FACEBOOK

Volvo Kupa-sajtótájékoztató

Volvo Kupa-sajtótájékoztató
hozzászólás, 2017.02.09.

Hogy mi legyen a megközelítés, - a pohár félig tele van vagy félig üres, - arra talán a soron következő három hivatalos válogatott mérkőzés után könnyebb lesz válaszolni. Volvo Kupa-sajtótájékoztató - az elhangzottak teljes videóanyagával:

Ami biztos: a Volvo Autó Hungária Kft. és a Magyar Vízilabda Szövetség együttműködése második évtizedébe lépett. Ez azt jelenti, hogy immár a 11. Volvo Kupát rendezik meg péntek-szombat-vasárnap a budapesti Tüske uszodában - valószínűleg minden idők legerősebb mezőnyével. A magyar csapat mellett az a Szlovákia szerepel, amely nemrégiben a Világligában hazai pályán döntetlent játszott Szerbiával és csak ötméteresekkel maradt alul, tehát pontot vett el a címvédőtől. Itt lesz továbbá Montenegró és Horvátország válogatottja, egyik csapat sem szorul méltatásra, nagyon nehéz ellenfelek lesznek.

A torna "fő mondanivalója" továbbra is a sportág folyamatosságának hangsúlyozása, az utánpótlás segítése. Ennek érdekében minden magyar gól után "csenget a kassza": 110 ezer forint kerül a Volvótól a magyar utánpótlásképzés finanszírozását szolgáló keretbe.

A sajtótájékoztató utolsó szakaszában csak egy újságíró kérdezett, ő Varga Dénes sorsa felől érdeklődött. Märcz Tamás elmondta, hogy már kapitányi kinevezése előtt tárgyalt Varga Dénessel, aki akkor nem kívánt szerepelni az új keretben és egyelőre továbbra is hezitál. A szövetségi kapitány - saját szavai szerint - tárt karokkal várja vissza Varga Dénest a csapatba, s abban bízik, hogy a mostani pihenő az olimpiai bajnok játékos javára válik, Dumi motiváltan tér vissza, mert a válogatottnak és Varga Dénesnek szüksége van egymásra. (A sajtótájékoztatón Alex Giorgetti esetleges magyar színekben való szereplése nem került szóba.)

Alább a sajtótájékoztató - folyamatosan bővülő - teljes videóanyaga.


A Volvo Kupán szereplő magyar válogatott keret 18 tagú. Märcz Tamás szövetségi kapitány minden egyes meccsen más csapatot szerepeltet, arra törekszik, hogy minden meghívott nagyjából hasonló mennyiségű játéklehetőséget kapjon.

A névsor:

Decker Attila, Lévai Márton (kapusok)

Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Fülöp Bence, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Kovács Gergő, Kovács Péter, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Tóth Márton, Török Béla, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).


A Volvo Kupán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Volvo Kupa, Budapest, Tüske-uszoda

Február 10., péntek


19.00 Horvátország–Montenegró
20.30 Magyarország–Szlovákia - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

Február 11., szombat

19.00 Horvátország–Szlovákia
20.30 Magyarország–Montenegró - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

Február 12., vasárnap

10.00 Montenegró–Szlovákia
11.30 Magyarország–Horvátország - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

Jegy- és bérletvásárlás


VLV-VIDEÓK:

A sajtótájékoztató teljes videóanyaga


Kemény Dénes a Volvo Kupa-sajtótájékoztatón


Sztárcsevity Andrea marketing-igazgató a Volvo Kupa-sajtótájékoztatón



Märcz Tamás a Volvo Kupa-sajtótájékoztatón


Manhercz Krisztián a Volvo Kupa-sajtótájékoztatón



Újságírói kérdés Varga Dénesről és Märcz Tamás válasza a Volvo Kupa-sajtótájékoztatón



vlv-képek a csütörtök esti edzésről