FACEBOOK

Vámos Márton 30 gólos győzelmet szeretne

Vámos Márton 30 gólos győzelmet szeretne
hozzászólás, 2016.01.14.

A hagyományos magyar-török barátság nagy erőpróba előtt áll. Sajnos péntek reggel irgalmatlanul meg kell vernünk egykori testvéreinket, akiknek pedig olyan szavakat köszönhetünk, mint például a túzok, a köldök vagy az ártány.


A Belgrádban készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

De nincs mese, nekünk kell az a csoportelsőség.

A fiúk kétszer edzettek csütörtökön, egyszer a Tasmajdanban, egyszer pedig egy új helyen, a fenti képen látható sátortetős uszodában.

A gyakorlás csak részben szolgálta a frissítést, a lazulást, délután már komoly edzés volt, taktikai elemek kipróbálása újra és újra. Lehetett érzékelni, hogy mikor sikeres egy akció, mert ilyenkor Benedek Tibor fennhangon dicsérte a kivitelezőt. Gyakran Gerendás György is megszólalt, apró, de fontos részletekre figyelmeztetett egy-egy játékost.

A második edzés után azt kérdeztük Benedek Tibortól, hogy mi lesz a taktika péntek reggel a törökök ellen.

- Sok gólt kell lőni! - mondta a kapitány. Keveset szabad hibázni, igazából ez a lényeg. Az oroszok elleni mérkőzés után persze az a kiindulópont, hogy nem kezdhetünk úgy egy meccset, ahogy tegnap, bárki is az ellenfél. Az első pillanattól kezdve, végig fenn kell tartani a koncentrációt és minél pontosabban kihasználni a helyzeteinket.

A csapat este még videózott is, vegyes kínálat volt programon, nem csak a leendő ellenfelet, hanem saját korábbi játékukat is elemezték a fiúk.

A pénteki meccs elég szokatlan dőpontban lesz, a nap első találkozójaként, 9.30-kor. Az M4 közvetíti és itt jegyezzük meg, hogy ez a mérkőzés nem szerepelt volna a helyi szolgáltatók közvetítési tervében. Ugyanúgy mint a női csapat portugálok elleni csoportmeccsét, az M4 külön megrendelérése, nem kevés pénzért cserébe közvetíti a találkozót a magyar sportadó. A vlv-n a szokásos szöveges élő tudósítás lesz olvasható.


vlv-képek a délutáni edzésről


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Gratulálok a tegnapi teljesítményedhez és a győzelemhez is. Hogyan értékeled a meccset egy nap elteltével, most, hogy már leülepedvetek a dolgok?

- Rossz kezdés után jó folytatás következett. Remélem, hogy ez a hatgólos előny elég lesz a csoportelsőséghez, illetve még holnap megpróbálunk minél többet lőni és minél kevesebbet kapni.

- Az hogy megy, hogy megpróbáltok minél többet lőni? Kifejezetten erőltetitek a lövést, az akciózást?

- Nem. Arra koncentrálunk, hogy a meccsen adódó helyzeteket a lehető legjobban értékesítsük. Koncentrálunk, ennyi.

- Az nem furcsa, hogy nincs egy cél, tehát nem az van, hogy tizenöt góllal kell nyerni, mert nem tudhatod, mennyi lesz elég, hiszen a görögök még utánatok játszanak. Ez azt jeleni, hogy az utolsó másodpercig hajtotok?

- Persze. Tegnap is gólt akartunk lőni az utolsó támadásból is  Ez természetes, úgyhogy megpróbálunk minél több gólt lőni, lehet, hogy az utolsó gól dönt, ezért az utolsó helyzetet is be kell lőni.

- Tegnap nagyon eredményes voltál. Érzed már a játékot? Benne vagy, megvan az Európa-bajnokság légköre?

- Az első meccsen is megvolt. Az, hogy nem lőttem gólt, nem azt jelenti, hogy nem voltam benne a meccsben. Vannak olyan meccsek, amikor az ember nem lő gólt. Nyilván szeretek én is és mindenki gólt lőni. Most bement, remélem majd még sok be fog menni.

- Hány gólos győzelemmel lennél elégedett holnap?

- 30.

- Ok, köszönöm. Így legyen. Szia.

(Lejegyezte: Enikő)


A férfi torna pénteki csütörtöki eredményei:

Horvátország-Málta 22:2 (7:1, 5:1, 5:0, 5:0) - jegyzőkönyv - pdf (az egyik játékvezető Kun György volt)

Spanyolország-Hollandia 15:4 (5:0, 2:1, 3:2, 5:1) - jegyzőkönyv - pdf

Montenegró-Szlovákia 15:6 (6:3, 6:0, 1:2, 2:1) - jegyzőkönyv - pdf

Franciaország-Szerbia 8:16 (4:3, 2:4, 1:3, 1:6) - jegyzőkönyv - pdf


A pénteki program:

09.30 Magyarország-Törökország - M4, vlv (szöveges élő)
17.15 Grúzia-Olaszország
18.45 Németország-Románia
20.15 Oroszország-Görögország


A VLV EB-ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL, A MAGYAR CSAPAT BEMUTATÁSÁVAL, FOLYAMATOS EREDMÉNYKÖZLÉSSEL