FACEBOOK

Belgrádban vitézkedett a junior válogatott

Belgrádban vitézkedett a junior válogatott
hozzászólás, 2016.07.03.

Bivalyerős nemzetközi tornán szerepelt a hét második felében a legfeljebb 19 évesekből álló magyar junior válogatott. A mérleg: szép sikerek mellett néhány vereség, Horkai György szerint bizakodásra ad okot a teljesítmény. Eredmények, a szövetségi kapitány és három játékosunk értékelése:

A juniorok kerete a torna előtt az utolsó pillanatban változott: az egri Biros Barnabást mononukleózis gyanújával kezelik, a helyére Kókai Tibor került a csapatba:

Csiszár Boldizsár, Vogel Soma (kapusok),
Baj Marcell,  Burián Gergő, Csacsovszky Erik, Kókai Tibor,  Lajkó Márton, Lukács Dorián, Nagy Ádám, Rábavölgyi Zsombor, Sélley-Rauscher Domonkos, Simon Henrik, Szatmári Kristóf, Teleki András, Vadovics Viktor (mezőnyjátékosok)
Edző: Kis István

A torna eredményei:


1. nap

Szerbia-Magyarország 12:13 (4:2, 5:2, 1:5, 2:4)
G.: Tankosics, Toholj, Jankovics, Radonjics 2-2, Vucinics, Drasovics, ill. Simon, Szatmári 3-3, Sélley-Rauscher, Nagy Á., Vadovics 2-2, Lajkó

Horvátország-Montenegró 10:8 (1:1, 3:0, 3:4, 3:3)

Görögország-Németország 14:6 (az egyik játékvezető Vogel Gábor volt)

2. nap

Horvátország-Magyarország 11:9 (4:2, 2:1, 3:5, 2:1)
G.: Lukács, Teleki, Simon 2-2, Lajkó, Nagy Á., Burján, Nagy Á., Csacsovszky E.

Szerbia-Görögország 10:11 (3:5, 3:3, 3:1, 1:2) (az egyik játékvezető Vogel Gábor volt)

Montenegró-Németország 15:7 (6:2, 1:1, 5:3, 3:1)

Magyarország-Németország 17:9 (5:2, 4:3, 6:4, 2:0)
G.: Nagy Á., Csacsovszky E. 3-3, Lukács, Vadovics, Burián, Baj 2-2, Sélley-Rauscher, Szatmári, Simon

Szerbia-Horvátország 12:10 (2:2, 3:1, 4:4, 3:3) (Az egyik játékvezető Vogel Gábor volt)

Görögország-Montenegró 12:12 (3:3, 2:3, 4:3, 3:3)

3. nap

Magyarország-Montenegró 11:10 (1:3, 3:3, 1:2, 6:1)
G.: Csacsovszky E. 3, Baj 2, Rábavölgyi, Nagy Á., Sélley-Rauscher, Burián, Simon, Teleki

Szerbia-Németország 11:5 (3:0, 3:2, 3:2, 2:1)

Horvátország-Görögország 10:8 (2:2, 2:4, 3:1, 3:1) (Az egyik játékvezető Vogel Gábor volt)

Görögország-Magyarország 14:8 (0:2, 5:2, 5:2, 4:2)
G.: Nagy Á. 3, Szatmári, Csacsovszky E., Burián, Simon, Rábavölgyi

Szerbia-Montenegró 12:11 (4:3, 5:3, 2:2, 1:3)

Horvátország-Németország 16:9 (5:2, 3:3, 4:3, 4:0) (Az egyik játékvezető Vogel Gábor volt)

A torna első szakaszának végeredménye:

1. Horvátország 12,
2. Görögország 10,
3-4. Magyarország és Szerbia 9,
5. Montenegró 4,
6. Németország 0 pont

4. nap

A torna 5. helyéért:

Németország-Montenegró 12:16 (Az egyik játékvezető Vogel Gábor volt)

A 3. helyért:

Szerbia-Magyarország 14:6 (4:1, 4:3, 2:1, 4:2)
G.: Drasovics 4, Bursac 2, Radojevics 2, Tankosics 2, Jankovics, Toholj, Velkics, Lukics, illetve Sélley-Rauscher 2, Csacsovszky E. 2, Burián 2, Teleki

Döntő:

Horvátország-Görögország 11:9 (2:3, 5:4, 2:2, 0:0)

Az utolsó negyed közepén lefújták a torna döntőjét. Volt egy kis csetepaté a vízben.

 


HORKAI GYÖRGY szövetségi kapitány:

- Csak néhány napja készülünk, erős állóképességi edzésekből jöttünk, úgyhogy még nem voltunk az ilyen ellenfelekhez szükséges fizikai állapotban, ugyanakkor olyan szívvel, akarással játszottak a fiúk, aminek megvolt az eredménye, többször is vesztett állásból fordítva sikerült meccset nyerni. Öt olyan játékos volt nálunk, aki még soha nem játszott ilyen szinten nemzetközi mérkőzést, ők megtapasztalhatták, hogy már itt milyen magas a színvonal, gyakorlatilag felnőtt szintről van szó.

Nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, egyformák a csapatok, én azt láttam, hogy a szerb, a horvát és főleg a görög nagyon elöl jár már. Hogy ez így marad, vagy esetleg még tudnak majd fejlődni, ezt meglátjuk, az biztos, hogy mi még sokat fogunk előrelépni. Kevergettem a játékosokat - szándékosan - ez is hozott némi galibát olykor, de összességében nagyon jó felmérő volt ez számunkra.

Hihetetlen lövőerőt láttam az ellenfeleinknél, pontos erős, gyors lövéseket, nálunk ez egyelőre gyenge pont, de eddig nem is fordítottunk még erre energiát, más jellegű edzésmunkát végeztünk. Van még sok dolgunk, próbálgatjuk az embereket, keressük a csapatot. Az emberelőny, emberhátrány egész jól működött szépen blokkolgattunk és pozitív tapasztalat az is, hogy nagyon sok bemozgással játszottunk. Ez persze azzal is járt, hogy nőtt a kontrafault lehetősége, helyzetek is kimaradtak, ezekkel pedig megadtuk az ellenfeleknek a sanszot a lefordulásra.

Nagy volt az "amplitúdó", nagyon szép dolgok mellett csúnya hibák jellemezték a meccseinket. Ebben az időszakban ez belefér. Hiányzott még a szervezettség, ráadásul nagyon fárasztó volt a torna, hiszen két napon is délelőtt-délután volt meccsünk.

- Hogyan tovább?

- Most két nap pihenőt kapnak a fiúk. Szerdától folytatják a munkát és szombaton a miskolctapolcai magyar-brazil felnőtt mérkőzés előtt a románokkal játszunk. A következő héten pedig Montenegróban vesznek részt újabb felkészülési tornán Montenegró, Szerbia és Horvátország társaságában.

Azt várom, hogy folyamatosan lépjünk előre mind fizikailag, mind taktikailag, fontos, hogy ne csak akarásban, hanem kondicionálisan is fel tudjuk venni a versenyt a legnagyobb ellenfeleinkkel.


NAGY ÁDÁM a vlv-nek:

- Nagyon magas színvonalú torna volt, ez biztos, de hát ezt már előtte tudtuk, még az is felvetődött, hogy esetleg nem indulunk, annyira a felkészülés elején vagyunk. Mindenképpen hasznos volt, láttuk, hogy a többi csapathoz képest hogy állunk. Ők már régebb óta együtt dolgoznak, emiatt különösen jó erőfelmérő volt.

Nem tetszett, hogy sokszor fejetlenül játszottunk, mindenáron gólt akartunk lőni és ebből az lett, hogy lefordultak minket. Szerintem a hat meccsen kaptunk összesen vagy 30 lefordulásgólt, ami rengeteg. Ugyanakkor nagyon szép dolgokat is bemutattunk akár fórmegjátszásban, akár hátrányos védekezésben. Sajnos két "csúnyább" vereségünk volt, a görögök és a szerbek ellen, amit magyar válogatott még a felkészülés ilyen szakaszában sem engedhet meg magának.

VADOVICS VIKTOR a vlv-nek:

- Nagyon hasznosnak látom ezt a tornát. A legerősebb csapatokkal találkozhattunk és játszhattunk. Látszik hogy ők a felkészülésben egy lépéssel előrébb járnak, mint mi. Mi csak múlt hét szerdától edzünk, a szerbek elvileg már majd egy hónapja készülnek. A kondival szerintem nem volt probléma, míg összeszokottságban és lövésben egyelőre nem tartunk ott, mint a többiek, de ez nem probléma, hiszen a hetek múlásával meg fog jönni a fejlődés.

- Ahogy nézem, az eredményeket tekintve nagyon nagy volt a hektikusság, néha meccsen belül is. Mi volt ennek az oka?

- Igen, nagy volt néha a különbség, ez főleg a görögök elleni mérkőzésen és a második szerb meccsünkön látszott. Ez egyértelműen az összeszokatlanság jele szerintem. Helyzetekben sokszor rossz helyre adtuk a labdát, rossz döntéseket hoztunk.

- Milyen lesz a csapatunk?

- Szerintem nagyon ütőkepes lehet, ha továbbra is ezen az úton haladva folytatjuk a felkészülést és ezek a mostani különbségek el fognak tűnni.


VOGEL SOMA a vlv-nek:

- Pár napos felkészülés után utaztunk erre a nagyon erős tornára, ami meg is látszott a játékunkon. Úgy gondolom, főleg a védekezésben akadnak még nagy problémák, illetve az ellenfél lefordulásának megakadályozásában, ezért sok gólt is kaptunk.

Jó erőfelmérés volt, megtudtuk, milyen helyen állunk a mezőnyben. Szerdán már újra edzünk és készülünk tovább. Két hét múlva Montenegróba utazunk, ahol szinten egy erős tornan veszünk részt.

- Mire számíthat tőletek a közönség szombaton Miskolctapolcán a románok ellen?

- Garantálni nem tudok semmit, mert, mint mondtam, a felkészülés elején vagyunk, de reméljük, hogy öszeszedett játékra és magabiztos győzelemre!