FACEBOOK

A Benedek-legények három hetet készülhetnek Triesztre

A Benedek-legények három hetet készülhetnek Triesztre
hozzászólás, 2016.01.26.

Az MVLSZ elnöksége mindkét szövetségi kapitány Eb-beszámolóját elfogadta keddi ülésén. A vlv-t Hesz Máté, a szövetség kommunikációs vezetője tájékoztatta a zárt ülésen történtekről.

Hesz Máté beszámolója szerint az elnökségi ülés köszöntővel kezdődött, az elnökségi tagok a két szövetségi kapitány jelenlétében koccintottak a belgrádi Európa-bajnokságon kimagasló eredményt elért két magyar csapatra sikerére.

Mindkét kapitány szóbeli beszámolót terjesztett az elnökség elé, hiszen az idő rövidsége miatt még nem tudták elkészíteni írásos összegzésüket.

Benedek Tibor a kazanyi világbajnokság óta eltelt időszak történéseit összegezte, felidézve, hogy mind a stábban, mind a játékoskeretben történtek változások. Kiemelte, hogy rendkívül egységes és összetartó csapat kovácsolódott össze az Európa-bajnokság kezdetére - mindössze két és fél hét alatt.

A felkészülés során, majd az Eb alatt is napról napra, meccsről meccsre  mutatott folyamatos fejlődést a csapat. A kapitány külön kitért a Montenegró ellen elveszített elődöntő negyedik negyedére, amelyből nagyon sokat lehet tanulni és tanulni is fognak.

Kedden délelőtt a klubokat tömörítő Liga is ülésezett. Benedek Tibor ott kérte a klubokat, hogy segítsék az olimpiai felkészülést. Ezt a kérést a Liga akceptálta, így a szövetségi kapitánynak az április 3-10-i trieszti olimpiai kvalifikációs selejtezőtorna előtt három hete lesz a felkészülésre.Ez a három hét már nem csak a trieszti tornára való felkészülést szolgálja majd, hanem az olimpián való jó szereplést is nagyban segítheti.

Triesztben egyébként minden nap meccset kell játszani, a közepesnél jobb csapatokkal, úgyhogy önmagában ez a torna is jelentős állomása lehet a felkészülésnek.

Kemény Dénes az elnökség és a saját nevében gratulált a szerepléshez, az elnökségi tagok nem intéztek kérdést Benedek Tiborhoz.

Bíró Attila, a Belgrádból aranyéremmel hazatért női válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy a Világliga-meccseket és a kínai edzőtáborozást a csapatkeresésre, -kialakításra használta fel. Az Eb első meccse nem sikerült, de utána - a görögök és főleg az oroszok elleni mérkőzésen - nagyon megindult a szekér. Zónavédekezés helyett kőkemény szorosat választott, ami a hollandok elleni döntőn láthatóan jól működött. A kapitány kiemelte a stábtagok szerepét a sikerben.

Az elnökség mindkét kapitány beszámolóját egyhangúlag fogadta el.

Benedek Tibor a vlv-nek elmondta, hogy az elnökségi ülést a megszokotthoz viszonyítva ünnepélyes hangulat jellemezte, hiszen mindenki örült annak, hogy a nyárhoz képest a női és a férfi szakág is jó eredményt ért el, úgy értékelték, hogy a két belgrádi érem a magyar vízilabdasport nagy sikere. Az elnökség tagjai bíznak abban, hogy a férfi csapat kvalifikálja magát Rióra, s ott mindkét válogatottunk jól szerepel - Magyarországot lehet hogy egyedüli csapatsportágként képviselve.

A jövővel kapcsolatban a szövetségi kapitány egyelőre annyit mondott: most, hogy tudja, mennyi ideje lesz a csapattal, elkészíti a felkészülés részletes programját. Ezt követően dönt arról, hogy hány tagú kerettel végzi majd a munkát.

A magyar válogatott tagjai legközelebb a február 16-i grúziai Világliga-selejtező előtt találkoznak.

A VLV EB-ALOLDALA A TELJES EREDMÉNYLISTÁVAL, JEGYZŐKÖNYVEKKEL, A MAGYAR CSAPAT BEMUTATÁSÁVAL

A VLV ÖSSZES BELGRÁDI FOTÓGALÉRIÁJA