FACEBOOK

Már megint a Posillipo

Már megint a Posillipo
hozzászólás, 2007.03.04.

Kisorsolták az Euroliga csoportjait ma délben a Margitszigeten, a Danubius Thermál és Grand Hotelben. Négy kalapból sorsoltak, a 8 kiemelt csapatot két részre bontották, aszerint, hogy az előző idényben hol végeztek. A Domino-BHSE az első kalapban várta a sorsolást. 

Rajtuk kívül még oda kapott besorolást a  Pro Recco, a Jug Dubrovnik és Partizan Belgrád. A második kalapba a Barceloneta, a Marseille, a Csehov és az Ethnikosz Pireusz; a harmadik kalapba a selejtezőkör csoportelsői, vagyis a Vasas, a Mladost Zagreb, a Posillipo és a Barcelona; míg a negyedikbe a selejtezőcsoport másodikjai, tehát az Eger, a Panionisz, az Olympiakosz Pireusz és a Brescia került.

Ezek után a csoportbeosztások a következő képpen alakultak (megjegyzendő, hogy mivel az egy nemzetbeliekre vonatkozó tiltószabályt eltörölték, volt miért izgulni...):

A. csoport: Partizan Belgrad (szerb), Ethnikosz Pireusz (görög), Mladost Zagrab (horvát), Brescia (olasz) 
B. csoport: Jug Dubrovnik (horvát), Marseille (francia), CN Barcelona (spanyol), Olympiakosz Pireusz (görög)
C. csoport: Pro Recco (olasz), Csehov (orosz), Vasas, Eger
D. csoport: Honvéd, Barceloneta (spanyol), Posillipo (olasz), Panioniosz (görög)

A sors nem kegyelmezett a magyar csapatoknak, a Vasas és az Eger egy csoportba került, mellesleg a sorozat egyik főesélyese a Pro Recco is a C. csoportba kapott besorolást.

A Honvéd, ahogy tavaly is, idén is megkapta a 2005-ös bajnok Posillipot, de a görög és a spanyol ellenfél nem jelenthet olyan nagy problémát. Reméljük...

Az első mérkőzések november 29-én, december 2-án vagy 3-án lesznek.

A LEN-Kupában a legjobb 16 között, a már egyenes kieséses, oda-visszavágós szakaszban a Szeged az olasz Nervit kapta ellenfélnek.