FACEBOOK

Kupaszerda következik - a vlv előzetese

Kupaszerda következik - a vlv előzetese
hozzászólás, 2017.04.04.

A legtöbb meccs sorsdöntő, hiszen ezen kívül már csak egy forduló van hátra a BL főtábla versenysorozatából. A szerdai program és nyilatkozatok a vlv előzetesében:

BL-főtábla 9. forduló

Április 5., szerda (időpontok helyi idő szerint)

A csoport


A csoport állása a 8. forduló után:

1. Szolnok 22 (85:50),
2. Olympiakosz 22 (76:44),
3. Brescia 11,
4. OSC 9,
5. Spandau 4,
6. Nizza 0 pont

17.30 (magyar idő szerint 16.30!) Olympiakosz-Szolnok - Sport1, vlv (szöveges élő)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Kevés olyan szituáció van egy szezonban, amikor nem mi számítunk esélyesnek - ez is egy megoldandó feladat most. Nem vagyok pszichológus, de szerintem ember nincs, aki meg tudná mondani, hogy a szombati meccsnek (az Egertől elszenvedett bajnoki vereségnek - a szerk.) lesz-e hatása a szerdai mérkőzésre, úgyhogy ezzel én nem is foglalkozom. Egész évben azt mondom a játékosaimnak, most pedig kiváltképpen, hogy mindenki nagyon keményen foglalkozzon a saját dolgával, hiszen megvan, hogy kinek mit kell csinálnia. Ha a csapattársak látják, hogy a másik mennyi mindent megtesz a győzelemért, abból lesz, lehet egy jó csapat. Én is így teszek, a saját dolgommal foglalkozom.

Azt gondolom, hogy kialakítottunk egy olyan támadójátékot, ami nagyon jól működik, a BL-csoportkörben és a bajnokságban is mi lőttük a legtöbb gólt, úgyhogy ezen én most egyetlen meccs miatt, két nap alatt nem szeretnék alakítani. Nyilván, ugyanazt kell csinálni, amit eddig, bízom a játékosokban, éppen ezért hétfőn délelőtt és délután is elsősorban a védekezést elemeztük, videóztuk, gyakoroltuk, leginkább ezzel készültünk az Olympiakoszra.

- Milyen egészségi állapotban vagytok?

- Kisebb problémáink vannak, nagyobb nincs.

KIS GÁBOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a LEN sajtószolgálatának:

- Ez egy nagyon kemény meccs lesz. Az Olympiakosz nagyon erős csapat, nagyszerű játékosokkal. Mégis, a legjobbunkat nyújtva meg kell nyernünk ezt a találkozót, hogy elérjük célunkat, a csoportelsőséget.


TEODOROSZ VLAHOSZ (Olympiakosz) a LEN sajtószolgálatának:

- A szurkolók szerdán hatalmas meccset láthatnak, hiszen Európa legjobb csapatai közül ketten csapnak össze. Biztos vagyok abban, hogy jó játékkal nagy győzelmet aratunk. Megvan a kellő önbizalmunk és bízunk a csapatunk képességeiben. Örülni fogunk, ha sok szurkoló jön ki támogatni minket, megéri majd, mert nagyon magas színvonalú vízilabdát fognak látni.

EMANUIL MILONAKISZ (Olympiakosz) a LEN sajtószolgálatának:

- A Szolnok elleni meccs dönt a csoportelsőségről, arról, hogy melyik csapat jut be egyenesen az elődöntőbe. Azt hiszem, jó formában leszünk és a szurkolóink segítségével megnyerjük ezt a mérkőzést.


19.00 Spandau 04-Brescia


20.15 OSC-Nizza - DigiSport2, vlv (szöveges élő)

TÓTH LÁSZLÓ (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Még mindig nincs egy hete, hogy itt vagyok, szorosan a csapat mellett, érvényes, amit az elején mondtam a fiúknak: ennek a csapatnak most minden mérkőzés élet-halál kérdése, amíg ki nem derül, hogy a két nagy tornán meddig juthatunk el. Minden meccs tétmeccs tehát, és a legnagyobb ostobaság lenne félvállról venni szerdai ellenfelünket. Ez egy francia csapat, képzett játékosokból áll, tudnak vízilabdázni. Az első meccs alapján és a csoporteredmények tükrében is nyilvánvaló, hogy az OSC jobb csapat, de semmiféleképpen nem szeretném, ha bárki is könnyedén venné ezt a mérkőzést, mert akkor megint csak nehézségei támadhatnak a csapatnak. Ott van intő példaként a Spandau, amelyet a papírforma alapján mindenki esélytelennek tartott, aztán szépen megszorongatta az ellenfeleit és sajnos éppen tőlünk és talán éppen a legrosszabbkor egy pontot is elvitt.

- Milyen állapotban van a csapat? Adott egy kis lelki megkönnyebbülést a Fradi elleni szombati győzelem?

- Öt napja tart az intenzív együttlétem a játékosokkal, nem ismerem őket még nagyon mélyen, de azt látom, hogy senki sem rágja a körmét az idegtől, de azért ez csalóka is lehet, hiszen a lelki sebek nem múlnak el hipp-hopp. Megmondom őszintén, én is kíváncsi vagyok, hogy ha adódna a vízben egy kis nehézség, azt hogy reagálnánk le. A Fradi ellen ez sikerült, hiszen azon a meccsen hol itt, hol ott volt a vezetés, ez azért most más terület, nemzetközi porond - meglátjuk.

- Fizikailag hogy álltok, van-e beteg, sérült?

- Nagy Ádám vállán folyamatosan tapasz van, Zalánki meggyógyult, Hegedüs Gábor ujja is rendben van. Mindenki harcra kész, úgy látom, motiváltak is - hajrá!

BÁTORI BENCE (A-Híd OSC-Újbuda) a LEN sajtószolgálatának:

- Olyan jól szeretnénk játszani, ahogy csak lehetséges és bizonyítani, hogy jó csapat vagyunk. Az edzőnk, Laci csak egy meccsen volt eddig velünk (legyőztük a Ferencvárost), s a gyakorlatban kell megmutatnunk, hogy egyre jobban értjük és meg is valósítjuk, amit elvár tőlünk.


Ez lesz az utolsó fordulóban (április 26-án, szerdán):

Szolnok-OSC

Brescia-Olympiakosz

Spandau 04-Nizza


B csoport

A csoport állása a 8. forduló után:

1. Pro Recco 24,
2. Jug Dubrovnik 17,
3. Eger 12,
4. Barceloneta 8,
5. Partizan 4,
6. Hannover 3 pont

19.00 Eger-Partizan Belgrád - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Lényegében elég lenne csak annyit mondanom, hogy: final six, final six, final six! A Szolnok-meccs befejezése óta csak ez jár a fejemben. Idejön a Partizan, amelynek tudjuk az erényeit és azok miatt nagyon nehéz mérkőzésre is számítok. Mi nagyon magasan voltunk a Szolnok meccsen, s a legfontosabb feladat most az, hogy ezt a hullámot meglovagoljuk, maradjunk fent a tetején, ne süllyedjünk alá. Természetesen ez egy teljesen más feladat lesz, mindannyian tudjuk, hogy a Szolnok jóval erősebb csapat, mint a Partizan. De hát ez egy másik meccs, egy másik feladat. Ott játszottunk valamiért, itt egy másik dologért fogunk küzdeni, de az a motiváció kell most is, ami szombaton hajtott minket, ez lesz a meccs kulcsa.

A LEN-szabályok szerint csak 13 játékos szállhat vízbe és én most kerülök először olyan helyzetbe, hogy nagyon nehéz lesz eldönteni, ki maradjon ki a 14-ből. Különösen úgy, hogy Hárai nincs jól, megfázott, de őt nem lehet nélkülözni, remélem, vállalni tudja majd a játékot, nekem pedig el kell döntenem, hogy kit nem írok be.

Szeretném még elmondani: engem személy szerint rettentően motivál az, hogy bejussunk a final six-be, ami ugye a szerdai győzelemmel megvalósulna. Ez az elmúlt két évben sikerült, méghozzá "saját jogon", a teljesítményünk alapján is, márpedig ezt háromból háromszor megcsinálni, azt jelentené, hogy kiegyensúlyozottan, stabilan ott szerepel az Eger Európa legjobb hat csapata között. Ezt rendkívül értékes sikernek tartom, ezért nagyon motivál, hogy megcsináljuk!

DECKER ÁDÁM (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Nem egyszerűen a final sixért játszunk, hanem másodikok akarunk lenni a csoportunkban és ezért le kell győznünk a Partizant. Ez nem könnyű küldetés, mert jó, erős, fiatalokból álló csapatuk van.

LŐRINCZ BÁLINT (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Én egyelőre nem a második helyben gondolkodom, először kvalifikáljuk magunkat a final six-be! Ez a Partizan bármire képes, fiatalok, de mind a mai napig a szerb iskolán nevelkedtek. A hangulat most nagyon jó Egerben, hiszen szombaton győztünk a Szolnok ellen. Ezt szeretnénk megőrizni és megajándékozni vele szurkolóikat szerdán is.

19.15 CNA Barceloneta-Hannover

20.30 Pro Recco- Jug Dubrovnik

Ez lesz az utolsó fordulóban (április 26-án, szerdán):

Partizan Belgrád-CNA Barceloneta

Hannover-Pro Recco

Eger-Jug Dubrovnik