FACEBOOK

Kialakult az Euroliga mezőnye

Kialakult az Euroliga mezőnye
hozzászólás, 2007.03.04.

A hétvégén véget értek az Euroliga második selejtezői is, így kialakult a főtábla, vagyis a legjobb 16 mezőnye. Az eddigi 8 kiemelt klubhoz még 8 csatlakozott, november 12-én Budapesten tartják meg a sorsolást. Ami hozhat nekünk meglepetéseket...

A második selejtezőkörben két magyar csapat is, a Vasas és az Eger is érdekelt volt. A Vasas Bresciában csoportelsőként vívta ki a továbbjutást, a legnehezebb ellenfelüket, a házigazda Bresciát 11-9-re verte meg.
Az Egernek már nehezebb dolga volt, hiszen a legerősebb csoportban, a Kazany, a Sabadell és a Posillipo társaságában kellett megharcolnia. A papírforma már az első napon felborult: a Sabadell egy góllal legyőzte az egyik továbbjutási reményekkel érkezőt, a Savic-csal és Ikodinovic-csal felálló Kazanyt. Második napon újabb meglepetést okozva az egrieket is megverték, így az Egernek már nem volt más választása, minthogy megverje, mind a Kazanyt, mind pedig a Posillipot. Ez a bravúr sikerült is, a Kazanyt 14-9-re, míg a Posillipot egy rendkívül izgalmas, fordulatos mérkőzésen végül 12-9-re sikerült legyőzniük. Így csoportmásodikként ugyan, de meglett a továbbjutás.

A sorsolást november 12-én, Budapesten tartják. Három különböző kalapból sorsolnak: egy csoportba két kiemelt, egy csoportelsőként és egy csoportmásodikként továbbjutó csapat kerül. Mivel az egy nemzetbeliekre vonatkozó tiltószabály már nincs érvényben, így az is előfordulhat, hogy akár mind három magyar csapat egyazon csoportba kerül. A LEN ezzel szeretné elkerülni, ami a 2006-os kiírásban előfordult, hogy a Final Fourba három azonos nemzetbeli csapat jutott.


A legjobb 16 mezőnye:

Kiemeltek:
Jug Dubrovnik (címvédő, horvát), Pro Recco (olasz), Domino-BHSE (magyar), Ethnikos (görög), Csehov (orosz), Barceloneta (spanyol), Partizan Beograd (szerb), Marseille (francia).

Csoportelsők: TEVA-VasasPlaket (magyar), Barcelona (spanyol), Mladost Zagreb (horvát), Posilippo Napoli (olasz)

Csoportmásodikok: Brendon-Fensther-ZF-Eger (magyar), Brescia (olasz), Panioniosz, Olympiakosz (mindkettő görög).

Címkék:
Honvéd Euroliga