FACEBOOK

Biros Péter a Reggeli Startban

Biros Péter a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.11.21.

A nemrégiben visszavonult háromszoros olimpiai bajnok ma egykori másik sportágától is búcsúzik: az Eger férfi kézilabdacsapatának(!) kapitányaként fut ki a parkettre a Veszprém elleni bajnokin. Tudósítás a Reggeli Start élő riportjáról és a beszélgetés videófelvétele.

Sokan tudják, hogy Biros Péter "eredeti" sportága a kézilabda volt, sőt, 17 évesen egy esztendőn át a Veszprém csapatának bal átlövőjeként játszott. Ezután váltott sportágat, s lett minden idők egyik legnagyobb vízilabdázója.

Mint ő maga mondja, legfeljebb közepes kézilabdázó válhatott belőle, valószínűleg nem jutott volna el a válogatottságig, ezért is váltott. A kézit ma is nagyon szereti, teljesen képben van a napi történésekkel kapcsolatban, nemcsak a Veszprémet, hanem az egész mezőnyt illetően.

A "második búcsú" ötlete az október 9-i egri búcsú-gálameccsen pattant ki valakinek a fejéből, s a megvalósításban együttműködött a két egri klub és a Veszprém is.

Végleges forgatókönyv még nincs a ma 18.00 órakor kezdődő Eger SBS Eszterházy-Telekom Veszprém bajnoki meccs körítését illetően. Az biztos, hogy egri részről Biros lesz a csapatkapitány, s várhatóan a kezdő csapatban szerepel majd. Saját bevallása szerint inkább támadásban próbálkozna szívesen, védekezésben Veszprém-szintű játékosokkal szemben nem biztos, hogy meg tudná állni a helyét. Peti szavaiból kiderült, sajnálja, hogy Nagy László nem ott védekezik, ahol ő várhatóan támadni fog, de azért lehet, hogy mégis összefutnak majd a pályán, erről esetleg a meccs előtt lesz valamilyen "egyeztetés".

A találkozónak az egri Kemény Ferenc Sportcsarnok ad otthont, s az ünnepelt szerint szinte biztos, hogy nem lesz elég hely az érdeklődőknek a lelátón. Ezt szerényen azzal  indokolta, hogy a Veszprém először játszik Egerben, s az egri közönség kíváncsi a világklasszis csapat játékára. (A veszprémiek egyébként vasárnap - három és fél év után először - kikaptak hazai pályán. A BL-csoportkör hetedik fordulójában a francia PSG nyert utolsó másodperces góllal Veszprémben, 29:28-ra.)

A ma esti egri bajnokit a Biros Péter által irányított egri női vízilabdacsapat tagjai, valamint a férfi pólósok is megtekintik - "már amennyiben sikerül valahogy bejutniuk" - tette hozzá Biros Péter.

A beszégetés során szó esett a közelgő szövetségikapitány-választásról is. Mint ismert, Biros Péter tagja az MVLSZ új, 16 tagú elnökségének, amely december 15-i ülésén "tesz pontot az i-re". Péter láthatóan nem nagyon kívánt nyilatkozni az esélyekről, a műsorvezető, Szombathy Pál  konkrét kérdésére mondta el, hogy nagyon jó edzőnek tartja az egri Dabrowski Norbertet, akivel utolsó aktív éveiben együtt dolgozott, de a pályázatok tartalma dönt majd, a legfontosabb pedig a magyar vízilabda érdeke. Azt mindenesetre elképzelhetetlennek tartja, hogy külföldi szakember vegye át a magyar válogatott irányítását, már csak azért is, mert magyarul nem beszélő trénnerel már eleve nyelvi, megértési problémák lennének.

A TELJES BESZÉLGETÉS: