FACEBOOK

Péntek este folyatódik a bajnoki döntő - vlv-előzetes

Péntek este folyatódik a bajnoki döntő - vlv-előzetes
hozzászólás, 2017.05.04.

A Szolnok hétfőn idegenben vezetést szerzett, péntek este hazai pályán igyekszik újabb sikert elérni az egyik fél harmadik győzelméig tartó bajnoki döntőben. A vlv a két vezetőedzőtől kért helyzetképet.

Bajnoki döntő, 2. mérkőzés

Május 5., péntek


19.00 Szolnok-Eger - M4 Sport, vlv (szöveges élő)
V.: Petik A., Dodog

A két vezetőedzőtől azt kérdeztük, hogy telt az idő a döntő első, hétfői meccse óta.

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Kicsit pihentünk, aztán dolgoztunk. Csütörtök este még videóztunk, átbeszéltük a dolgokat, pénteken újra megpróbáljuk megszerezni a győzelmet.

- Most, hogy leülepedtek a történtek, máshogy látsz valamit az első meccsel kapcsolatban?

- Ugyanúgy látok mindent, mint akkor, csak most már nem vagyok annyira feszült. Akkor nagyon nehéz volt megemészteni, hogy két negyedig úgy folyt a játék, ahogy az elmúlt egy hónapban, az történt, amit szerettünk volna és bekövetkezett az a bizonyos közjáték, ami megváltoztatott mindent. Azért lettem akkor nagyon feszült, mert úgy éreztem, hogy nem szabadna olyannak történnnie, ami ennyire kibillent minket a saját játékunkból. Ott nagyon nagy pofont kaptunk, péntek este fog kiderülni, hogy ezzel padlóra küldtek minket vagy ellenkezőleg, felébresztettek.

- Vagytok most valamilyen kényszerben? Egy meccset mindenképpen nyernetek kell Szolnokon a bajnoki címhez, de nem biztos, hogy ez a pénteki. Mégis, az előny már ott van - befolyásolja-e ez a terveteket, a taktikátokat, a játékotokat?

- Nem. Ugyanazt fogjuk játszani, amit elterveztem az első meccs előtt, attól függetlenül, hogy kikaptunk - nyilván azokat a dolgokat, amik miatt kialakult a hatgólos különbség, figyelembe kell vennünk, de kényszerben nem vagyunk. Előtte is tudtuk, hogy háromszor kell megverni a Szolnokot az aranyéremhez, az viszont biztos - a tavaly történtekből is kiindulva - hogy ha most nem nyerünk és 0:2-ről kell folytatni, az nagyon nehéz lesz. Ugyanakkor - szintén a tavaly történtek alapján mondom - még az sem lehetetlen. Úgyhogy egyszerűen odamegyünk és játszunk...

- Egészségügyi helyzetkép?

- Mindenki rendben van.


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Ami ilyenkor a sablon: kicsit pihentünk, aztán elkezdtünk készülni a második mérkőzésre. Minden nap volt edzésünk, abszolút megszokott volt a felkészülésünk.

- Milyen a hangulat a hétfői meccs után? Lehet jelentősége annak, hogy a tét most már valószínűleg az ellenfelet nyomja jobban?

- Azt gondolom, teljesen lényegtelen, hogy milyen a hangulat és az is, hogy mi történt hétfőn. Egy újabb meccs jön, 0:0-ról indul. Biztos, hogy minden mérkőzésnek megvan a maga lélektana, de amikor egy döntő sorozatában vagyunk én nem szeretek abba belemenni, hogy az előzményekből vonjak le következtetéseket. Minden egyes meccsen tiszta erőből kell játszani, megpróbálni magunkból kihozni mindent, amit tudunk és így megnyerni a mérkőzést.

- Milyen találkozóra számítasz? Van ennek a meccsnek külön taktikai forgatókönyve a fejedben, vagy azt kell csinálni, amit egész évben csinálnak a játékosok, csak nagyon jó minőségben?

