FACEBOOK

Szolnok-Eger 9:6

Szolnok-Eger 9:6
hozzászólás, 2017.05.05.

Nagyon színvonalas mérkőzésen, hátrányból fordítva nyert a Szolnok és már csak egy győzelmet kell szereznie a bajnoki cím megvédéséhez. Nyilatkozatok, fotók, gólok:


AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSEN TÖRTÉNT

A VLV MECCS ELŐZETESE


Bajnoki döntő, 2. forduló

Szolnok-Eger 9:6 (1:3, 3:0, 2:2, 3:1)

G.: Vámos 3, Varga Dénes, Prlainovics, Alekszics 2-2, ill. Kovács G. 3, Lőrincz, Hosnyánszky, Milos Csuk

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:
Köszönjük a képanyagot az Eger stábjának, Dabrowski Norbertnek.

1:0 - Varga Dénes első gólja

1:1 - Milos Csuk első gólja

1:2 - Kovács Gergő első gólja

1:3 - Lőrincz Bálint gólja

2:3 - Alekszics első gólja

3:3 - Varga Dénes második gólja

4:3 - Prlainovics első gólja

5:3 - Prlainovics második gólja

5:4 - Milos Csuk második gólja

6:4 - Vámos első gólja

6:5 - Kovács Gergő második gólja

7:5 - Alekszics második gólja

8:5 - Vámos második gólja

8:6 - Kovács Gergő harmadik gólja

9:6 - Vámos harmadik gólja



vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


A Szolnok összesítésben 2:0-ra vezet, a következő mérkőzés szerdán lesz, Egerben.

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) nyilatkozata (M4):

- Most pontosan nem tudom, ha jól emlékszem kaptunk öt lefordulásgólt - 9-ből az nagyon sok. Az, hogy nem lőjük be a fórokat, egy dolog, de nem fordulhatnak le ötször rólunk. Az történt, hogy az ő akaratuk érvényesült megint, gratulálok nekik, mert jobban játszottak sajnos, mint mi.

Mind a két csapat agresszíven játszott, ez egy bajnoki döntő, de hozzáteszem: ez nem ment túl egy határon.

Ha Vámos Marcinak "sül a keze", azzal nem nagyon tudunk mit kezdeni. Nekem ezzel nincsen gondom, a mieink is jó játékosok, mindegyik meg fogja találni a lövőformáját.

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) nyilatkozata (M4):

- Az első negyedben azt éreztem, hogy kicsit úgy megszeppentünk. Védekezésben azt csináltuk, amit megbeszéltünk, de nem elég agresszívan, támadásban pedig az első lépcsőt csináltuk meg abból, amit megbeszéltünk, és egy kicsit álltunk, féltünk attól, hogy mi van, ha kontra lesz, vagy esetleg "nem lövöm be". Szóval nem mertük vállalni se hátul se elöl rizikót, és ezért statikus, lassú volt a játékunk.

Az elején azért tudott elmenni az Eger, mert lőtt három akciógólt. De alapvetően az egész meccsen azt éreztem, hogy mind a két csapat nagyon küzdött, nem volt szép játék, nem voltak annyira gördülékenyek a dolgok. Szerintem mind a két csapat aránylag lassan is ért fel a támadásokhoz, tehát ez egy ilyen gyötrelmes, küzdelmes mérkőzés volt. Most nem tudtuk megjátszani a centereket, mert nagyon keményen fogták őket, illetve zónáztak, eazért kellett elkezdeni távolról gólokat lőni, vagy legalábbis megpróbálni, hogy a zóna egy kicsit fellazuljon.

- Annyira furcsa, mert pénteken játszunk és szerdán. Ha a harmadik mérkőzést nézem, akkor az lenne a jó, ha most nem pihennénk, hanem edzenénk egy kicsit, hogy lendületben maradjunk. Ennek ellenére, szombat, vasárnap elküldöm a fiúkat pihenni, ugyanis nem lehet tudni, lehet ez még egy hosszú párharc is, és akkor viszont jól fog jönni az a két nap pihenő. Tehát hétfőn fogunk mindent újra kezdeni.

BRANISZLAV MITROVICS (ZF-Eger) nyilatkozata (M4):

- Olyan volt ez, mint a legutóbbi meccs, kicsit talán jobban játszottunk. Amikor a Szolnok lefordulásgólokat tud lőni, akkor nagyon sok esélye van, hogy megnyerje a mérkőzést. Az is volt a taktikánk: ameddig tudjuk, lezárni ezeket a gólokat. Amíg ezt meg tudtuk oldani, addig benne is voltunk a meccsben, amint jöttek ezek a lefordulásgólok - nem tudtunk mit csinálni.

Még jobban kell koncentrálni, mert ezek a lefordulásgólok ezzel előzhetők meg.

