FACEBOOK

Megették az elefántot! - Eurokupa-győztes az FTC

Megették az elefántot! - Eurokupa-győztes az FTC
hozzászólás, 2017.04.05.

A Fradi nem okozott csalódást (hogy is okozhatott volna?!), itthoni döntetlennel, de nagyon simán behúzta az Eurokupát. Folyamatosan bővülő vlv-riport nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal:

Eurokupa-döntő, második mérkőzés

2017.04.05., szerda

FTC-Nagyvárad 7:7 (3:0, 1:3, 2:2, 1:2)

G.: Madaras 4, Avramovics 3, ill. Negrean 3, Radjen, Georgescu, Diaconu, Pavlovics

Az FTC egy győzelemmel és egy döntetlennel hódította el az Eurokupát.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei a meccsről



vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei az ünneplésről


VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Madaras első gólja

2:0 - Madaras második gólja

3:0 - Avramovics első gólja

3:1 - Radjen gólja

3:2 - Georgescu gólja


4:2 - Avramovics második gólja

4:3 - Negrean első gólja, ötméteres

5:3 - Madaras harmadik gólja

6:3 - Avramovics harmadik gólja

6:4 - Negrean második gólja

6:5 - Negrean harmadik gólja

6:6 - Diaconu gólja

7:6 - Madaras negyedik gólja

7:7 - Pavlovics gólja



Varga Zsolt nyilatkozata


- Szívből gratulálok!

- Köszönöm szépen.

- Örültél már valaha ennyire annak, hogy vizes vagy?

- Igen, azért előfordult már, csak akkor játékos voltam még, nem edző. :-)

- Igen, de most milyen volt, hogy edzőként dobtak be a vízbe?

- Nagyon jó volt, igazából azt gondolom, hogy ez egy nehéz mérkőzés volt, hiszen láttam a fiúkon is, hogy ránk telepedett ez az úgymond nyomás, pozitív értelemben, de mégis egy picit visszafogta a játékunkat most.

- Azért rajtad azt láttuk, hogy feszült voltál. Feszült voltál a meccs előtt, nagyon óvatosan fogalmaztál az utolsó sajtónyilvános edzésen is. Felszabadult most benned azért valami?

- Én egy picit mindig fáziskésésben vagyok az érzelmeimmel, akik ismernek, azok tudják, úgyhogy valószínűleg ez holnap vagy holnap után fog egy picit realizálódni bennem, hogy végül is tényleg megnyertük ezt az Eurokupát.

- Akkor lehet, hogy két-három nap múlva lesz egy buli. Te nem most mész ünnepelni a csapattal?

- Nem, most biztos, hogy elmegyünk ünnepelni, az nem maradhat el, de az biztos, hogy saját magamban mindig egy picit később tudom realizálni, amikor történik valami nagy dolog velem.

- Kitűztetek célokat. Voltak hullámvölgyek, mindig mondtad, hogy akkor tud igazán ez a csapat jól teljesíteni, hogyha a jobb, szebb arcát mutatja. Érzed az elégedettséget, hogy sikerült az a cél amit kitűztetek?

- Természetesen, azért én úgy gondolom, hogy ez egy nagy dolog, már csak a történelmi mivolta miatt is és ahogy mondtad, tényleg nehéz év, nehéz időszak van mögöttünk és még talán azt mondhatom, előttünk is, De nyilván nagyon örülök annak, hogy a mélypontok, hullámvölgyek, hullámhegyek után eljutottunk idáig, hogy tényleg képesek voltunk végigjátszani ezt a döntőt és tulajdonképpen hatgólos különbséggel megnyerni.

- És képesek voltatok már Nagyváradon eldönteni ezt a meccset, most így utólag kijelenthetjük.

- Igen, így utólag kijelenthetjük. Igen, bár kétségtelen, hogy ebben a meccsben is több volt szerintem, legalább négy-öt olyan ziccert hibáztunk, ami, ha bemegy, akkor hasonló lehetett volna talán ez is, mint a kinti mérkőzés.

- Van benned egy kis elégedetlenség, hogy döntetlen lett ez a meccs?