- Is-is, mind a kettő igaz. Minden meccsre van külön taktika, egy-egy dolgot átbeszélünk, olyat, amit megpróbálunk megcsinálni, viszont a legnagyobb részt az a játék kell, hogy kitegye, amit egész évben igyekszünk megvalósítani. A felkészülést nálam mindig az jellemzi hogy nem számítok semmire, megpróbálom a csapatot olyan állapotba hozni, hogy minden fejleményhez alkalmazkodni tudjon. Nagy csatára számítok, talán még keményebb egy az egyes párharcokra, mint az első mérkőzésen, erre készülünk.

- A csapatot ilyenkor mikor jelölöd ki, mikor derül ki, hogy ki az a 14?

- Van, hogy hetekre előre megmondom, hogy hogyan fogunk felállni, van, hogy csak az adott meccs előtt egy nappal. A jelenlegi helyzetet illetően semmi titok nincs, a döntőn végig olyan csapattal állunk ki, amelyben Szatmári Kristóf nem szerepel.

- Mi a helyzet egészségileg a játékosokkal?

- Szerencsére mindenki egészséges.


AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSEN TÖRTÉNT

MOLNÁR PÉTER JÁTÉKVEZETŐ A VLV-NEK


Bajnoki helyosztók

Május 3., szerda

A 7. helyért, 2. forduló

Vasas-Szeged 9:10 (2:2, 1:2, 4:3, 2:3)

G.: Simon 3, Bencz, Marnitz G., Bóbis M., Steinmetz Á., Takács B., Lindhout, ill. Sedlmayer, Kiss Cs., Illés, Sánta 2-2, Nagy M., Manhercz Á.

A Szeged 2:0-ra megnyerte a párharcot.

VLV-VIDEÓK:
Köszönjük a képanyagot a Szeged stábjának, Varga Péternek.

0:1 - Sánta első gólja

0:2 - Sánta második gólja

1:2 - Simon Henrik első gólja

2:2 - Marnitz Gergő gólja

2:3 - Sedlmayer első gólja, ötméteres

2:4 - Kiss Csaba első gólja

3:4 - Simon Henrik második gólja

4:4 - Simon Henrik harmadik gólja

4:5 - Nagy Márton gólja

5:5 - Steinmetz Ádám gólja

6:5 - Bencz gólja

6:6 - Illés első gólja

6:7 - Kiss Csaba második gólja

7:7 - Takács Bálint gólja

8:7 - Bóbis ötméteresgólja

8:8 - Manhercz Ádám gólja

8:9 - Sedlmayer második gólja

Meixner ötméterest véd

8:10 - Illés második gólja

9:10 - Lindhout gólja


A 11. helyért, 1. forduló

Pécs-Debrecen 10:11 (3:2, 4:4, 3:3, 0:2)

G.: Csacsovszky E. 5., Csaba M. 2, Csacsovszky A., Macsi P., Kolozsi, ill. Szőke, Gyurik 3-3, Kállay 2, Süveges, Fekete G., Dienes


Május 4., csütörtök

Az 5. helyért, 1. forduló

Miskolc-BVSC 8:6 (1:2, 2:0, 3:2, 2:2)
G.: Bowen, Szabó Roland 3-3, Hornyák, Jakab D., ill. Török B., Pásztor 2-2, Czigány, Létay

Várható: a mérkőzés góljai.

A következő mérkőzés szombaton 17.00 órakor lesz a Szőnyi úton. A párharc az egyik fél második győzelméig tart.



A 9. helyért, 1. forduló

Honvéd-Kaposvár 9:5 (3:2, 1:1, 2:2, 3:0)
G.: Gyárfás T. 3, Szivós 2, Kiss G., Simon A., Irmes, Fejős, ill. Dobos D. 2, Varga II. Zs., Juhász-Szelei, Polovic

A következő mérkőzés május 13-án, szombaton 16.00 órakor lesz Kaposváron. A párharc az egyiik fél második győzelméig tart.