FACEBOOK

Világliga, november 17. - Magyar-román Kecskeméten

Világliga, november 17. - Magyar-román Kecskeméten
hozzászólás, 2015.11.05.

Kecskemét ad otthont a magyar válogatott következő Világliga-selejtezőjének, amelyet a jövő hét végén újabb kemény kétkapuk előznek majd meg - Szolnokon. A januári Eb-re való felkészülés programja véglegessé vált, csapatunk nemzetközi tornán is részt vesz Kassán és Győrben.

Benedek Tibor szövetségi kapitány a vlv érdeklődésére elmondta, hogy a soron következő összetartásra (amelynek végén, november 17-én Kecskeméten Románia ellen játszunk Világliga-selejtezőt) várhatóan jövő hétfőn teszi nyilvánossá a meghívottak listáját. Tizennégy tagú keretet hirdet meg az edzésekre, ezen a listán nem lesz szolnoki, de VL-meccsen már igen. Ez azt jelenti, hogy a 14 meghívott közül többen biztosan nem szerepelnek majd a Románia elleni találkozón.

BENEDEK TIBOR  a vlv-nek:

- Rendkívül kevés idő van a januári Eb-re való felkészülésre, ezért minden lehetőséget igyekszünk maximálisan felhasználni. A plusz edzőtáborok rendkívül fontosak, ezért lesznek most is Szolnokon edzéseink, amelyeknek továbbra is nagy jelentőséget tulajdonítok.

A kassai torna eredetileg "nehezebbnek készült", de a horvátok lemondták a részvételt, mert Amerikában edzőtábozoznak. Ennek ellenére örülök, hogy részt vehetünk ezen a tornán, de nem teljes kerettel leszünk ott, már csak azért sem, mert december 16-án még van egy teljes Bajnokok Ligája-forduló, másnap pedig már indulnunk kell Kassára.

Ami a románok elleni Világliga-meccset illeti, úgy gondolom, őket tulajdonképpen szolnoki játékosok nélkül is le kell tudnunk győzni, ugyanakkor egy fejlődési ütemterv részének tekintem ezt a találkozót, ezért már bekapcsolódnak a szolnokiak közül is néhányan. A román csapat elég csúnyán kikapott a görögöktől, ezért most nyilván bizonyítani akar. Ez felértékelheti ezt a mérkőzést, amit, hangsúlyoznom, mindenképpen hoznunk kell, úgy is, hogy a találkozót megelőző napok edzései, kétkapuzásai ugyanolyan megterhelőek, kemények lesznek, mint legutóbb, a grúzok elleni találkozó előtt.


Idén még két forduló lesz a Világliga európai csoportselejtezőjében:

A magyar csoport
programja:

November 17., kedd


Görögország-Grúzia
Magyarország-Románia - Kecskemét

December 1., kedd

Grúzia-Románia
Görögország-Magyarország


A kassai felkészülési torna (december 18-19-20) részvevői:

Franciaország, Magyarország, Románia, Szlovákia

A januári belgrádi Eb előtti utolsó felkészülési állomás a Volvo Kupa lesz, amelynek most Győr ad otthont.

A részvevők:

Spanyolország, Olaszország, Szlovákia, Magyarország.