FACEBOOK

COMEN Kupa - második lett az ifjúsági válogatott

COMEN Kupa - második lett az ifjúsági válogatott
hozzászólás, 2016.07.31.

A magyar ifjúsági válogatott második lett a mediterrán országok hagyományos vízilabda-tornáján, a COMEN Kupán. A döntőben ötméteresekkel kaptunk ki Montenegrótól.

COMEN Kupa, Kréta (Görögország)

A 98-as születésűek válogatottja a törökök visszalépése miatt, hirtelen meghívás alapján utazott Krétára, a mediterrán országok hagyományos tornájára, ahol jól szerepelt.

Spanyolország–Magyarország 11:13

Görögország-Magyarország 16-17
G.: Sugár 4, Schmölcz 2, Vadovics V. 2, Fekete G. 2, Sebestyén 2, Teleki 2, Nagy Á., Kardos A., Zerinváry

Montenegró-Magyarország 12-10 (2:3, 2:1, 5:2, 3:4)
G.: Vadovics 3, Nagy Á. 2, Schmölcz, Fekete G., Kósa, Teleki, Burián

Magyarország-Ciprus 28:3

Spanyolország-Magyarország 16-18 (3:4, 5:7, 5:4, 3:3) (elődöntő)
G.: Burián 9, Nagy Á. 3, Schmölcz 2, Zerinváry, Kósa, Sugár, Teleki

Montenegró-Magyarország 23:22 (4:4, 1:2, 4:4, 3:2 - 11:10) - ötméteresekkel (döntő)
G.: Fekete G. 6, Vadovics 5, Sugár, Teleki 3-3, Burián, Baksa 2-2 Nagy Á.

A rendes játékidőben 12:12-re végződött a meccs, ezután az ötméteres-párbajban, összesen 12 ötméterespárt követően szerezték meg a győzelmet a montenegróiak.


Keszthelyi Tibor és Horkai György


HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- A döntő elején nagyon sok lehetőséget kihagytunk, két ötméterest, ziccert, emberelőnyöket. A végére többen kipontozódtak tőlünk, de megoldották a fiúk, jól játszottak, így lett döntetlen a vége. Az ötmétereseknél két teljes kör lement egy-egy hibával és a 12. pár döntött Montenegró javára.

Nagyon jó, hogy eljöttünk erre a tornára. Egyrészt kell a sikerélmény és azért mégiscsak döntőt játszottunk, másrészt sok tanulni való van az itt történtekben. A mezőny nagyon erős volt, a tornán szerepelt első hét csapat közül szerintem bármelyik bármikor megverheti a másikat. Talán mindent elmond erről, hogy Szerbia válogatottja, a tavalyi Európa-bajnok itt most csak a 7. helyért játszhatott. A spanyol válogatotton nagyon meglepődtem, ilyen durva, kemény csapatot még nem látam utánpótlás szinten. Mi is jók vagyunk, oda tartozunk a legjobbakhoz, és ez jó dolog. Ami látható: feltétlenül erősödniük kell a játékosainknak, fizikailag nem tudjuk felvenni a versenyt a riválisokkal, erősebbek nálunk.



Az ifiknek a hirtelen meghívás miatt nem volt idejük a Margitszigeten elköszönni a "nagyoktól", ezért ezzel a Krétán készült fotóval kívánnak sikeres szereplést a riói olimpián részt vevő felnőtteknek!

Állnak (balról jobbra): Keszthelyi Tibor vezetőedző, Zerinváry Lóránd, Leposa Gábor, Sugár Péter, Kardos Alexander, Nagy Ádám, Baksa Benedek, Burián Gergely, Fekete Gergő, Sebestyén Balázs, Rieszbacher Márk.
Guggolnak: Kósa Balázs, Bányai Márk, Schmölcz Norman, Teleki András, Vadovics Viktor, Horkai György utánpótlás szövetségi kapitány.