FACEBOOK

Kásás Zoltán a Reggeli Startban

Kásás Zoltán a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.01.18.

Kásás Zoltán szerint most elsősorban az olimpiai kvóta megszerzése a feladat, ha ez Eb-éremmel is párosul - egye fene! "Apu" a Reggeli Start hétfői adásában válaszolt Szombathy Pál kéréseire.

A görögök elleni döntetlen nem volt rossz eredmény Kásás Zoltán szerint, a szakember csak azt fájlalta, hogy vezetésről "engedtük vissza" az ellenfelet. Mindenesetre egyetértett azzal a műsorvezetői felvetéssel, hogy az Eb igazából most kezdődik.

A szövetség képzési és szakmai igazgatója kemény mérkőzésre számít a horvátok ellen, szerinte nincs jelentősége annak, hogy olimpiai bajnok ellenfelünknek már megvan a riói kvalifikációja. Egy-két nagyon jó játékosuk nincs itt Belgrádban, ami számunkra előnyös lehet, de a horvát csapat a szláv iskola hagyományainak megfelelően mindig veszélyes, sokra képes, amit jól mutat az is, hogy a legutóbbi olimpia évében az Európa-bajnokságon még kilencedikek lettek, aztán megnyerték az olimpiát... Nehéz mérkőzés vár ránk, amelyen nagyon nagy lesz a jó védekezés jelentősége - Kásás Zoltán szerint.

Ami a magyar csapatot illeti, "Apu" úgy látja, hogy néha kicsit több gólt kapunk, mint amennyi reális lenne, ezért a védekezésre nagyon oda kell figyelni, hiszen a horvátoknál nagyon jó lövők vannak, azért ez nem a török vagy a grúz csapat. Kásás Zoltán megítélése szerint Benedek Tibor igyekszik jól megszervezni a védekezést és a jelekből ítélve a csapat kezd egyre inkább összeállni. Elöl nagyon fontos a két center szerepe és a Varga Dénes-Varga Dániel páros teljesítménye, előbbit a világ legjobban bemozgó játékosaként aposztrofálta a szakember.

A teljes beszélgetés: