FACEBOOK

U19 - Görögország-Magyarország 8:10

U19 - Görögország-Magyarország 8:10
hozzászólás, 2016.09.12.

Nagyszerű győzelem a junior Eb csoportrangadóján a görögök ellen. Nyilatkozatok és a meccs magyar góljai.

U19-es Európa-bajnokság, Alphen (Hollandia)

Csoportkör, 2. forduló, szeptember 12., hétfő

Görögország-Magyarország 8:10 (2:4, 3:3, 0:2, 3:1)

G.: Nagy Á. 3, Manhercz K., Burián 2-2, Szatmári, Biros B., Teleki

A mérkőzés alakulása:

1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 2:4/2:5,2:6,3:6,4:6,5:6, 5:7//5:8,5:9//5:10,6:10,7:10, 8:10

Kedden 19.15-kor Montenegró következik, már döntetlen is elég a csoportelsőséghez.

VLV-VIDEÓK a stáb felvételéből (köszönjük Katona Norbert videóelemző segítségét):


Nagy Ádám első gólja


Manhercz első gólja


Manhercz második gólja


Nagy Ádám második gólja


Szatmári gólja


Burián első gólja


Burián második gólja


Nagy Ádám ötméteresgólja


Biros Barnabás gólja


Teleki gólja


HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Nagyon fontos volt ez a meccs, ez volt az első komoly mérkőzése ennek a csapatnak. Szerintem nagyon jól játszottunk, a mérkőzés első részében a védekezés talán még nem állt össze, ott voltak hibák, a második negyedtől már ez is rendben volt. Soma jól védett, a két kapus közötti különbség is benne van az eredményben. Jól álltak a blokkok is, úgyhogy elégedett vagyok.

Ugyanakkor félig viccesen mondom, hogy kicsit neheztelek, mert 10:5-nél nem szabad hagyni feljönni az ellenfelet. Ott be kell fejezni és meg kell nyerni egy ilyen meccset 13:6-ra. A saját hibáink miatt történt, ami történt, nem azért jöttek fel a görögök, mert olyan jók voltak, hanem azért, mert butaságokat csináltunk. Felhívtam a fiúk figyelmét arra, hogy ilyet nem szabad csinálni, mert egy nagyon jó csapat ellen ez végzetes lehet. Itt van előttünk a szerbek példája, ők ma este elmentek az olaszok ellen és utána nem engedték meg a visszatérést, hanem 12:3-ra kivégezték őket.

Tovább kell fejlődnünk, remélem, holnap újabb dolgokban látok majd javulást. Fontos a keddi meccs, szeretnénk nyerni, mert ha ez sikerül, akkor csoportelsők leszünk és szinte biztosan az olaszokkal játszunk majd a negyeddöntőben.

- Montenegró ellen mire számítasz?

- Arra, hogy ugyanilyen jól és harcosan fogunk játszani, tanulva a ma elkövetett hibákból és arra, hogy győzni fogunk, mert jobbak vagyunk.


VOGEL SOMA csapatkapitány a vlv-nek:

- Nagyon fontos meccsen vagyunk túl. Nekünk mondhatni, ma kezdődött az Európa-bajnokság. Kicsit döcögősen kezdtünk, de aztán felvettük a ritmust. Elégedett vagyok a csapat játékával, a védekezés nagyon jól működött, rengeteget blokkoltunk, nagy segítséget kaptam, viszont nem engedhetjük meg magunknak, hogy ötgólos előnyből felzárkozzon az ellenfél. Be kellett volna fejezni azon a ponton a mérkőzést és akkor a végén nem izgultunk volna. Holnap délelött edzünk egyet és délután csoportelsőségért játszunk Montenegró válogatottja ellen

- Milyen a légkör; az ismert problémáktól eltekintve rendben vannak a körülmények?

- Az ismert gondoktól eltekintve minden rendben van. Úgy gondolom mindenki a megfelelő tűzön ég és a csapaton belüli hangulatra sem lehet panasz. Az utazáshoz, pedig már kezdünk hozzászokni. -:)

- Köszönöm szépen, ügyesen holnap, szorítunk és gratulálok még egyszer a mai győzelemhez!


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Nagyon fontos meccset nyertünk meg, amin többször is vezettünk 4-5 góllal. A végére kiengedtünk igy alakult ki a 10:8-as végeredmény. Vogel Soma ismét parádézott hátul, emellett rengeteg jó blokkunk is volt. Holnap Montenegró ellen a csoportelsőség a tét, szóval tovább kell mentenünk a jó formát.

- Azt hozták a görögök, amit vártatok? Mivel megverték tegnap Montenegrót, erősnek tűntek, itthon tartottunk a meccstől...

- Jó csapatuk van, ezt be is bizonyították tegnap, de nekünk is jó csapatunk van. Minden poszton jobbak tudtunk lenni ma náluk.

- Montenegró ellen milyen a mérlege ennek a korosztálynak? Van személyes élményed vagy csak a fiatalabbakkal? Mi várható?

- Többször is játszottak a fiúk ellenük, de eddig még soha nem volt komplett egyik csapat sem. De az eddigi meccsek tapasztalatai alapján, amik az Eb-n zajlottak, ha sikerül a rövidzárlatainkat kiküszöbölni, akkor meg fogjuk verni őket.

- Köszönöm szépen, gratulálok és jók legyetek holnap!


BIROS BARNABÁS a vlv-nek:

- Jól játszottunk, uraltuk a játékot az egész meccsen, nagyon szép megoldásokat csináltunk és a védekezésünk is összeállt a második negyedtől! Csináljuk tovább ugyanígy és megteszünk mindent!

- Milyen volt gólt lőni az Eb-n?

- Nem gondoltam még bele, csinálom a dolgomat tovább és majd a végén visszaemlékszem az egészre. :-)


Eb-csapatunk:

Sólyomvári Márton, Vogel Soma (kapusok),
Biros Barnabás, Burián Gergely, Csacsovszky Erik, Lukács Dorián, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Sélley Rauscher Domonkos, Simon Henrik, Szatmári Kristóf, Teleki András, Vadovics Viktor (mezőnyjátékosok)



Időkérés 2:2-nél. Addig csak a görögök vezettek, innentől kezdve kizárólag mi


A nap további eredményei:

Málta-Montenegró 6:19
Törökország-Németország 7:15
Szlovákia-Románia 10:11
Horvátország-Oroszország 12:13
Azerbajdzsán-Grúzia 3:26

Szerbia-Olaszország 12:3 (az egyik játékvezető Vogel Gábor volt.)
Spanyolország-Hollandia 17:3

A keddi program:

8.30 Oroszország-Grúzia
10.15 Görögország-Málta
12.00 Horvátország-Azerbajdzsán
13.45 Szerbia-Törökország
15.30 Spanyolország-Szlovákia
17.15 Olaszország-Görögország
19.15 Magyarország-Montenegró
21.00 Hollandia-Románia