FACEBOOK

BL - egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség

BL - egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség
hozzászólás, 2015.10.28.

Felemásra sikerült a BL-főtábla startja magyar szempontból. Eredmények, riportunk három meccsről, folyamatosan feltöltődő nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal.

BL-főtábla, 2015-16

A csoport: Barceloneta (spanyol), ZF-EGER, Olympiakosz (görög), Spandau 04 Berlin (német), Primorje Rijeka (horvát), Jadran Herceg Novi (montenegrói)

B csoport: Pro Recco, Partizan Belgrád, Jug Dubrovnik, Galatasaray, A-Híd OSC Újbuda, Szolnoki Dózsa Közgép

1. forduló, október 28. szerda

A csoport

Jadran Herceg Novi-Primorje Rijeka 9:11 (2:3, 2:2, 2:2, 3:4)
G.: Popadics, N. Janovics 2-2, Kovacsics, Vidovics, Banicsevics, Rangyics, Pjesivac, ill. Boskovics 4, Dedovics, Echenique 2-2, Vrlics, Vukicsevics, Setka


Barceloneta-Spandau 04 9:7 (2:1, 3:2, 1:2, 3:2)
G.: S. Rasovics 5, Minguell 2, Espanol, V. Rasovics, ill. Mateo Csuk, Preuss 2-2, Marzuki, M. Stamm, Hamby


Eger-Olympiakosz 8:8 (1:1, 1:3, 3:1, 3:3)
G.: Hárai 3, Vapenszki, Szivós 2-2, Csuk, ill. Funtulisz, Murikisz 2-2, Milonakisz, J. Smith, Kolomvosz, Mallarach

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Vapenszki első gólja

1:1 - Funtulisz első gólja

1:2 - Funtulisz második gólja

1:3 - Kolomvosz első gólja

2:3 - Szivós első gólja

2:4 - Kolomvosz második gólja

3:4 - Hárai első gólja

3:5 - Milonakisz gólja

4:5 - Milos Csuk gólja

5:5 - Vapenszki második gólja

6:5 - Hárai második gólja

6:6 - Murikisz gólja

7:6 - Szivós második gólja

7:7 - Smith gólja

8:7 - Hárai harmadik gólja

8:8 - Mallarach gólja



Dabrowski Norbert a DigiSportnak


- A mérkőzés végén látszott a legjobban, hogy mennyire fontos ez a mérkőzés itt a csoportban. Nagyon forró volt a hangulat és tényleg majdnem az utolsó pillanatokig ott volt a győzelem az Eger kezében, de a végén kicsúszott. Mi volt az oka?

- Igen. Ha valaki azt mondta volna a második negyed tájékán, hogy ez a mérkőzés döntetlen, akkor valószínűleg, mint egy sakkozónak, el kellett volna fogadnom. Nem álltunk jól. Ha azt nézem, hogy milyen mélységekből jöttünk vissza, akkor elfogadható eredmény. Sajnálom a végét, így alakult, de igazából, hogy mennyire volt kiélezett, azt gondolom, hogy a nézők jól szórakoztak.

- Az biztos. Voltak az elején ugye pontatlanságok, amit itt említettél is az első két negyedben, de voltak nagyon kiemelkedő teljesítmények is fontos pillanatokban, akkor erre lehet építeni ebben a Bajnokok Ligájában?

- Hát, arra lehet építeni, hogy ha az elején, azt hiszem hatból vagy nyolcból egy fórt se lövünk be és utána, mikor nagyon kell, akkor elindult. Úgy érzem, hogy Hárai Balázs ma is extrát nyújtott, azért azt meg kell említeni, hogy az ő egyéni teljesítménye nélkül ma nem lettünk volna sehol, illetve azért azt gondolom, hogy Mitrovics is jól védett. Igazából mire lehet építeni? Arra lehet építeni, hogy van egy pontunk...

- Ez volt talán az egyik legnehezebb csata, itt a csoportban? Tehát mondhatjuk, hogy azon most túl van az Eger, mert hát előzetesen azt lehetett mondani, hogy az Olympiakosz nagyon nehéz ellenfél lesz?

- Igen, azt gondolom, hogy az Olympiakosz nagyon erős, nyilván Athénban még nehezebb lesz, Rijekában is nagyon nehéz lesz. Én úgy gondolom, hogy mindegyik ilyen csata lesz, a  végén úgy éreztem mintha a Colosseumban lennénk, mert ez kell a népnek, kenyér és játékok, tehát itt volt minden a végén. Azt gondolom, hogy a nézők tényleg élvezték ezt.

