döntő. Nyilván a 3:0-nak a fényét emeli, hogy egy olyan csapatot vertünk meg 3:0-ra, amely egy héttel a döntő előtt megverte a Bajnokok Ligája-győztes Dubrovnikot. Fantasztikusan játszottunk ezen a három mérkőzésen, de mégis azt érzem, hogy alapvetően nem a döntőben dőlt el ez a párharc, hanem előtte voltak olyan események amelyek már félig-meddig eldöntötték.

- Egerben még nem fürödtél bajnoki győzelem után, de itt is ugyanolyan jó a víz?

- Hát jó is. A meccs előtt egyébként féltem is, mert pont te kérdezted meg két éve, hogy fürödni jöttél mikor így álltam itt vereség után. Nyilván ez is egy nagy dolog, hogy az elmúlt évek nagy párharca a Szolnok-Eger. Egyszer az ellenfél uszodájában ezt átélni..., nyilván, ahogy minden győzelem után a játékosoknak akarom megköszönni, mert fantasztikusan játszottak.

- Mennyivel növeli az aranyérem értékét, hogy azért átalakult a Szolnok ebben az évben és nem mondom, hogy teljesen új, de valamelyest új csapatot kellett építened?

- Sokkal kevesebben játszottak a mérkőzéseken, ezért a játékosoknak sokkal  többet kellett és jobban kellett játszani, de ez szerencsére sikerült. Most ezt nem szeretném már felstrófolni, tehát azért úgy indult ez a bajnokság, hogy négy egyforma csapat van. És igazából tényleg Egerben, pályahátrányból 3:0-ra nyertünk, ennél nem lehetett többet nyújtani a bajnokságban. Ami nekem külön öröm, az az, hogy a bajnokságban végig nagyon látványos játékot játszottunk és nem arra apelláltunk, hogy majd egyszer jó formában leszünk, hanem igazából minden meccsen nagyon keményen játszottunk.

- Ezek után mit szólna a BL final six elődöntőjében egy Szolnok-Eger összecsapáshoz?

- Nem örülnék neki. Ezt mindenki tudja, aki sportolt, hogy nem olyan jó, hogy amikor valakivel döntőt játszol és utána el kell kezdeni vele egy final sixet, nyilván szívesebben játszanék külföldi csapattal, de ha már az Eger és a Brescia játssza a negyeddöntőt akkor nyilván jöjjön az Eger inkább.

- Köszönöm  szépen és gratulálok még egyszer a bajnoki címhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


ANDRIJA PRLAINOVICS nyilatkozata (M4):

- Itt van mellettem Andrija Prlainovics, aki négy gólt szerzett a döntőben és hát ő már sok nagy cím tulajdonosa, de magyar bajnoki aranyérmet még nem nyert. 

- Köszönöm szépen. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy itt játszhatok a magyar bajnokságban, Szolnokon. Köztudomású, hogy ez a legjobb bajnokság Európában és természetesen nagyon kellemes és örömteli számomra, hogy meg tudtuk nyerni ezt a címet. Most már ezzel a bajnoki arannyal koncentrálhatunk a BL-döntőre.

- Gondolta volna, hogy három mérkőzésből le tudja győzni a Szolnok az Egert?

- Nem számítottam rá, hogy ilyen könnyen fogunk győzni, mert az Egernek is nagyon jó szezonja volt. Az utolsó két-három hónapban jól játszottak, szintén jól játszottak a Bajnokok Ligájában, ezért úgy gondoltuk, hogy több meccsen fog ez eldőlni, de ez így most jól jött ki, mert több időnk van regenerálódni a final six előtt.

- Köszönöm szépen és gratulálok még egyszer.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


KIS GÁBOR nyilatkozata (M4):

- Itt áll már mellettem Kis Gábor, aki azt mondta, hogy csoda lenne ha három meccsből meg tudná nyerni a Szolnok  a bajnoki aranyérmet. Mégis így lett. Vannak csodák?

- Igen, úgy tűnik, hogy vannak. Tényleg ez volt a véleményem az első meccs előtt, hogy három mérkőzésből, ha úgy álltam hozzá a meccshez, hogy mi szeretnénk megnyerni a bajnokságot, akkor három meccsből nem lehet az Egert megverni, mert tényleg az elmúlt időben fantasztikus teljesítményt nyújtottak, ahogy te is mondtad. Én még  a mai mérkőzés előtt is ezt mondtam csak nem akartam hangoztatni, mert úgy tűnt volna, hogy úgy jövünk ide vagy én úgy jövök ide, hogy szinte lehetetlen őket megverni, de azt kell, hogy mondjam, hogy háromból megtudtuk verni az Egert ez tényleg nagyon nagy teljesítmény és le a kalappal a csapat előtt!

- Ráadásul elég simán, azért azt kell mondanom. Mindegyik mérkőzés a végére azért magabiztos Szolnoki győzelmet hozott. Mi most ennek a csapatnak a titka amivel ennyire erősek voltatok?

- Annyira nem szeretnék mélyen belemenni ezekbe a titkokba, mert tényleg előfordulhat, hogy játszunk még egymással...

- A Bajnokok Ligája elődöntőjében, mondjuk...

- Igen. És ettől függetlenül tényleg azt mondom, hogy semmi extrát nem csináltunk. Nagyon fegyelmezettek voltunk, nagyon határozottak és nem estünk olyan hibákba, mint tavaly, hogy kicsit könnyelműen vettük, mert az tavaly, 2:0 után a következő mérkőzésen erőt adott az Egernek. Talán most kezdtünk a legjobban az összes mérkőzésből, nagyon erősen, nagyon keményen játszottunk, fegyelmezetten.

- Akkor gratulálok ehhez a "semmi extrán" megnyert bajnoki címhez. Köszönöm szépen az interjút.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)




vlv-képek II.



A 2016–17-es szezon végeredménye:

1. Szolnoki Dózsa-Közgép
2. ZF-Eger
3. A-Híd OSC-Újbuda
4. FTC-PQS Waterpolo
5. PannErgy-Miskolci VC
6. MKB-Euroleasing-BVSC
7. ContiTech Szeged-Diapolo
8. VasasPlaket
9. RacioNet-Honvéd
10. Kaposvári VK
11. Debreceni VSE
12. PVSK Mecsek-Füszért
13. UVSE
14. EBP Tatabánya
15. Metalcom-Szentes
16. KSI