FACEBOOK

Eger-Szolnok 7:13

Eger-Szolnok 7:13
hozzászólás, 2017.05.01.

A Szolnok nyerte a döntő első meccsét és ezzel pályaelőnyhöz is jutott, mostantól elég a hazai mérkőzéseit megnyerni a címvédéshez. Cikkünk folyamatosan bővül.

Bajnoki döntő, 1. mérkőzés

Eger-Szolnok 7:13 (1:2, 2:1, 3:5, 1:5)

G.: Cuckovics 2, Decker Á., Vapenszki, Hárai, Erdélyi, Lőrincz ill. Varga Dénes 5, Vámos 3, Younger 2, Fülöp, Kis, Prlainovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:
Köszönjük a képanyagot az egri stábnak, Dabrowski Norbertnek.

0:1 - Vámos első gólja

1:1 - Decker Ádám gólja

1:2 - Younger első gólja

2:2 - Vapenszki ötméteresgólja

2:3 - Fülöp Bence gólja

3:3 - Cuckovics első gólja

3:4 - Varga Dénes első gólja

4:4 - Hárai gólja

Younger érvénytelenített gólja, amit egri ötméteres követett

5:4 - Erdélyi ötméteresgólja

5:5 - Varga Dénes második gólja, ötméteres

5:6 - Younger második gólja

5:7 - Vámos második gólja

6:7 - Cuckovics második gólja

6:8 - Varga Dénes harmadik gólja, ötméteres

6:9 - Varga Dénes negyedik gólja

6:10 - Kis Gábor gólja

6:11 - Varga Dénes ötödik gólja

7:11 - Lőrincz gólja

7:12 - Prlainovics ötméteresgólja

7:13 - Vámos harmadik gólja


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Félidőig jók voltunk aztán az történt, amit ők akartak. Ugye, volt ez a Mezei-féle kiállítás, azt gondolom, hogy ez fepaprikázta őket. Nekünk ettől nem lett volna szabad megzavarodni, mégis mi zavarodtunk meg.

- Normális, hogy fordított hatással van a történtekre egy ilyen ítélet?

- Ez pszichológia. Ők azt gondolták, hogy ez egy jogtalan ítélet és ettől teljesen bevadultak. Ráadásul Gabi (Kis Gábor - a szerk.) elvesztette a centertársát és ennek hatására azonnal elkezdett fantasztikusan játszani.

- De valahogy nem voltatok annyira felajzva, mint amennyire gondolta volna az ember.

- Volt egy meccs és ezután a dolog után egy teljesen új kezdődött. Az történt, amit mi nem akartunk, a Szolnok játszotta a saját játékát.

- És ezt nem tudtátok megakadályozni.

- Nem.

- Most van egy hét, hogy látod a továbbiakat? Min változtat a mai meccs, hiszen azért 1:0 oda és a pályaelőny most már az ellenfélnél.

- Nem változtatott semmin. Azt fogjuk játszani, amit elterveztünk. Ez a szép ebben a játékban. Ha mindent tudnánk előre, akkor nyugodtan kioszthatnák az érmeket már a döntő előtt... Menni kell tovább, mindenkinek csinálnia kell a saját dolgát - a Szolnok is ezt fogja tenni. Nyilván, amivel sikeresek voltak, azt próbálják majd fölrakni a szőnyeg fölé, nekünk meg majd "le kell azt venni".


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Nyilván örülök a győzelemnek. Úgy éreztem az első két negyedben, hogy jól, fegyelmezetten játszunk, de mégsem tudtunk előnyre szert tenni. Annak, hogy ott a harmadik negyed közepén kifakadt belőlünk egy jobb teljesítmény, szerintem ez volt az alapja.

Mindenki tudja, hogy egy döntőnek másfajta pszichológiája van, mint a "normális meccseknek". Ezért szakadt szét a mérkőzés a negyedik negyedre. Most 1:0-ra vezetünk, de még csak az elején vagyunk és a következő meccs nyilván nem onnan fog folytatódni, ahol a mai abbamaradt.

- Azért az a Mezei-féle kiállítás... Egyrészt érdekel, hogy mit láttál, mi történt ott pontosan, másrészt az az eset jelentősen megváltoztatta a meccs alakulását és furcsa módon rátok volt jó hatással...

- Erre utaltam az előbb. Ha van egy ítélet, amely valamilyen hatást vált ki egy csapatból, akkor nem mindegy, hogy az a csapat addig mennyire volt koncentrált. Ha nagyon, akkor jó hatást is kiválthat egy ilyen döntés, ha nem, akkor viszont lenyomhatja az érintett csapatot. Ezért gondolom azt, hogy ez a játék, amit utána mutattunk, bennünk volt már az első két negyedben is. Ez hatványozottan jelent meg az után az ítélet után.

Egyébként, ha elmondanám a véleményemet arról, hogy akkor mi történt (úton hazafelé, a buszon sokszor visszajátszottuk), akkor...