- Gratulálok a pontszerzéshez Dabrowski Norbertnek. További sok sikert kívánok  Bajnokok Ligájában.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Hárai Balázs a DigiSportnak


- Az Eger vízilabdacsapatának programfüzetében azt írják Hárai Balázsról, hogy megállíthatatlan. És ezt ma is bizonyította ezen a mérkőzésen, ugyan döntetlen lett a vége, de abban, hogy végül döntetlenre alakult, nagyon nagy szerepe volt Hárai Balázsnak is. Ez spannol téged, hogyha ilyen döntő pillanatokban tudsz találatokat szerezni, ráadásul nem is akármilyeneket?

- Köszönöm szépen. Igazából szerintem lényegtelen, hogy ki talál be a végén. Nyilván tud adni az embernek egy plusz önbizalmat az, hogyha ilyen szituációkban tud gólt szerezni, de igazából én inkább azt mondanám, hogy nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, mert megvolt a lehetőség.

- Igen, erről a görög csapatról mondták, hogy nagyon erősek az emberelőnyös emberhátrányos játékokban egyaránt és gondolom, ezt te igazán érezted. Kemény munkát kellett ma végezned, igaz?

- Center-bekknek minden mérkőzésen kemény dolga van, de hát ez a görög válogatott egy jó kapussal és egy jó védőjátékossal, úgyhogy jobb, mint a görög válogatott. Most x-re jutottunk velük. Úgy gondolom, hogy a végén megérdemeltük volna a győzelmet, ez most így alakult, majd kinn javítunk.

- Egy nagyon forró hangulatú mérkőzéssel kezdetetek, azt azért mondhatjuk?

- Igen, főleg a vége lett durva, verekedős. Úgy gondolom, hogy ezt meg lehetett volna állítaniuk a bíróknak, hogyha előbb adnak kiállításokat és akkor nem fajult volna idáig a dolog.

- Viszont amikor belejöttetek tényleg az emberelőnyök  megjátszásába, akkor látható volt az, amire lehet építeni az Eger kapcsán itt a Bajnokok Ligájában és arra, hogy akár a final sixben is nagyon komoly esélyetek lehet. Ezt hogy látod?

- Igen, nagyon sokat gyakoroltuk egész héten a fór-hátrányt. Sajnos ez ma nem sikerült. A vége felé belövöldöztünk egy-egy helyzetet, de én úgy gondolom, hogy ott ment el a mérkőzés, hogy az elején rengeteget kihagytunk, gyakorlatilag nem ismertük föl az ő védekezésüket.

- Hárai Balázsnak köszönöm szépen és további sok sikert kívánok!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-képek, Monoki Nikolett



B csoport

Pro Recco-Galatasaray 15-4 (4-0, 6-2, 3-0, 2-2)
G.: Fulvio 3, Prlainovics 3, F. Filipovics 3, Pijetlovics, S. Sukno 2-2, Bodegas, Ivovics, ill. M. Janovics 3, Nikics


Partizan Belgrád-Szolnok 9:14 (2:4, 2:4, 3:5, 2:1)
G.: Szubotics 4, Manojlovics, Gogov, Jaksics, Radojevics, Aszanovics, ill. Vámos 4, Mezei 3, Varga Dániel, Varga Dénes 2-2, Younger, Kis G., Fülöp B.

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

1:0 - Szubotics első gólja

1:1 - Vámos első gólja

2:1 - Aszanovics gólja

2:2 - Vámos második gólja

2:3 - Varga Dániel első gólja

2:4 - Varga Dénes első gólja

2:5 - Mezei első gólja

3:5 - Szubotics második gólja, ötméteres

3:6 - Kis Gábor csavargólja

4:6 - Szubotics harmadik gólja

4:7 - Mezei második gólja

4:8 - Mezei harmadik gólja

4:9 - Vámos ejtésgólja

4:10 - Varga Dénes második gólja

5:10 - Szubotics negyedik gólja

6:10 - Manojlovics gólja

6:11 - Vámos negyedik gólja

6:12 - Varga Dániel második gólja

7:12 - Radojevics gólja

7:13 - Younger gólja

8:13 - Gogov gólja

8:14 - Fülöp Bence gólja

9:14 - Jaksics gólja

Decker Attila ötméterest véd


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Furcsa, kaotikus meccs volt, nem tudom, a tévén keresztül ez mennyire jött át. A bírók elég csapongóan vezettek, ehhez alkalmazkodott a két csapat. Tudtuk, hogy a Partizan így fog játszani, sőt, elmondom, hogy ez volt az első olyan BL-meccsünk, amely előtt nem videóztunk, mert abszolút nem azt éreztük fontosnak, hogy játékelemeket átbeszéljünk. Tudtuk, hogy ők egy gyors, sok mozgásos, fiatalos, kemény, agresszív játékot akarnak játszani, mi pedig azt terveztük, hogy az alapjátékunkat állítjuk szembe ezzel, s odafigyelünk arra, hogy ne tudják ránk erőltetni a stílusukat, vagy megpróbálunk ebben is jobbak lenni.

