FACEBOOK

Megműtötték Zalánki Gergőt

Megműtötték Zalánki Gergőt
hozzászólás, 2015.11.24.

Sikeres vállműtéten esett át Zalánki Gergő, az Eger balkezes játékosa. Rossz hír, hogy három hónapos kényszerpihenő vár rá.

DR. GÁBOR ANTAL csapatorvos a vlv-nek:

- Hangody professzor végezte a műtétet, amely rendben, komplikáció nélkül zajlott le. A vállízület vápájának a széle leszakadt, amit egy műagyag kapoccsal vissza kellett rakni. Négy hét teljes rögzítés után lehet elkezdeni kicsit mozgatni, összességében várhatóan három hónap múlva játszhat újra meccsen Zalánki.

ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:

- Nagyon sajnálom és megpróbálok előre nézni, remélem, hamar meggyógyulok és folytathatom a munkát. A műtét előtt két opció volt, az egyik, hogy letört egy kis porcdarab, azt kiveszik és két hét után már rendesen edzhetek, játszhatok. A másik, hogy nagyobb darab tört le, amit egy implantátummal vissza kell rögzíteni a helyére - sajnos, ez utóbbi történt. Így három hónap kihagyás vár rám.

A balkezes játékos a válogatott legutóbbi szolnoki edzőtáborozásán, a Szolnok csapatával vívott edzőmérkőzés utolsó perceiben sérült meg, emiatt nem lehetett tagja a Románia elleni kecskeméti Világliga-selejtezőn szerepelt magyar csapatnak.

Gergőnek idén ez már a harmadik komolyabb sérülése. Februárban, egy edzésen egyik játékostársának keze lövés után eltalálta az arcát, az eredmény orrcsonttörés lett és felszakadt a szemöldöke is - egy hónap kihagyás következett. Nyáron, az Universiade-felkészülés kezdetekor ujjtörés miatt a partról nézte a többieket, vagy "bezacskózott kézzel" gyakorolgatott egyedül a kapu mögött. Vincze Balázs bízott a gyógyulásában, s bár Gergő a torna első meccsein csak percekig volt vízben, a labdát sem tudta még rendesen megfogni, a végére húzóembere lett az aranyéremmel hazatért csapatnak.

Ezután pihenés helyett csatlakozott az U20-as világbajnokságra készülő magyar válogatotthoz, s Almatiból bronzérmet hoztak el.

Zalánki Gergőnek mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk!


Edzés a nyári Universiade előtt...


Hazaérkezés aranyéremmel