FACEBOOK

Domino-BHSE-Neptun: 21-7

Domino-BHSE-Neptun: 21-7
hozzászólás, 2007.03.04.

A 2006-os év utolsó bajnoki fordulóját játszotta a Honvéd a Kőér utcai uszodában, ahol csupán a gólkülönbség lehetett kérdéses.

Össz-nagy nevetéssel indult a meccs a fiúk részéről, a csapatkiáltás csapatkacagássá avanzsált.
Majdnem két és fél percet kellett várni az első gólra, mely Benedek nevéhez fűzödik. Pszota a következő támadásból egyenlített, majd Marci emberelőnyből szerzett újra vezetést a hazaiaknak. Paján és Vári góljai között Csente Dávid kétszer is betalált, így a már megszokott gyenge kezdés után 4-3 állt az eredményjelzőn. (Tóth Imre, a Honvéd másodedzője - aki még mindig eltiltását tölti az egri meccsen történtek miatt -, a harmadik Neptun gól után széles vigyorral közölte, hogy ugrott a fiúknak a süti, hiszen a meccs előtti megállapodás szerint, csak ha két gólt kapnak, akkor jár. Sütiknek annyi...

A második negyed Honvéd előnnyel indult, volna, ha Marcinak sikerült volna elhoznia a labdát. Nem sikerült.
Ellenben korrigálta "hibáját" és egy megúszás után Hárai Balázzsal lövetett gólt. Majd Kiss Gergő, Molnár Tamás, Benedek (kétszer is) betalált. A negyed zárásaként a Neptun is gólt szerzett, Helembai révén. Félidőben: 9-4.

A harmadik negyed a még eddigieknél is egyhangúbb lett. Molnár Tamás nyitotta a gólok sorát, majd Kovács Olivér labdaszerzését követően Papesz és Marci úszhattak fel édes kettesben a Neptun kapuja elé. A támadást (???) végül Marci fejezte be. Kiss Gergő fél percen belül kétszer lőtt gólt, majd Bárány is feliratkozott a góllövőlistára, sőt, Paján másodikja után már Bárány Ati is kétgólos lett. De hogy is történt a második gól? Marci egy megúszás után a kapusba lőtte a labdát. Viszont a szöglet elvégzése annyira jól sikerült, hogy Bárány közvetlenül a kapu előteréből szerzett gólt. Úgy látszott Szivós Mártont igencsak zavarta az elrontott ziccer, így megismételte az előző szituációt: Marci egy megúszás után... Gólt szerzett!! Majd gyorsan még egyet. Harmadik negyed: 18-4.

A zárófelvonás döntetlenre végződött. Csente kezdett, Molnár válaszolt. Pszota dublázott, Hárai és Paján szimplázott, így a 3-3-as negyedik negyeddel véget ért az év utolsó bajnokija. Végeredmény: 21-7.

Marci a meccsen 4 gólt szerzett, főleg megúszásból, de emberelőnyből is betalált egyszer. Az első és a második negyed első felét, a negyedik negyed második felét, és a teljes harmadik negyedet töltötte a vízben. Több gólpassza is volt, sőt a meccs végén még cselszerűen az elé hulló labdára is rácsodálkozott, így a Neptun sem tudta lereagálni a szituációt...

Domino-BHSE-Neptun: 21-7 (4-3, 5-1, 9-0, 3-3)

A találkozón ezen kívül rendkívül fontos információkat is megtudtunk, miszert a Honvéd csapata pénteken, dél körül indul Athénba, ahol szombaton helyi idő szerint 19:00-tól játszanak Marciék az Euroliga második fordulójának keretében.

Ezenkívül: Biros Péter megint játszott, sőt mostmár a megfázást kiheverő Hárai Balázs is. Fodor Rajmi még mindig nem.

Kemény Dénes keretet hirdetett: Biros Péter, Hárai Balázs, Kiss Gergő, Molnár Tamás és Szivós Márton lesz ott a december 18-án kezdődő egyhetes összetartáson. Természetesen a Honvédból.
A többiek: Baksa László, Jászberényi Gábor, Szécsi Zoltán, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Csaba, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Varga Dániel, Varga Dénes


Eredmények a 9. fordulóból:
Domino-BHSE-Neptun: 21-7 (4-3, 5-1, 9-0, 3-3)
Eger-OSC: 16-9
UTE-FTC: 10-8 (3-1, 4-2, 2-2, 1-3)
BVSC-Szentes: 19-7 (5-3, 4-2, 5-0, 5-2)
Szeged-Szolnok: 7-5 (1-0, 1-2, 4-2, 1-1)
Vasas-Pécs: 13-6 (4-1, 3-3, 3-0, 3-2)