FACEBOOK

OSC-BVSC 14:6

OSC-BVSC 14:6
hozzászólás, 2016.02.23.

Az OSC nagyon simán győzte le hazai pályán a BVSC-t az OB1 középszakaszának első meccsén. Nyilatkozatok, gólok folyamatosan.

Középszakasz, felsőház, 1. forduló

OSC-BVSC 14:6 (3:1, 4:2, 4:2, 3:1)
G.: Graham, Decker Á. 3-3, Nagy Á., Kovács G. 2-2, Drasko Brguljan, Juhász Zs., Bundschuh, Salamon, ill. Pásztor 3, Török B., Létay, Nagy S.

VLV-VIDEÓK (M4 Sport):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.


Vincze Balázs az M4-nek


- Itt áll mellettem Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője, aki annyit mondott a mérkőzés előtt, hogy csak akkor kell vigyázni, ha esetleg a BVSC "beviszi az erdőbe" a csapatot. Azt hiszem, ez fordítva történt, talán még simább is volt, vagy benne volt az OSC formájában egy ennyire sima győzelem a BVSC ellen?

- Úgy gondolom, hogy igen. Nagyon örülök, hogy Barabás Botond lehúzta a rolót az elején, ami nagymértékben segítette a csapatot abban, hogy szépen fokozatosan el tudjunk lépni. Igazából azt a védekezést tudtuk játszani, amit már az előző hetekben is játszottunk és nagyon eredményesen működött. Emellett a támadások is többé-kevésbé eljutottak oda, hogy gólhelyzetben lévő játékos kapura tudott lőni.

- Igen, a BVSC nem nagyon tudott emberelőnyből gólt szerezni ezen a mérkőzésen és ugyanazt a lendületet láttuk, mintha nem játszott volna vasárnap egy nagyon fontos mérkőzést a csapat. De a nagyon-nagyon fontos most fog következni. Ennek tükrében, milyen ez a győzelem és ez a játék?

- Ez a játék biztató. Úgy gondolom, hogy hasonló színvonalú csapattal, mint az Eger, még ebben a 2016-os évben nem játszottunk. Komoly erőfelmérő lesz, különösen azért, mert nagy jelentősége van a döntőbe kerülés szempontjából. Szinte egy elődöntőt fogunk játszani. Szeretném, ha ugyanilyen koncentráltan és ugyanilyen eredményesen is tudnánk játszani. A tűzzel, a lelkesedéssel nincs gond. Ha profik vagyunk, akkor a jó teljesítmény párosul ehhez.

- A brazil Neto most debütálhatott, játszott egy kicsit. Mennyire volt elégedett vele és mennyi munka van még? Azt láttuk, hogy kondicionálisan még vannak feladatai.

- Vannak feladatok de, hogy mennyire lehet ezalatt az idő alatt felhozni, nem tudom. Március 14-én lezárul a középszakasz mostani időszaka. Most azt látom, hogy még van bőven mit beletenni a fiúba. Ügyes, legfeljebb majd azzal kell variálni, hogy nem két-három percet, hanem egy-két támadásnyit lesz bent. Majd alakítjuk a dolgokat.

- Köszönöm szépen. Gratulálok Vincze Balázsnak és az OSC-nek!

(Lejegyezte: Enikő)



Märcz Tamás az M4-nek


- Érkezik Märcz Tamás, a vendégek mestere. Nem sikerült borsot törni a hazaiak orra alá. Éppen az emlegetett emberelőny sem működött a BVSC-nél. Mi volt a fásultság oka?

- Nem éreztem fásultnak a csapatot, annak ellenére, hogy tegnapelőtt játszottunk meccset. Jó, lendületes meccs volt. Úgy érzem, hogy fizikailag nem voltunk alárendeltek. Sajnos az első negyedben ugyan voltak helyzetek, de nem váltottuk azokat gólra és ezért nem tudtunk az OSC-vel menni. Azonnal elmentek két-három góllal és utána szépen bedarálták.

Gratulálok az OSC-nek és nagyon megtisztelő, hogy tulajdonképpen eldőlt a mérkőzés a harmadik negyedben, ennek ellenére nem vettek vissza a ritmusból és ugyanolyan intenzitással játszottak. Ez nem mindig jellemző egy ilyen mérkőzésre. Mi azért küzdöttünk, hogy próbáljunk korrigálni az eredményen, viszont ők a végletekig játszották ezt a meccset.

- Azért, hogy gyakoroljon? Hiszen a BVSC-nek is egy nagyon fontos mérkőzése következik a hétvégén, a Honvéd ellen. Több kell majd ott?

- Azt gondolom, hogy mindenképpen több kell. Kicsit több pontosság és precizitás kell a játékban és kell egy kicsi frissesség is. Azt láttam, hogy nem is volt fizikai problémánk, de a frissesség hiánya talán látszott azon, hogy amik általában gólok szoktak lenni, azok mégsem lettek gólok. Bízom benne, hogy a játékosok majd a következő, hasonló helyzetekben, szombaton gólokat fognak lőni.

- Köszönöm szépen. Jó munkát kívánok Märcz Tamásnak, a BVSC vezetőedzőjének és az egész csapatnak!

(Lejegyezte: Enikő)



Kevin Graham az M4-nek


- Érkezik ide Kevin Graham, az OSC játékosa, aki, ha jól számolom, három találatig jutott ezen a mérkőzésen.

- Jól számolod.

- De akkor te is számolod…

- Én nem vagyok nagyon ilyen, akinek csak a gól számít, de ha csak háromig kell számolni, akkor igen, én is tudok háromig számolni. :-)

- Nagy lendületben van a csapat. Azt gondolom, hogy ez az év eddig hihetetlen. Annyira látványos, annyira energikus, szerinted mi az, ami most összeállt idénre, ami ősszel talán nem volt meg a csapatban?

- Nehéz elmondani, de azért erősen edzettünk meg játszottunk az első félévben is, csak nem ment. De azért nem adtuk fel, volt sok csapatmegbeszélés, és valahogy össze van rakva. Kicsit pihentünk karácsonykor, és igen, jól látod, működik ez az egész.

- A BVSC után azért egy Eger elleni mérkőzés jóval nehezebbnek ígérkezik. Lehet-e ott is ezt a lendületes vízilabdát játszani?

- Biztos, muszáj. Jó az Eger, jól ismerem, nyilván, ott játszottam néhány évet, mindig egy rangadó. Nagyon várjuk, bizony meg kell tartanuk azt a játékot, ami eddig is működött, nagyon várjuk ezt a meccset.

- Kevin, gratulálok a mérkőzéshez és ahhoz is, hogy így tudsz magyarul nyilatkozni, tényleg nagyon-nagyon megtisztelő.

- Köszönöm szépen!

- Sok sikert kívánok

(Lejegyezte Kerbi)


Az első forduló további menetrendje a felsőházban:

Február 24., szerda

18.00 Szolnok-Vasas

19.00 Eger-Honvéd

19.00 FTC-Szeged