NAGY VIKTOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) nyilatkozata (M4):

- Teljesen mindegy, hogy hány százalékos mutatóval védek, a lényeg az, hogy mi győzzünk. A védekezés most is nagyon jó volt, bár az első negyedben nem úgy alakult a játék, ahogy elterveztük, ahogy Sanyi kérte. Ezt sajnálom, de az első negyedet leszámítva hibátlanul játszottunk és mondhatni, kijött a két csapat közötti különbség, de ehhez nagyon sokat kellett dolgozni. Nagyon örülök, hogy mindenki szívvel-lélekkel játszott, beleadott mindent és így győzni tudtunk.

Nagyon összhangban voltunk ma hátul, jók voltak a blokkok, igazából nagyon nehéz dolga volt az ellenfélnek. Ez is a célunk mindig, ezért dolgozunk. Ez ma sikerült és az a célunk, hogy a következő alkalommal is sikerüljön. Most tök jó minden, örülünk és készülünk a következő mérkőzésre, mert az egy teljesen új meccs lesz, 0-0-ról, idegenben. Az Eger otthonában mindig nagyon nehéz játszani, gondolom, fel is lesznek paprikázva, hogy most kétszer kikaptak, ennek tudatában kell beugrani a vízbe és győzni.

VÁMOS MÁRTON (Szolnoki Dózsa-Közgép) nyilatkozata (M4):

- Az elején pont az ellenkezőjét csináltuk annak, mint amit megbeszéltünk, azt beszéltük meg, hogy vagy iksz legyen vagy mi vezessünk az első negyed után. Ez nem sikerült, de hála istennek tudtunk iramot váltani, ami által át tudtuk venni a vezetést. Nagyon boldog vagyok, 2:0-ra megyünk az Eger ellen, de innen válik igazán izgalmassá ez a párharc, úgy gondolom.

Mind az előző meccs, mind ez a védekezésben dőlt el, az ilyen nagy mérkőzések mindig az emberelőnyben-emberhátrányban dőlnek el. Sok kéz volt fönt, borzasztóan jól védett Viktor, ez kellett ahhoz, hogy a mi javunkra dőljön el.

Örülök, hogy a teljesítményemmel hozzá tudtam járuni a csapat sikeréhez és remélem, hogy ez a következő mérkőzésen is így lesz.


NYILATKOZATOK AZ EGRIVIZILABDA.HU-N:

Cseh Sándor, a Szolnoki Dózsa-Közgép VSC trénere:

- Megszeppenve kezdtük a mérkőzést, az Eger lőtt három akciógólt, mi pedig úgy érzem, egy picit féltünk attól, hogy hibázunk rögtön a legelején. Aztán, amikor ezen átestünk, akkor tudtunk már sokkal jobban is játszani, és jobban érvényesíteni az akaratunkat. Az első negyed után a csapatunk minden egyes tagja nagyot vízilabdázott, emellett pedig ismét akadt egy-két klasszisteljesítmény is. Természetesen nagyon örülünk a győzelemnek.

Dabrowski Norbert, a ZF-Eger vezetőedzője:

- Jól kezdtünk, nem is értem, hogy mi történt utána. Azt gondolom, hogy amíg meg tudjuk akadályozni a szolnokiak lefordulásait, addig partiban tudunk lenni. Nem számoltam, de volt négy-öt ilyen hazai lehetőség, amit túléltünk, mégis rosszul jöttünk ki az egészből. Ezen mindenképpen tovább kell dolgoznunk, de jobb volt ma is az ellenfelünk, ezért megérdemelten nyert.

Jansik Dávid, a szolnokiak játékosa:

- Én is elég lassúnak éreztem a mérkőzés elejét, ami meg is bosszulta magát. Utána viszont sikerült átlendülni a holtponton, és úgy éreztem, fizikálisan az Eger fölé nőttünk. Mindez meg is látszik az eredményen. Hamarabb is eldönthettük volna a meccset, de így is örülünk.

Decker Ádám, az egriek pólósa:

- Nemcsak most, az előző találkozó után is olyan érzésem volt, hogy zavar minket, ha előnyben játszunk. Azt kérte Norbi a meccs előtt, hogy kezdjünk nagyon keményen. Ezt sikerült is megvalósítanunk, vezettünk 3:1-re, aztán jött a második negyed, ahol nem tudtuk megtartani az előnyt. Egerben is pontosan ez történt. Volt egy nagyon szoros első félidő, aztán átvettük a vezetést és megzavarodtunk. Folyamatosan a támadásban elkövetetett hibák miatt kerültünk bajba és kaptuk a gólokat. Én azt érzem, hogy most egyáltalán nem a szakmai dolgokba kell belemenni, hanem a fejeket kell rendbe tenni.


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei