FACEBOOK

Világliga szuperdöntő: Huizhou (Kína)

Világliga szuperdöntő: Huizhou (Kína)
hozzászólás, 2016.03.11.

A FINA kijelölte a Világliga szuperdöntőjének idei helyszínét. Ha válogatottunk megszerzi a részvételi jogot, mindössze 19 és fél órás repülőúttal eljuthatunk oda, drukkolni a magyar csapatnak.

A szuperdöntő június 21. és 26. között lesz, konkrétan és szó szerint a világ másik végén.

Ezzel a FINA folytatja azt a nehezen magyarázható politikát, hogy ennek a világversenynek a döntőjét elzárja a sportág hazájának számító európaiak előtt. Tavaly ugyan az olaszországi Bergamóban (ne feledjük, itt lehetett először riói kvalifikációt szerezni, ami még mindig nincs az olaszoknak...), tavalyelőtt viszont az Egyesült Arab Emírségek nagyvárosában, Dubajban, egy évvel korábban az Oroszország távoli részén lévő Cseljabinszkban rendezték meg a versenysorozat döntőjét. Dubajban és Cseljabinszkban a második helyen végeztünk, s nem tűnt úgy, hogy a vízilabda hatalmas teret hódított volna ezekben a távoli térségekben, európai csapatoknak pedig csak az ott dolgozó néhány európai ember szurkolt.

Persze a kvalifikáció sem könnyű, az elmúlt évek sikeres menetelése után ezen a téren most gondjaink vannak, hiszen kontinensünk selejtezőtornáján jelenleg csak a második helyen állunk a csoportban, márpedig kizárólag a csoportelső juthat el Huizhou-ba. (Ízlelgetnünk kell még ezt a városnevet...)

A görögöktől kaptunk ki idegenben, ráadásul négy góllal, ami azt jelenti, hogy május 10-i hazai visszavágón öt góllal kell nyernünk a vb-bronzérmes ellen, hogy beelőzzünk. (Előtte, április 26-án még Nagyváradon is győzni kell...)

Mindenesetre, ha sikerül  a bravúr (a hazai magyar-görög helyszíne még nincs kijelölve, de nem lepődnénk meg, ha a frissen avatott Tüskecsarnok lenne az), nyilván hatalmas tömegek indulnak útnak abba a kínai városba, amelybe még a középkori nagy magyar utazók sem jutottak el. Jó kaland lesz, Huizhou kétszeri ártszállással már 19 és fél óra alatt megközelíthető Európa közepéről...

Az európai csoportselejtezők állása két fordulóval a sorozat befejezése előtt:

A csoport

1. Görögország 12,
2. Magyarország 9,
3. Románia 3,
4. Grúzia 0 pont.


B csoport

1. Szerbia 12,
2. Spanyolország 6,
3. Montenegró 3,
4. Franciaország
1 pont

A Franciaország-Montenegró mérkőzést még nem játszották le, ezért ez a két csapat eggyel kevesebb meccset játszott.


C csoport

1. Olaszország 12,
2. Horvátország 9,
3. Oroszország 3,
4. Törökország 0 pont

Csak a csoportelsők kerülnek a szuperdöntőbe.

Címkék:
fina Világliga Huizhou