FACEBOOK

Eurokupa-döntő I.: Nagyvárad-FTC 6:12!

Eurokupa-döntő I.: Nagyvárad-FTC 6:12!
hozzászólás, 2017.03.22.

Szenzációs győzelemmel kézbe vette az Eurokupát a Fradi. Április 5-én, a Népligetben fel lehet és fel is kell emelni a magasba! Tudósítás, nyilatkozatok és a meccs góljai:

Eurokupa-döntő, 1. mérkőzés

Nagyvárad-FTC 6:12 (0:3, 2:2, 2:3, 2:4)

G.: Gheorghe 2, Diaconu, Aszanovics, Georgescu, Radjen, ill. S. Mitrovics 3, Marko Csuk 2, Avramovics, Madaras, Pohl, Tóth M., Jansik Sz., Szirányi, Varga Dániel

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

0:1 - Avramovics gólja

0:2 - Stefan Mitrovics első gólja

0:3 - Pohl gólja

1:3 - Diaconu gólja

1:4 - Tóth Márton gólja

2:4 - Gheorghe első gólja

2:5 - Jansik Szilárd gólja

2:6 - Madaras gólja


2:7 - Marko Csuk első gólja

3:7 - Georgescu gólja

3:8 - Stefan Mitrovics mássodik gólja

4:8 - Aszanovics gólja

5:8 - Gheorghe második gólja

5:9 - Szirányi gólja

6:9 - Radjen gólja

6:10 - Marko Csuk második gólja

6:11 - Stefan Mitrovics harmadik gólja

6:12 - Varga Dániel gólja


VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Szervusz, Zsolt! Gratulálok! Kérlek foglald össze, hogy élted meg, mit éreztél! Amit akartál, az mennyire sikerült?

- Köszönöm. Annak nagyon örültem, hogy amit időszakosan látok nálunk a játékban, Szegeden is voltak időszakok, amikor kifejezetten jól játszottunk, az most négy negyeden keresztül működött jól. Jó volt nagyon a védekezés az elején, jók voltak a védések, a hátrányos védekezésünk és azt gondolom, hogy végig mi irányítottuk, hogy honnan akarjuk kapni a lövéseket. Még a legvégén is, amikor lőttek pár gólt, akkor is onnan lőtték, ahonnan mi szerettük volna, és nem onnan, ahonnan ők szerették volna, ahol az erősségeik vannak. Ez így összességében jó volt, a helyzetkihasználás is jó volt kifejezetten a mai mérkőzésen, úgyhogy ebbe talán még belefért az a pár hiba is, ami benne volt a mai mérkőzésben.

- Meccs közben egyre idegesebb lettél, vagy egyre nyugodtabb?

- Fokozatos feszültségállapot volt, igazából azt mondom, hogy általánosságban volt egy feszültségérzésem, talán azért is, mert tényleg ez volt az első olyan mérkőzés, ahol kiegyensúlyozottan játszottunk végig. Majdnem minden mérkőzésen volt hullámzó időszakunk, úgyhogy amíg le nem fújják a mérkőzést, bennem van egy általános feszültség és ezzel meccselek végig.

- Külön érdekes, hogy nagyon sokan ma lőttek gólt...

- Igazi csapatmunka volt, úgy érzem, elöl is, hátul is. Mindenki kivette a részét belőle.

- Fenyeget-e bármi titeket?

- Az a legfontosabb tanulság szerintem, itt az élet szolgáltatta nekünk, ugye a PSG-Barcelona meccsel, hogy úgy kell belemenni a második mérkőzésbe is, hogy nyerni kell. Én akkor leszek nyugodt, ha a második mérkőzést otthon meg tudjuk nyerni, akkor bebizonyítjuk, hogy tényleg mi voltunk a jobbak.

- De az már egy más pszichikai helyzet. Már csak vigyázni kell...

- Na ez az..., pont azt mondom, hogy nem! Ha így megyünk bele, hogy ezt a pszichikai állapotot vesszük fel akkor, ha már a példánál maradunk, olyan is történhet, mint ami a PSGvel történt. Azt gondolom, hogy a második meccsen nem vigyázni kell, hanem nyerni. És az a legfontosabb, hogy úgy álljunk hozzá, hogy két mérkőzésen kettő győzelmet kell csinálni.

- Ezt hogy lehet elérni? Mert ugye mindenkinek a fejében benne van már...

- Ez egy jó kérdés. Biztos vagyok benne, hogy meg fogok vele birkózni, hogy ez jól működjön. Ha ezt a futballmérkőzést mindenki végignézte, akkor mindenkinek egyértelmű, hogy csak abba az irányba szabad haladni, hogy nyerjünk a másik mérkőzésen is, és eleve ad egy plusz motivációt, hogy otthon nyerhetünk.

- Van-e még bármi, amit el szeretnél mondani?

- Igen. Fantasztikus volt, hogy itt voltak a szurkolóink és végig biztatták a csapatot. Köszönjük nekik!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


MADARAS NORBERT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Gratulálok! Szeretnék kérni egy összefoglaló értékelést!

- Köszönöm! Szinte mindent megcsináltunk, amit elterveztünk, és jól is működött. Ez nálunk nagy szó, mert nem mindig jött össze, hogy egy komplett meccset végig tudjunk úgy játszani, ahogy szeretnénk. Most igen, a legjobbkor, és úgy érzem, hogy ez őket is megfogta. A mi jó teljesítményünk az övékéből is elvett úgy 20-30 százalékot. Megzavarodtak ettől. Fontos mindig a jó kezdés, ők meg nem annyira jók, hogy ebből fel tudjanak állni.

- Érezted közben, hogy szétestek?

- Igen. Vezettünk, 3:0 volt, aztán 5:2, ami egy ilyen oda-vissza meccsnél nem akkora hátrány, de őket mégis nagyon megfogta. Minket meg feldobott, és ebben voltunk ma jók, hogy nem hagytuk őket ezután sem kibontakozni. Vezettünk három-négy góllal, és csináltuk tovább, és ennek meg is lett az eredménye.

- Eldőlt a párharc...?

- Szerintem igen. Hazai közönség előtt hat gólos különbség, azért az viszonylag sok. Két-három gól nem sok, négy gól csak-csak, hat gól az sok, ráadásul most fogunk otthon játszani. Nyilván ugyanúgy kell elkezdeni, mintha null null lenne, és egy meccsen dőlne el. Azt a meccset is szeretnénk megnyerni, de kimondhatjuk, hogy hat gól, az sok. Mi sem számítottunk rá. Néztük őket videón, jó kis meccseken játszottak. Az elődöntőben Veronában is vezettek szinte végig, úgy kaptak ki a végén. Itt is 5:3-at játszottak. Akkor azért jobb volt a kapusteljesítményük, az ma teljesen elmaradt. Meccs közben pedig nem tudtak váltani, vagy felállni.

- Gondolom, nagyon boldogok voltatok a végén.

- Igen. Kimondhatjuk, hogy mi sem számítottunk erre.

- Köszönöm és gratulálok!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)

Fotók: Czeglédi Zsolt/MTI