FACEBOOK

Mestervizsga Patraszban

Mestervizsga Patraszban
hozzászólás, 2015.11.30.

Egy biztos: úgy fog pörögni a csapat, mintha vb-döntőt játszana. Mindenkit fűt a bizonyítási vágy és a vb-bronzérmes elleni meccs nagyon fontos a továbbjutás szempontjából. Patraszi helyzetjelentésünk.

A vlv anyagi helyzete sajnos nem tette lehetővé, hogy elkísérjük a csapatot, így ezúttal - nagyon hosszú idő után először - itthonról készülnek tudósításaink.

Benedek Tiborral az esti edzés után beszéltünk, őt kértük meg a nap történéseinek összefoglalására.

BENEDEK TIBOR  a vlv-nek:

- Fárasztó volt az út, az athéni reptérről még háromórás buszozással jutottunk el Patraszba. (Ez egyben azt is jelenti, hogy a visszaútnál nagyon korán kell majd kelni hogy elérjük a repülőnket...) A megérkezésünk után egy óra pihenő következett, majd indultunk az uszodába. Az edzésen még egy kicsit konkrét dolgokat is gyakoroltunk, mindenképpen jó volt a mozgás, mert egész nap utaztunk, kellett az "átpörgetés". Este edzettek a görögök is, úgy látom, hogy nagyjából ugyanaz a csapatuk, mint a nyári vb-n, Kazanyban. Talán Afrudakisz hiányzott, őt nem fedeztem fel, majd meglátjuk holnap, hogy játszik-e.

Reggel még lesz egy edzésünk, aztán rövid videózás szerepel a programban, este nyolckor (magyar idő szerint este hétkor - a szerk.) kezdődik a meccs.

- Milyen a fiúk hangulata? Mennyire érezni már a meccslázat?

- Kicsit feszültek, tudja mindenki, hogy ez a holnapi egy nehéz meccs lesz, nagyon koncentrált játékra lesz szükség.


A kapitányt próbáltuk kifaggatni arról, hogy a két kapusunk közül melyik kezdi a meccset, de nem árulta el, csak azt, hogy ebben e kérdésben már meghozta a döntést.

Lévai Márton, a görög útra Nagy Viktor mögötti második számú kapusként elutazott debreceni portás késő este ez ügyben annyit mondott a vlv munkatársának. "Én mindig úgy készülök, hogy bevethető legyek :-)."

A Görögország-Magyarország Világliga-selejtező (a horvát Franulovics és a szerb Putnikovics bíráskodása mellett) kedden, magyar idő szerint 19 órakor kezdődik Patraszban. Döntetlen a torna szabályai szerint nincs, ilyen esetben a rendes játékidő után ötmétereseket dobnak, s ekkor már csak két pontot kap a győztes, a vesztes egy ponttal gyarapodik "vígaszdíjként".

Magyarországon nem lesz televízióközvetítés, mindent megteszünk, hogy a meccs alakulásáról és végeredményéről a lehető legrövidebb időn belül tájékoztassuk olvasóinkat. (Facebook-oldalunk.)

A csapatunk:

Lévai Márton, Nagy Viktor (kapusok),
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Tóth Márton, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).


A Világliga 2015-16-os európai csoportselejtezőinek további keddi programja:

A csoport

18.30 Grúzia-Románia

A csoport állása két forduló után:

1. Görögország 6,
2. Magyarország 6,
3. Grúzia 0,
4. Románia 0 pont


B csoport

18.00 Montenegró-Szerbia
20.30 Spanyolország-Franciaország

A csoport állása két forduló után:

1. Szerbia 6,
2. Montenegró 3,
3. Franciaország 0,
4. Spanyolország 0 pont


(A Franciaország-Montenegró mérkőzést a párizsi események miatt elhalasztották, így e két csapat csak egy meccset játszott.)

C csoport

18.00 Horvátország-Olaszország
19.45 Oroszország-Törökország

A csoport állása két forduló után:

1. Horvátország 6,
2. Olaszország 6,
3. Oroszország 0,
4. Törökország 0 pont


A Világliga jövő nyári szuperdöntőjében csak a csoportelsők szerepelhetnek.


A vlv fotója a holnapi meccs helyszínén készült, de tavaly, az akkori görög-magyar előtt