FACEBOOK

Prof. Dr. Hangody László belekukucskált Hárai Balázs vállába

Prof. Dr. Hangody László belekukucskált Hárai Balázs vállába
hozzászólás, 2015.12.03.

És ha már ott járt, kiemelt egy feleslegessé vált kis darabot Pufi testéből. (Így is maradt elég...) A jó hír: Hárai vállsérülése nem súlyos, ettől nagy valószínűséggel játszhat majd és élete legjobb teljesítményét nyújthatja a januári belgrádi Eb-n!

Pufi szombaton, az egygólos hazai győzelemmel végződött Eger-Barceloneta BL-meccsen sérült meg. A hír gyorsan elterjedt, s mindenki komolyan aggódott, mert a sérülés komolynak tűnt, annak rémálma is meg-megjelent, hogy Pufi Eb-szereplésének ezzel annyi...

A válogatott vasárnap találkozott, ide már Bedő Krisztián érkezett Hárai helyett S.A.S.-behívóval. Hárai a hétfői napot az Uzsoki Kórházban kezdte, arra várva, hogy Hangody professzor szakértő kezei közé kerüljön.

- Egy centermozdulatnál beragadt a vállam és éreztem hogy roppant is egy kicsit. Mint kiderült, egy 6 milliméteres darab levált a porcról, ezt távolították el - mondta Pufi a vlv-nek még szerdán, az artroszkópiás beavatkozás után. Bővebbet ekkor még maga sem tudott, az éjszakát az Uzsokiban töltötte. Reggel megkapta a zárójelentést és az utasításokat, s a körülményekhez képest jó kedélyállapotban távozott.

DR. GÁBOR ANTAL, a válogatott csapatorvosa a vlv-nek:

- A vállízületi vápából egy pici darab le volt szakadva, azt eltávolította Hangody professzor, nem volt olyan nagy beavatkozás, mint Zalénkié. Tíz nap múlva varratszedés, utána kezdődhet a gyógytorna, két hét múlva pedig az "úszogatás". Az Eb-re - reméljük - abszolút jó lesz a válla.

Elég fatális, hogy az egriegnél rövid időn belül ez a második ugyanolyan sérülés. Zalánki Gergő a válogatott összetartása során, a Szolnok elleni edzőmérkőzés utolsó perceiben sérült meg. A diagnózis ugyanez volt, csak nála a nagyobb darab vált le a vállízületi vápából, azt implantátummal kellett rögzíteni, így Zalesz gyógyulása három hónapot vesz majd igénybe. (Külön érdekesség, hogy Hárainak is a bal válla sérült meg, nem a jobb!)

HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Nem örülök, hogy a jövő hét végi Magyar Kupa négyes döntőn nem lehetek ott, a kupagyőzelem most nagyon fontos az Egernek. Jó hír viszont, hogy csak néhány hetet kell kihagynom és utána újra a régi leszek! Sajnáltam, hogy a fiúk kedden kikaptak Görögországban, a tévé nem adta a meccset, így a neten követtem a mérkőzés alakulását.

Nagyon bízom abban, hogy januárban már újra játszhatok és segíthetem a csapatot. Már most várom a jövő hét végi varratszedést, utána még egy kis türelem kell, s máris edzegethetek. Pikpakk, meggyógyulok, ezt eldöntöttem, így lesz!

Mielőbbi teljes gyógyulást, Pufi!