FACEBOOK

Tizennégyen hurcolkodnak át Kecskemétre

Tizennégyen hurcolkodnak át Kecskemétre
hozzászólás, 2015.11.15.

Vasárnap kora délután befejeződött a válogatott keret szolnoki edzőtáborozása. Betegség és sérülés is közbeszólt, így Benedek Tibor 14 játékossal utazik át Kecskemétre, a keddi magyar-román Világliga-selejtező helyszínére. Egy ember tehát még kiesik, erről már Kecskeméten dönt a kapitány.

A szolnoki edzőtáborozáson készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Mindenekelőtt a legfontosabb információ, a kecskeméti tizennégy - közülük kerül ki a keddi meccsen szereplő 13 tagú csapat:

Bisztritsányi Dávid, Nagy Viktor (kapusok)

Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám,  Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Kovács Gábor, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Tóth Márton, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).

Már szombat este kiderült, hogy a keretbe eredetileg meghívott Lévai Márton beteg (egész héten valamilyen vírusos fertőzéssel bajlódott, majd kicsit jobban lett, így védett a Debrecenben a Vasas elleni szombati bajnokin, de mivel ezután újra hőemelkedést mért, dr. Gábor Antal csapatorvos és Benedek Tibor inkább a mielőbbi gyógyulást javasolta a kapusnak, mint az edzőtáborozást).

Vasárnap késő délelőtt lejátszotta harmadik edzőmeccsét a Szolnokkal a válogatott. A szombati két mérkőzéshez hasonlóan most is nagy volt a hajtás mindkét oldalon. A hazaiak a negyedik negyedben még egy lapáttal rátettek, s biztos vezetésre tettek szert, amit a válogatottak már nem tudtak behozni, egygólos vereség lett a vége a szemszögükből nézve.

Rossz hír, hogy az egyébként kiváló formában játszó Zalánki Gergő a vasárnapi edzőmeccs utolsó perceiben vállhúzódást szenvedett és így kútba esett további szereplése a mostani öszetartáson, illetve a keddi Világliga-találkozón.


vlv-képek

VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor! Véget ért a szolnoki edzőtáborozás. Arra kérlek, hogy értékelj, és ha van még mondanivalód, csapat, személyek, esetleg névsor, akkor azt is mondd el kérlek.

- Jól sikerült a három edzés, legalább olyan jól, ha nem jobban, mint az előző három. A mérkőzéseket az jellemezte, hogy nagyon jól kezdtünk mindig, nagyon magabiztosan és határozottan játszottunk és aztán a végére elfáradtunk, az emberelőnyeink az utolsó negyedben általában nem is nagyon sikerültek, ezen mindenképpen javítanunk kell, a holnaputáni mérkőzésre.

A csapattal száz százalékig meg vagyok elégedve, nagyon küzdöttek, és azért a három kétkapu mindenkiből sok energiát vett ki, a szolnoki játékosokból is, de nagyon hasznos volt. Az Európa-bajnoki felkészülés kezdetéig szerintem ez volt a három leglényegesebb edzésünk.

A csapat pedig... Zalánki Gergőt sajnos haza kell küldjem, mert megsérült az utolsó kétkapu végén, úgyhogy ő nem fog tudni játszani holnapután. Nagyon sajnálom, mert tényleg nagyon jól ment neki a játék. A csapat kiegészül Vámos Marcival, Jansik Dáviddal, illetve Nagy Viktorral és Mezei Tamással. Így most tizennégyen vagyunk összesen. Egy ember fog még kimaradni, majd a holnap esti edzés után döntöm el, hogy ki az, aki nem játszik kedden.

- Milyen reményekkel indulsz Kecskemétre? Ott mit szeretnél elérni, illetve hát a meccstől mit vársz?

- Milyen reményekkel? Ez egy rossz kérdés. Nyilván tudod mik a reményeim, hogy nyerjünk. :-)

- Úgy értettem, hogy milyen munkát szeretnél még ott elvégezni ezekkel a fiúkkal...

