FACEBOOK

Kezdődik az Európa-bajnokság!

Kezdődik az Európa-bajnokság!
hozzászólás, 2016.01.18.

Magunk is meglepődtünk, de Benedek Tibor szövetségi kapitány simán elárulta nekünk, hogy mivel tudjuk megfogni a horvátokat, mi lesz a kedd esti Eb-negyedöntő magyar győzelmének kulcsa. Belgrádi riport.


Az Eb-n készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Még csigázzuk az érdelődést. Először elmondjuk, hogy a csapat délelőtt a Tasmajdan uszoda sátortetős medencéjében edzett. Kiemelt sajtóérdeklődés kísérte a gyakorlást, a Nemzeti Sporttól két újságíró, az MTI-től egy fotoriporter és egy újságíró volt jelen, valamint természetesen szerénységünk, a vlv részéről. Ilyen figyelem edzésen emberemlékezet óta nem irányult a csapatra világversenyen és az otthoni tudósítók nagy része még csak most indul Belgrádba.

A kiadós úszás után taktikai elemeket gyakoroltak a fiúk, majd a végén kapura lövések zárták az edzést. (Bisztro, Kicsi és Dumi alig akart kijönni a vízből, már a villanyokat is leoltották a házigazdák, hogy diszkréten jelezzék: 20 perce lejárt az edzésidő...)

Szóval Benedek Tibor nagyon, de nagyon optimistán várja a kedd esti meccset, kifejezetten úgy tűnt, hogy a görögök elleni nyitó meccset megelőzően sokkal jobban aggódott. Természetesen alapnak tartja, hogy a csapat nem kezdhet úgy, ahogyan az jó néhány alkalommal történt az elmúlt időszakban, sajnos még az Eb-n is. Azonban szavaiból érződik: óriási fejlődés történt a csapat összeérése terén, s pontosan tudja, hogy mire alapozza optimizmust. Megkérdeztük tőle, mi ad nekünk reményt az annyira fontos győzelemre a holnapi negyeddöntő előtt?

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Reményt az ad, hogy jobbak vagyunk náluk. A december végén rendezett közös edzőtábor, az ott lejátszott négy kétkapu nagyon fontos volt, szerintem nekünk fontosabb volt mint nekik, már csak azért is, mert mi azóta biztos, hogy nagyon sokat fejlődtünk. Ők pedig azokat az erős pontokat, amiket tudnak, azokat hozták azokon a két kapukon is. Nagyon fontos, hogy rendkívül tapasztalt, rutinos csapatról van szó, három-négy nagyon erős húzóemberrel. A mérkőzés kulcsát az jelenti, hogy ezeket az embereket úgy kell semlegesítenünk, hogy nekünk maradjon még energiánk a támadásra.

- Látod a lyukakat azokon a pontokat ahol eredményesen támadhatók?

- Nyilván látjuk, tudjuk ezeket. Azt kedden este kell bebizonyítanunk, hogy ki is tudjuk használni ezeket az elméletben létező lehetőségeket.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

Csapatunk remek formában játszó centerétől arról érdeklődtünk, hogy milyenek a horvát védők.

HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Nagyon jó védőik vannak, erősek, dinamikusak, nagyon jó a lábtempójuk, de játszottunk már sokszor ellenük, tudjuk, hogy melyek a gyenge pontjaik, azt kell megoldanunk Gabival (a másik centerrel, Kis Gáborral - a szerk.), hogy minél közelebb tudjunk maradni a kapujukhoz, s így minél közelebbről tudjanak lőni a többiek.

Még nincs információnk arról, hogy Benedek Tibor az első számú kapussal, Nagy Viktorral kezdi-e a meccset, de mivel Viktor hagyományosan sohasem ad meccs előtti nyilatkozatot, Bisztritsányi Dávidot kérdeztük arról, hogy kapus szemszögből milyen mérkőzésre lehet számítani. Bisztro egyébként második Eb-meccsén védett a grúzok ellen és mindössze egy gólt kapott, ami még az ellenfél tudásának ismeretében is szép teljesítmény.

BISZTRITSÁNYI DÁVID a vlv-nek:

- Nem vagyok száz százalékosan elégedett, hiszen kaptam azt az egy gólt, de összességében rendben volt. Elöl is és hátul is magabiztosak voltunk, megcsináltuk azt, amit szerettünk volna, s nyertünk 14:3-ra - szerintem így kell lehozni egy ilyen meccset.

Ami a kedd esti negyeddöntőt illeti: szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen több edzőmérkőzést játszottunk a horvátokkal, rengeteg videófelvételből is dolgozhatunk. Azt gondolom, hogy jobb csapat vagyunk és a mostani felállásban még jobb játékosok is játszanak a magyar válogatottban, mint náluk. Nyilvánvalóan a vízben kell eldőlnie, megmutatkoznia annak, hogy jobbak vagyunk, mindenesetre én nagyon bizakodó vagyok.




VLV-KÉPEK


A negyeddöntők menetrendje:

Január 18., hétfő


Spanyolország-Görögország 2:6 (0:2, 1:1, 1:2, 0:1) - jegyzőkönyv - pdf (az egyik játékvezető Kun György volt)

Szerbia-Oroszország 15:5 (3:2, 4:1, 4:2, 4:0) - jegyzőkönyv - pdf


Január 19., kedd

18.45 Olaszország-Montenegró
20.15 Magyarország-Horvátország - M4, vlv (szöveges élő)


Párharcunk győztese csütörtökön 20.15-kor vagy az olasz vagy a montenegrói válogatottal küzd meg a döntőbe jutásért.

A VLV EB-ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL, A MAGYAR CSAPAT BEMUTATÁSÁVAL, FOLYAMATOS EREDMÉNYKÖZLÉSSEL