FACEBOOK

Benu Kupa - már új csk-val

Benu Kupa - már új csk-val
hozzászólás, 2016.07.08.

A férfi és a női válogatott is nemzetközi felkészülési tornán búcsúzik a hazai közönségtől, mielőtt elindul Rióba, az olimpiára. A két Benu Kupa programjáról pénteken tartottak sajtótájékoztatót.

A korábbi Unicum Kupa, majd Vodafone Kupa - a külföldiek által is jól ismert, kedvelt nyári margitszigeti nemzetközi felkészülési torna idén az új támogató, a Benu nevét viseli. Ez a torna most különösen fontos, hiszen a férfiaknál itt csiszolódhat össze véglegesen a már kihirdetett riói 13, a nőknél pedig Bíró Attila szövetségi kapitány éppen e meccsek alapján véglegesíti majd az olimpiai csapat névsorát.

Mind a szövetség elnöke, Kemény Dénes, mind a férfiak szövetségi kapitánya hálálkodva köszönte meg a szponzor által nyújtott lehetőséget, Benedek Tibor még edzésre is lehívta Zilinszky Jánost, a Benu Magyarország Zrt. igazgatósági tagját, aki valószínűleg kapus lehetett, mert szövetségi kapitányunk azt ígérte, ha beszáll az edzésre, akkor ő is lő neki.

- Tizenegykor kezdődik az edzés, mondta valaki, mire az üzletember megjegyezte:

- Nem hoztam fürdőnadrágot...

- Adunk! - vágta rá Kemény Dénes.

A folytatásról nem értesültünk, mert a délelőtti edzés zárt körű volt. (Ekkor már a brazilokkal kétkapuztak a mieink, tehát azért nem valószínű, hogy a szponzor bevizezhette a kölcsön-fürdőnadrágot.)

Megtudtuk a sajtótájékoztatón, hogy a felkészülési időszak további részében két center, Tóth Márton és Bedő Krisztián is játszani fog, felváltva, de lehet, hogy együtt is.

Benedek Tibor a sajtótájékoztató végén jelentette be, hogy - kizárólag szakmai okokból - Varga Dénes veszi át a csapatkapitányi szerepkört bátyjától, Varga Dánieltől.

Egy újságírói kérdésből kiderült, hogy a MOB csütörtöki olimpiai fogadalomtételén olyan MOB-kiadványt adtak az újságíróknak, amelyben a vízilabda-csapattal utazóként szerepel Tót Márton mint "edzőpartner". Benedek Tibor megvilágította a rejtélyt, mint mondta, Tóth Marci valóban velük utazik ki és a torna elejéig marad Rióban, abból a célból, hogy 14-en tudjanak gyakorolni a tornát megelőző napokban. (A csapat 30-án utazik az olimpia helyszínére és első mérkőzését augusztus 6-án, magyar idő szerint 14 órakor játssza a szerbekkel.)

AZ OLIMPIAI VÍZILABDATORNA TELJES MENETRENDJE


A férfi és női Benu Kupa programja:

Július 13., szerda:

Széchy-uszoda:


19.00 Spanyolország-Ausztrália  (női mérkőzés)
20.30 Magyarország-Olaszország (női mérkőzés)

Július 14., csütörtök:

Széchy-uszoda:


19.00 Spanyolország-Olaszország (női mérkőzés)
2030 Magyarország-Ausztrália (női mérkőzés)

Július 15., péntek:

Hajós-uszoda, nyitott, 50-es medence:


13.00 Olaszország-Ausztrália (női mérkőzés)

17.30 Grúzia-Ausztrália (férfi mérkőzés)
19.00 Magyarország-Spanyolország (női mérkőzés)
20.30 Magyarország-Horvátország (férfi mérkőzés)

Július 16., szombat:

Hajós-uszoda, nyitott, 50-es medence:


19.00 Horvátország-Ausztrália (férfi mérkőzés)
20.30 Magyarország-Grúzia (férfimérkőzés)


Július 17., vasárnap:

Hajós-uszoda, nyitott, 50-es medence:


10.00 Magyarország-Ausztrália (férfi mérkőzés)
11.30 Horvátország-Grúzia (férfi mérkőzés)