- Van kitűzött célunk, van egy fizikai felmérő holnap délelőtt, délután pedig inkább emberelőny-emberhátrányt fogunk gyakorolni. Most a játék az elég volt egy időre... :-) Megvan a feladat a holnapi napra is. Ma azért egy hosszabb pihenőt kapnak, mert átmegyünk mindjárt Kecskemétre, és este már nincsen edzés, hanem pihenő lesz. Holnaptól pedig készülünk a kedd esti mérkőzésre.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Mezei Tamás a vlv-nek


- Szervusz, Tamás! Három nagyon kemény meccsen vagytok túl, és tudni – hiszen Tibor előre megmondta –, hogy kedden szerepelni fogsz a válogatottban a Világliga meccsen. Egy kis értékelést kérek szépen, és aztán mondd el, hogy mik a várakozásaid!

- Fárasztó volt azért ez a három kétkapu, mint a múltkor is, ez egy presztízscsata volt mindkét csapat részéről. Igazából mostantól készülünk a románok ellen – nekik ez kicsit előrébb volt, mi, akik majd most csatlakozunk, egyelőre a Szolnokkal voltunk. A várakozásaim: nyilván a győzelem, meg jó játékot szeretnék produkálni, és ezáltal segíteni a csapatot, hogy nyerjünk.

- Milyen érzés volt három meccset játszani azokkal, akikkel egy csapatban leszel kedden? Gondolom, azért ez furcsa, nem?

- Nem voltam még ilyen helyzetben, úgyhogy este majd már jobban fogom tudni. De nem hiszem, hogy ebből lenne probléma, legalábbis bennem nincsen semmi rossz érzés. Remélem, hogy bennük sincs.

- A taktikai elemekkel hogy állsz?

- A Szolnokét tudom!:-)

- Az kevés lesz kedden...

- Szerintem fogom tudni, gyorsan tanulok, nem lesz ezzel gond. Ha esetleg Tibi azt gondolja, hogy valamiben lemaradásom van, akkor biztos vagyok benne, hogy lesz videó meg tájékoztatás. Ha meg olyan, amit meg tudunk tanulni gyorsan, arra a hétfői két edzés, meg a kedd délelőtti bőven elég lesz, hogy normális szintet tudjunk hozni.

- Mit szeretnél elérni kedden?

- A győzelmet akarom elérni, a románokat oda-vissza!:-)

- Köszönöm szépen, jó munkát!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Jansik Dávid a vlv-nek


- Szervusz, Dávid! Gratulálok tulajdonképpen, mert te a győztes csapatban játszottál – de ez megfordul, átkerülsz a többiekhez. Arra kérlek téged is, hogy értékeld ezt a két napot, és mondd el, hogy mit vársz a továbbiaktól!

- Sziasztok, köszönöm szépen! Három nagyon kemény, és fárasztó kétkapun vagyunk túl. Úgy érzem, hogy mind a két csapat részéről nagyon hasznos volt. A Szolnok nevében én azt tudom mondani, hogy rengeteg nagyon fontos mérkőzésünk van, és emiatt nem tudunk új dolgokat kipróbálni. És itt, úgymond, tét nélkül ki tudtuk ezeket próbálni. Nyilván, elmondtuk, hogy nem számít az eredmény, de azért mindenki nyerni szeretett volna a magyar válogatott ellen. Örülünk, hogy kétszer sikerült.

- Tudtad figyelni a leendő társaidat, vagyis az ellenfelet, hogy ők milyenek, hogy ott hol lesz a helyed? Ilyen szempontból tudtad értékelni?

- Azt láttam, hogy ők is kipróbáltak pár új dolgot, agresszívan próbáltak játszani. De megmondom őszintén, hogy főleg a magunk játékára kellett figyelnem.

- El voltál foglalva éppen a játékkal…

- Igen.

- Mit vársz a következő két naptól?

- Várok egy kis felfrissülést, és egy magabiztos győzelmet kedden.

- És ebben a te szereped mi lesz?

- Nagyon remélem először is, hogy szerephez jutok, és ha már szerephez jutottam, akkor úgy tudok játszani, hogy meg legyen velem elégedve a kapitány.

- Köszönöm szépen, sok sikert!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



vlv-képek