FACEBOOK

Hatgólos előnnyel kezdi a Fradi a kupadöntő szerdai visszavágóját

Hatgólos előnnyel kezdi a Fradi a kupadöntő szerdai visszavágóját
hozzászólás, 2017.04.04.

Óvatosság ide, mértéktartás oda, mondjuk ki: a Fradi óriási lehetőség kapujában áll! A Nagyváradon szerzett hatgólos előny birtokában, hazai pályán fejezi be nemzetközi kupaszereplését szerdán este. Mindenki ünnepelni szeretne, s ez igényel egy kis józanságot a főszereplőktől. Előzetesünkben Varga Zsolt vezetőedző nyilatkozik.

Eurokupa-döntő, 2. mérkőzés

2017.04.05., szerda

18.00 FTC-Nagyvárad
- DigiSport1, vlv (szöveges élő)

Jv.: Margeta (szlovén), Mercier (francia) - LEN-delegátus: Lonzi (olasz)

Jegy már nem kapható, a nézőket 16.30-tól engedik be a népligeti meccshelyszínre.

VLV-VIDEÓ


Varga Zsolt a vlv-nek


- Szervusz, Zsolt! Elkövetkezik a nagy nap, kupadöntő, egy esetleges kupagyőzelem napja. Az utolsó edzéseket tartjátok már. Mi az, amit tudsz mondani így röviddel a meccs előtt? Hogy készültök, mire számítasz, kell-e valamire vigyázni?

- Egyetlen egy dolog, ami biztos: sajnos azt kell mondanom, hogy nem tudtunk igazából kompletten edzeni, csak most, ezekben a napokban, úgyhogy most kell még olyan dolgokat gyakorolnunk, helyre tennünk, finomítgatnunk, amiket előző héten sajnos nem tudtunk megtenni. Így még igenis edzünk, koncentrálunk.

A legfontosabb a mérkőzésen szerintem az, hogy az első két negyedben a Nagyvárad esetleges rohamait megállítsuk. Azt gondolom, az egyetlen esélyük az, ha elkezdenek "rohanni", megpróbálnak gyorsan gólokat lőni nekünk. Nálunk a legfontosabb a fegyelmezettség, a koncentrált, pontos játék, és az, hogy elfelejtsük, mi volt ott kint. Adjon az a győzelem egy egészséges önbizalmat, ezt vegyük ki belőle, az összes többit pedig felejtsük el, és játsszunk 0:0-ról egy jó mérkőzést.

- Jó, de azért hat gól, az hat gól, nagyon-nagyon ritkán fordult elő a vízilabda-történelemben, hogy ilyen előnyből valaki veszített. Magadban mit gondolsz?

- Nagyon-nagyon fontos, és nekem van ilyen tapasztalatom játékosként, hogy ha ilyenkor egy picit is lazábban állnak neki a játékosok, akkor abból mindig kijön a végén egy ilyen katyvasz, valami nem szép dolog. Azt gondolom, hogy ennek a csapatnak nagyon fontos az, hogy nyerjen meccseket, és ne számolgatva nyerjen meccseket, mert az adja meg az önbizalmat. Nem az a legfontosabb most, hogy azt nézzük, hány gól ide, hány gól oda, hanem az, hogy meccset nyerjünk. Nyerjünk itthon, a saját "helyünkön", a saját kis uszodánkban, azok előtt az emberek előtt, akik kijönnek értünk és szeretnek minket. Nyerjünk, ez a legfontosabb, mert ez adja meg a csapatnak azt az önbizalmat amire szükség lesz a bajnokság további részéhez. Ez lezárul, de utána van egy folyamat. Nagyon fontosnak tartom, hogy ezt megértsék, és hogy ez megtörténjen.

- Megint egy történelmietlen kérdés: ha esetleg megvan a győzelem, megvan a kupa, és győzelemmel van meg a kupa, az lehet, hogy ad nektek egy olyan lökést, hogy utána még ebben az utolsó szakaszban másra is képesek lesztek?

- Jó kérdés. A tapasztalat idáig nem ezt mutatta sajnos, tehát ha vissza kell nyúlnom az évközi fordulókra, és az utána következő tapasztalatainkra, azok nem ezt mutatták. Itt most egyetlen dolog, ami szerencse, hogy tíz nap van. Van egy kis idő pihenni, egy picit kiengedni pár napra, és aztán felkészülni arra, ami utána következik. Azt gondolom, hogy talán ez egy picit szerencsésebb helyzet, és nem az van, hogy most játszunk, és szombaton már következik a másik élet-halál mérkőzés. Most lesz egy szusszanásnyi időnk, az emberek ki tudják magukat pihenni, lehet egy pár napig lazítani, és utána újra beleállni a munkába.

- Zsolt, szerda estére nagyon sok sikert kívánok nektek, legyen a végén nagy öröm!

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


AZ FTC ÚTJA A DÖNTŐBE

A DÖNTŐ ELSŐ, NAGYVÁRADI MÉRKŐZÉSE

VLV-RIPORT A HÉTFŐI, SAJTÓNYILVÁNOS EDZÉSRŐL