FACEBOOK

Debrecen-Vasas 9:9, BVSC-Kaposvár 11:8 - gólok, nyilatkozatok

Debrecen-Vasas 9:9, BVSC-Kaposvár 11:8 - gólok, nyilatkozatok
hozzászólás, 2015.11.15.

A hétvégén két meccset játszottak az OB1-ben, a felsőházba jutás szempontjából fontos meccseket. Nyilatkozatok, gólok.

e-On OB1, alapszakasz, 8. fordsuló

November 14., szombat


Debrecen-Vasas 9:9 (3:2, 1:1, 2:3, 3:3)
G.: Halek 3, Süveges, Mora, Kállay, Kuncz T., Kincses, Szőke, ill., Szarics, Delgado 2-2,Bóbis, Burián, Gyárfás T., Takács B., Steinmetz Á.

VLV-VIDEÓK (M4):

1:0 - Süveges gólja

1:1 - Bóbis gólja

2:1 - Halek első gólja

3:1 - Halek második gólja

3:2 - Szarics első gólja

4:2 - Mora gólja

4:3 - Delgado első gólja

4:4 - Szarics második gólja

5:4 - Kállay gólja

5:5 - Burián gólja

6:5 - Kuncz Tamás gólja

6:6 - Delgado második gólja

7:6 - Kincses gólja

7:7 -Gyárfás Tamás gólja

7:8 - Takács Bálint gólja

8:8 - Halek harmadik gólja

9:8 - Szőke Szabolcs gólja

9:9 - Steinmetz Ádám gólja


Varga Tamás az M4-nek

- Döntetlennel ért véget a Debrecen és a Vasas rangadója. Láthatóan a debreceniek a csalódottabbak és hát elsősorban Varga Tamás. Mi volt az a hajszál, ami hiányzott a győzelemhez?


- Hogyne lennék csalódott, mikor az utolsó percben kaptunk egy kiállítást hazai pályán. Te is csalódott lennél, nem? Végre vezettünk a végén újra, végig vezettük az egész mérkőzést, egyáltalán nem érdemeltük meg, hogy döntetlen legyen. Sajnálom a játékosaimat, borzasztóan nehéz ilyenkor az öltözőben bármit mondani nekik, amikor 20 másodperccel, 15 másodperccel a vége előtt egy indifferens szituációban amire ítélhetek ezt is, ítélhetek azt is , ők megkapták a támogatást, hát Vasas az Vasas, úgy látszik. Sajnálom. Megmondom őszintén nem érdemeltük azt meg, hogy ez a meccs döntetlen legyen. Én azt gondolom, hogy ezen a mérkőzésen lehetett volna simán egy-két góllal nyerni, persze hibázunk mi is, ez tény és való. Így hogy döntetlen lett nem történt semmi, nem dőlt el még, hogy ki megy a négybe, ez tény és való. Nekünk kell újra bravúrt csinálni, hogyha négybe szeretnénk menni. Azért dolgozunk, eddig is megcsináltuk, ezután is meg fogjuk, nem fogjuk feladni az biztos, egy másodpercig se.

- Itt a végén egyébként, amikor a Debrecené volt a labda, lehetett volna inkább támadni vagy akkor már tényleg az volt, hogy biztonságosan játszani és átadni a terepet az utolsó 30 másodpercre a Vasasnak.

- Kilenc másodperc volt hátra, amikor már nem támadtunk mi, teljesen fölösleges volna akár egy bemozgás hogy abból beleforduljanak, nem ezen múlott. Száz százalékig biztos voltam benne, hogy Laci úgyis időt fog kérni és azt gondoltam, hogy 30 másodpercet szoros emberfogásban, ráadásul még vissza is zónáztunk, nem történik meg, Molnár Tamás úgy gondolta, hogy ez kiállítás volt. Ezzel bennünket nagyon kellemetlen helyzetbe hozott.

- Mert hogy innen már bravúr is kell ahhoz, hogy a Debrecen megtudja előzni a Vasast a hátralévő fordulókban.