- Azt hiszem, hogy egy edző sosem lehet ezerszáz százalékosan elégedett. Voltak a meccsen nyilván olyan szituációk, hogy ha az edző edző, akkor nem tud elmenni mellettük. De természetesen, amit mindig mondok: meg kell találni az edzősködésben az örömöt. Nyilván most még megy ki belőlem a meccs feszültsége, az egész hét a feszültsége és később meg fogom találni azt a felszabadult örömöt.

- Az év elején kaptál egy csapatot, a szezon elején. Itt dolgoztál természetesen, akkor épült a csapat, de akkor beszéltük és többször mondtad, hogy azért ez nagy kihívás, nagy nevekkel, ez tényleg egy olyan csapat, amely sokra viheti és kihívás neked és tartottál attól egy picit egyébként, hogy hogy fogod ezt véghez vinni? Mert most azért utólag visszanézve azt gondolom, hogy újra azonnal belemennél ebbe a szezonba?

- Azt gondolom, hogy sokat tanultam belőle, teljesen más struktúrájú csapat volt, mint az előző csapatok, amik mellett én idáig edzősködtem. Nagy kihívás volt az biztos, hiszen ilyen kvalitású játékosokkal még nem dolgoztam együtt. Teljesen más munka velük összerakni egy csapatot olyan játékosokból, akik teljesen máshonnan jöttek és tényleg egészen más világokat összekötni, ez egy óriási, komoly kihívás, azt gondolom, hogy azért ez így sikerült, hullámvölgyekkel, de mindenképpen az úton vagyunk.

- Ez a te csapatod akkor igaz?

- Én azt gondolom, hogy úgy mondhatnám, hogy ez így a Fradi-csapat, ez egy hatalmas nagy család és ebben a családban van egy vízilabdacsapat és azt gondolom, hogy nagyon jó ehhez az egészhez tartozni és nagyon bízom benne, hogy ma minden fradiérzelmű embernek tudtunk mosolyt csalni az arcára.

- Jó, hát, hogyha már bejött a paradicsomos tészta akkor egyél még sok paradicsomos tésztát, hátha ez esetleg még szerencsét hoz. Gratulálok még egyszer az Eurokupa-győzelemhez.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Kádár Kálmán nyilatkozata


- A cél a tisztes helytállás volt. Ezt mondhatjuk, hogy sikerült igaz?

- Először is gratulálok a Ferencvárosnak, mivel megérdemelten nyerték meg a kupát, kétséget kizáróan jobbak voltak a mezőnynél és igen, visszatérve a kérdésedre, én úgy érzem, hogy azon a meccsen, ott nem tudtunk igazán jól játszani, igaz én titokban szerettem volna tartani, hogy nagyon sok sérültünk volt, nehogy véletlenül erre építse Zsolt a taktikát, de ebben a csapatban azért sokkal több volt, mint az a mínusz hat. Sőt még most is, úgy éreztem, hogy sokkal jobban játszhattunk volna, de hát ez van, most ez bebizonyította nekünk azt, hogy van hova fejlődni és, hogy menni kell tovább.

- És hát lépésről-lépésre kell haladni, mindig ezt szokták mondani és ugyebár azt is többször ti is kiemeltétek, hogy nagy dolog, hogy a Nagyvárad itt volt ebben a döntőben.

- Igen, ez a román vízilabdának is nagyon nagy eredmény, hogy eljutott a döntőig ez a nagyváradi csapat, úgyhogy én bízom abban, hogy ez majd el fog indítani egy olyan folyamatot, ami fejlődést hoz a vízilabdának.

- De akkor jobb, hogy így fejeződött be ez a sorozat és nem azzal az első mérkőzéssel?

- Jobban szerettem volna, hogyha odahaza is sokkal szorosabb meccset játszunk. Igazából egy edző mindig azt mondja a játékosainak, hogy nyerni kell. Sokkal nagyobb esélyünk lett volna, hogyha kevesebb gól születik.

- Köszönöm szépen és további sok sikert.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

 


ELŐZMÉNYEK:

A VLV MECCSELŐZETESE

VLV-RIPORT A HÉTFŐI, SAJTÓNYILVÁNOS EDZÉSRŐL

A DÖNTŐ ELSŐ, NAGYVÁRADI MÉRKŐZÉSE

AZ FTC ÚTJA A DÖNTŐBE


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei az ünneplésről