-... az sok pénzedbe kerülne...

- Nem-nem, nem ezt akartam mondani. Hanem azt, hogy annyira koncentrálok arra, ami a dolgunk, hogy egész egyszerűen nem szeretnék az ilyenekbe belemenni.

- A következő meccsig hátralévő idő hogy fog eltelni, mire fogtok figyelni?

- Nem fogunk kihagyni napot, minden nap edzünk és nyilván ezzel is azt próbálom megalapozni, hogy mindenki úgy tekintsen a következő meccsre, mint hogyha az lenne az első. Teljesen a hagyományok szerint fogunk készülni arra a meccsre.


VARGA DÉNES (Szolnoki Dózsa-Közgép) az M4-nek:

- Nem tudom pontosan, hogy mitől volt a fordulópont, de tudtunk úgy centert megjátszani, hogy abból ítlet született, ugye, ötméteres, kettő is, zsinórban. Tudtunk erre támadást építeni és ezzel fordítottuk mega  meccset. Nagy lendületet vettönk és azt gondolom, hogy a vége felé már kiengedett az Eger.

Mindenképpen el akartuk venni a pályaelőnyt. Úgy jöttünk ide Egerbe, hogy elérjük: a második meccs már "nekünk álljon", ugye, hazai pályán. Ezt sikerült elérni, ez a lényeg.


JANSIK DÁVID (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- A mérkőzés első felében fej-fej mellett voltunk az Eger ellen. A védekezésünk jól működött, annak ellenére, hogy volt egy-két elkerülhető gól azok között, amit kaptunk.

A meccs második felében már mi domináltunk és ez látszott az eredményen is. A védekezésünk stabil maradt, elöl pedig sok helyzetet tudtunk kidolgozni és ezeket sikerült gólra váltani. Úgy érzem, hogy fontos a pályaelőny megszerzese, de ez még csak egy állomás volt. A következő mecshez úgy kell hozzáállnunk, mintha a döntő még csak akkor kezdődne...


KOVÁCS GERGŐ (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Az első félidőben pariban voltunk a Szolnokkal. A harmadik negyedben történt az az eset, hogy a túloldalon valaki játék közben beugrott és ötméterest kaptunk. Ott valami megváltozott és a Szolnok jobban ki tudta használni ezt a periódust, így a meccs végére ellépett.

Most 1:0 oda, de megyünk tovább és pénteken vissza akarjuk szerezni a pályaelőnyt!


NYILATKOZATOK AZ EGRIVIZILABDA.HU-N:

Dabrowski Norbert, a ZF-Eger vezetőedzője:

- Gratulálok a Szolnoknak! Nem tudok egyszerűen mást mondani, csak azt, hogy a Szolnok egy pillanat alatt ritmust váltott és állva hagyott minket. Azt gondolom, ezen a találkozón kidomborodott, hogy Kis Gábor a világ legjobb centere, sajnálom is, hogy már nem tagja a magyar válogatottnak, mert ilyen teljesítményt nyújtva, komoly erősítést jelentene. Ez azonban nem az én tisztem, viszont ma két negyedig bírtunk vele, utána már nem, és ez döntött.

Cseh Sándor, a Szolnok trénere:

- Szeretnék gratulálni a szolnoki játékosoknak, jó hangulatban, jó mérkőzést játszottak. Az első két negyedben fegyelmezetten játszottunk, de ekkor még nem voltak meg azok az egyéni villanások, amelyek a térfélcserét követően már igen. Azt gondolom, most nem kell túlértékelni ezt az eredményt, persze, örülünk, hogy nyertünk, de mind az Eger, mind a Szolnok játszott már annyi döntőt, hogy tudja jól, a következő meccs nem innen folytatódik, hanem nulláról. Maximum annyi jelentősége volt ennek a mai napnak, hogy egy lépéssel mi vagyunk közelebb a bajnoki cím megszerzéséhez.

Braniszlav Mitrovics, az egriek kapusa:

- Az a helyzet, hogy a Szolnok és az Eger másfajta játékot favorizál. Az utolsó két negyedben ellenfelünk ránk erőltette az ő játékát, ennek pedig ez lett az eredménye. Nem lehet egy Szolnok-szintű együttesnek megengedni ezt, mert ilyen vége lesz. Csak akkor lehet esélyünk, hogyha mi dominálunk, hogyha a mi felfogásunk alapján alakul a mérkőzés.

Varga Dénes, a szolnokiak öt gólt szerző játékosa:

- Elég sok fizikális kontaktus jellemezte az első félidőt, ennek értelmében nem is tudott egyik csapat sem elszakadni a másiktól. A második félidőben Kis Gábor nagy alakításának hála, el tudtunk menni, és ez döntőnek bizonyult. A vége azért lett hatgólos különbség, mert az Eger érezte már, hogy nincs visszaút, és nyilván már a következő meccsre tartalékolt.


fotók: Komka Péter/MTI