- Annyi kell hozzá, mint ami eddig is kellett, hogy hoztunk egy bravúrt ebben a sorozatban. Tulajdonképpen van három mérkőzés, ami idézőjelben mindkét csapatnak kötelező, azon felül pedig van egy Honvéd, van egy Fradi, van egy OSC és ebből a háromból kell nekünk több pontot gyűjteni mint a Honvédnak és akkor mi vagyunk benn a négyben.

- Akkor ehhez kívánok sok sikert Varga Tamásnak és a csapatának.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Földi László az M4-nek


- Érkezik Földi László, akit arról kérdezek, hogy a folytatásban akkor ér igazán sokat ez a döntetlen, hogy ha innentől kezdve a kvázi kötelezőket tudja hozni a csapat.

- Igen, ez így van mind a két oldalon, de azért én szeretnék visszatérni a meccsre. Elnézést, hogy itt önállósítom magam, de azt gondolom, hogy mind a két csapat megérdemli a dicséretet. Baromi jó meccset játszottunk. Ugye most én könnyebb helyzetben vagyok, mint a Varga Tomi, mert ez az eredmény elviekben nekünk kedvező, ahogy mondtad te is. De én azt gondolom, tényleg jó volt, hogy a televízió ezt közvetítette, és szerintem a nézők is élvezték. A debreceniek talán nem annyira, de a Vasas-szurkolók igen. Szerintem ilyen meccsek kellenek ahhoz, hogy a vízilabda egyre följebb és följebb kerülhessen és a válogatottunk egyre erősebb lehessen. A jövőről, visszatérve ehhez, a jövő igen, ez nagyon nehéz. Hosszú még az út, hat meccs van. Nem szabad megbotlani. Ha tud az ember bravúrt csinálni, akkor bravúrt kell csinálni. Nagyon-nagyon nehéz, nagyon kiegyensúlyozott a mezőny. Nem lesz könnyű se nekünk, se a Debrecennek, se más csapatoknak.

- Földi Lászlónak köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Steinmetz Ádám az M4-nek


- És érkezik máris Steinmetz Ádám, akinek mondhatnám, hogy gratulálok, de most ugye a győzelemhez nem tudok, viszont egy nagyon értékes döntetlenhez igen, hiszen a Vasas játékosain látszott, hogy nagy volt az öröm a döntetlen után. A végén a te góloddal sikerült ezt a döntetlent elérni. Tudatos figura volt, hogy a végén neked kell itt a falban lőni?

- Köszönöm szépen! Üdvözlöm a tévénézőket. Valóban, egy kicsit felpolíroztuk a fórjainkat, megpróbáltuk meglepni az ellenfeleinket, és ez sikerült is. Tulajdonképpen egy olyan kombinációt választottunk, amit az egész szezon során nem játszottunk. Hála istennek, hogy az utolsó pillanatban még a szívünk a helyén volt és volt többek között ugye nekem is sorsdöntő szituációban jó megoldást választani. Mindenesetre nagyon büszke vagyok a csapatra, és ezzel a döntetlennel továbbra is versenyben állunk a továbbjutásért. Igazából nyerni szerettünk volna, de a meccs képét látva úgy érzem, igazságos eredmény született.

- Itt a végén egyébként te harcoltad ki az emberelőnyt, de Varga Tamás érthetően nagyon mérges volt, és ő úgy látta, hogy nem volt kiállítás. Te mit éreztél?

- Hát örülhet, hogy csak kiállítást fújtak, mert úgy éreztem, hogy tovább tudom vinni az akciót, akár kapura is tudtam volna lőni. Gondolom Varga Tamás nincsen hozzászokva ahhoz, hogy Debrecenben az utolsó pillanatban emberhátrányt kapnak. Ez az ő dolga, én úgy éreztem, hogy megdolgoztunk ezért a kiállításért és ezért az egy pontért is.

- Köszönöm szépen még egyszer Steinmetz Ádámnak!

(Lejegyezte: Vona Lilla) 


November 15., vasárnap

BVSC-Kaposvár 11:8 (3:0, 2:3, 4:1, 2:4)
G.: Kovács P. 3, Czigány, Pásztor, Létay 2-2, Nagy S., Csapó, ill. Berta 3, Palotás 2, Sántavy, Polovic, Parezanovics

VLV-VIDEÓK (M4):

1:0 - Czigány első gólja

2:0 - Czigány második gólja

3:0 - Csapó gólja

3:1 - Polovic gólja

3:2 - Berta első gólja

4:2 - Pásztor első gólja

4:3 - Parezanovics gólja

5:3 - Létay első gólja

6:3 - Kovács Péter első gólja

7:3 - Pásztor második gólja, ötméteres

Szécsi ötméterest véd

7:4 - Berta második gólja

8:4 - Nagy Sándor gólja

9:4 - Kovács Péter második gólja

9:5 - Palotás első gólja

10:5 - Kovács Péter harmadik gólja

10:6 - Palotás második gólja

11:6 - Létay második gólja

11:7 - Berta harmadik gólja

11:8 - Sántavy gólja



Märcz Tamás az M4-nek


- 11:8-ra nyert tehát a BVSC a Kaposvár ellen és az utolsó negyedet, hát azt túlzás állítani, hogy Märcz Tamás végigunatkozta, de már nagyon nyugodtan szemlélhette az eseményeket. Nagyon-nagyon jól támadott elsősorban emberelőnyben a BVSC. 7/5- ös mérleget látok és ez is csak az utolsó negyedben romlott és ami még fontosabb és én kiszúrtam, három időkérésed volt ugye az első három negyedben és mind a három után gól született ez is elég ritka.

- Volt egy negyedik is, csak azt nem azért kértem már, hanem a másik kapust szerettem volna, Szakonyit berakni, ugye az nem emberfóros helyzet volt. Nem kell mondani, hogy maradéktalanul elégedett vagyok a játékosaimmal. Szerettem volna, hogy esetleg ne úgy alakuljon, ahogy nagyon sokszor alakult a Kaposvár ellen, hogy ha sikerül, akkor küzdve, valahogy nyerünk, de az utóbbi időben ez se sikerült. Szerettem volna megmutatni, hogy akár több góllal is jobb lehet a csapatom. Ők elhitték ezt, így is készültünk egyébként, ha van rá lehetőségünk, akkor nyerünk több góllal, persze az egygólos győzelem is ugyanolyan értékes, de valahogy szerettem volna, hogy akár önbizalmat is merítsenek a jövőre nézve is.

- Azt gondolom, hogy a BVSC-játékosoknak most már tényleg megjöhetett az önbizalma, ha az elején esetleg nem lett volna a bajnokságban.

- Folyamatosan állt össze a csapat, még épül, én azt gondolom, hogy még mindig van a csapatban lehetőség. A mai meccsben is azért volt jó néhány hiba, főleg itt a végjátékban, amikor egy picit kiengedtünk. Megyünk tovább, mérkőzésről mérkőzésre. Sehol nem vagyunk, igazándiból vannak céljaink, ha nem is mondjuk hangosan ki, de nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk még itt a konkurenseinkkel szemben.

- Gratulálok Märcz Tamásnak és a BVSC-nek!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Szécsi Zoltán az M4-nek

- Az utolsó negyedre egy olyan kérdésed volt, hogy legalább szép legyen a vége, egy kicsit kozmetikázzatok, hiszen gyakorlatilag  három negyed alatt eldőlt ez a mérkőzés. Én megint azt látom, amit azért már Szentesen is megállapítottunk, a támadásban, az emberelőnyök megjátszásában elég pontatlan volt a csapat.


- Én is gratulálok a BVSC-nek. Ha már a múltkor a játékvezetőkről szóltam, akkor most is szeretnék szólni, úgy gondolom, hogy gyakorlatilag hiba nélkül tudták le ezt a meccset. A támadással az a legnagyobb bajom, hogy fegyelmezetlenek vagyunk. Én úgy gondolom, hogy van egy elképzelésem, amit játsszunk, nem feltétlenül azt látom viszont és egyelőre nem eredményes és bízom benne, hogy előbb utóbb látni fogom azt is, amit én szeretnék.

- És hallják, amit te mondasz onnan hátulról? Bocsánat én hallottam neveket, keresztneveket és nem mindig oda került a labda amit te mondtál onnan a kapuból?

- Ezt nekem nem irányítani kell. Én úgy gondolom, hogy eleget videóztunk. Elégszer elmutattam azt, hogy mi az amit semmiképpen se akarok, ehhez képest rendszeresen visszatér, érdekes, az utolsó negyedben gyakorlatilag a Komjádi-csapatunk játszott, ott volt bőven 96-os. 97-est már nem tudtam játszatni mert még kell az OB1/B-re, de gyakorlatilag egy ilyen U20-as vagy U22-es csapat játszott és igenis úgy gondolom, hogy talán ott voltunk a legjobbak.

- Jó munkát kívánok akkor a továbbiakban a Kaposvárnak és Szécsi Zoltánnak is!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Berta József az M4-nek

- Berta József három gólt lőtt a Kaposvár színeiben, de ez is csak a szépítésre volt elegendő, hiszen gyakorlatilag három negyed alatt eldőlt ez a mérkőzés. Már Szécsi Zoltánnal is boncolgattuk, hogy talán a támadásban és megint az emberelőnyök kihasználásában volt bizonytalan a Kaposvár. Vajon miért?

- Igen, ezt jól látod. Nem csak az emberelőnyben, a játék minden terén bizonytalanok vagyunk, sajnos. Ennek az évnek nem így vágtunk neki, szerettünk volna bekerüli a felsőházba, hát ez már, nagyon úgy néz ki, hogy nem sikerült, sajnos. Nyilván az sem tesz jót, hogy otthon, Kaposváron építik a sátrat, új sátor épül, ami az egész lelátót befedi, és már hetek óta nem tudunk otthon normálisan edzeni, vándor életmódot élünk, minden meccs előtt napokkal korábban elutazunk, nem a saját ágyunkban alszunk, biztos ez is rányomja a bélyegét.

- Most milyen motivációt kell találnotok magatoknak, ha már nem a felsőház, elsősorban, akkor mi? Hiszen ti is vágynátok nagyon a sikerre és a győzelemre.

- Én azt mondom, hogy a Magyar Kupában be kell jutni a négy közé. Van rá esélyünk, a Szegedet kaptuk. Én abban látom a motivációt, hogy a négybe bekerüljünk a Magyar Kupában.

- Ehhez kívánok jó munkát! Köszönöm szépen!



Kovács Péter az M4-nek

- És hát a mérkőzés "egyik embere", Kovács Péter érkezik, aki három gólt lőtt a BVSC színeiben. Nagyon-nagyon magabiztos győzelmet arattatok, Märcz Tamás már elmondta, hogy azért ti számítottatok erre, de az első mérkőzés függvényében is számítani lehetett arra, hogy a BVSC ennyire magabiztos lesz?

- Azt gondolom, hogy azért az eredmény nem tükrözi, hogy mennyire nehéz meccs volt. Sokkal szorosabb meccsre számítottam én személy szerint. Azt tudtuk, hogy ha kihozzuk közel a száz százalékot magunkból, akkor magabiztosan kell, hogy győzzünk, azt nem gondoltam, hogy ennyire és hogy már ennyire korán el tudjuk dönteni esetleg a meccset. E csak a csapaton múlt, és főleg azon, hogy védekezésben olyan jól játszottunk.

- Támadásban és emberelőnyben kifejezetten jól játszottatok, de a csapat szót sokszor emlegetjük a BVSC kapcsán, hiszen nagyon egységes gárdáról van szó. Eloszlik akár a góllövők száma, akár a védekezésben részt vevőké. Úgy látod, hogy összeállt ez a csapat?

- Volt egy évünk összeérni, tavalyhoz képest a csapat magja egyben maradt, jöttek fiatalok, tehetségesek, igen, azt gondolom, hogy egyre jobban összeállt. A Magyar Kupán is azt mondtuk, hogy jól játszottunk, mégsem jutottunk tovább, azóta volt három meccs, amelyen talán tudtuk bizonyítani, hogy tényleg elindultunk egy jó úton.

- Én gratulálok mindenesetre Kovács Péternek és a BVSC-nek.