Egyébként a Partizánnak részben sikerült ezt a játékot ránk erőltetni, de azt tudom mondani, hogy nyilván jobb játékosokból áll a Szolnok, ezért ebben is jobb tudott lenni az ellenfelénél. Mindezek miatt taktikailag nem is nagyon elemezném a találkozót. Egy pozitív dolgot emelnék ki, nagyon örültem, hogy az első perctől kezdve látszott a játékosokon, hogy úgy mennek vízbe: ezt a meccset meg kell nyerni. Hogy voltak problémáink a szerbek sokmozgásos játékával, az azért a kapott gólok számán látszik.

Úgy láttam a meccs végén, hogy mindkét csapat elégedett. Mi nyertünk, a Partizan játszott egy jót, és azért ez egy fontos BL-meccs volt. Mindig megtiszteltetés játszani, különösen nyerni Belgrában, függetlenül attól, hogy egy nagyon erős vagy egy fiatalabb Partizannal játszik az ember.


OSC-Jug Dubrovnik 7:9 (2:2, 1:2, 3:3, 1:2)
G.: Kovács G., Bátori 2-2, Decker Á., Brguljan, Salamon F., ill. Jokovics, Vrlics, Perrone 2-2, Obradovics, Macan, Benics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (M4 és vlv):

0:1 - Vrlics első gólja

1:1 - Decker Ádám gólja

1:2 - Obradovics gólja

2:2 - Kovács Gábor első gólja

3:2 - Kovács Gábor második gólja

3:3 - Macan gólja

3:4 - Perrone első gólja, ötméteres

4:4 - Bátori első gólja

4:5 - Jokovics első gólja

4:6 - Benics gólja

5:6 - Bátori második gólja

6:6 - Drasko Brguljan gólja

6:7 - Jokovics második gólja

7:7 - Salamon gólja

7:8 - Perrone második gólja

7:9 - Vrlics második gólja



Vjekoszlav Kobescsak az M4-nek


- Köszöntöm mellettem Vjekoszlav Kobescsakot, és meg is kérdezem tőle, hogy nagyon apró dolgok döntöttek, mik voltak ezek, amikkel most a horvát csapat tudott nyerni?

- Természetesen nehéz mérkőzésre számítottam, és ez be is igazolódott, végül talán mégiscsak a védekezésen múlt, és azon, hogy ebben egy picikét jobb volt a horvát csapat és ezzel tudta fellmúlni az OSC együttesét.

- Azt Vincze Balázs is elmondta, hogy gyakorlatilag a Recco és a Szolnok után a Jugnak illetve az OSC-nek van a legtöbb esélye továbbjutni ebből a csoportból és továbbjutni a final sixbe. Ennek tükrében mennyire volt ez a győzelem még fontosabb a számára?

- Természetesen nagyon nagy győzelem ez a számunkra, nagyon fontos győzelem, nem játszottunk még ilyen nehéz mérkőzést ebben a szezonban, és a Szolnok és a Recco után mindegyik csapat szeretne bejutni a final sixbe, ezért különlegesen fontos volt ez a győzelem.

(Lejegyezte: Kerbi)



Vincze Balázs az M4-nek

- Közben Vincze Balázs is hallgatja, hogy mit mondott a győztes csapat mestere, aki egyébként azt mondta, hogy végül is azon a pici védekezésbeli különbségen múlt a győzelem, az, hogy a Jug nyerni tudott. Szerinted?


- Igen, volt két-három olyan gólunk a harmadik negyed végén meg a harmadik negyedben még egy másik, mind a kettőt, ha jól emlékszem, a balkezes Jokovics lőtte, egy kicsit figyelmetlenségből. Különösen az volt fájó, amelyikkel a harmadik negyed végén 7:6-ra elmentek hat másodperccel a vége előtt. Csináltunk egy szép akciót meg még egyet és 6:4-ről 6:6-ra feljöttünk és azt a 25 másodpercet vagy 30-at nem tudtunk kivédekezni. Az ott fájó volt. Ennek ellenére el tudtuk kezdeni megint jól a negyedik negyedet 7:7, ott voltak helyzeteink, lehetőségeink meg nekik is, ők belőtték, mi nem lőttük be. Nem tudok haragudni a játékosokra, erőn felül teljesítettek, mérkőzés előtt beszéltünk erről, én úgy gondolom, hogy meglátszott az, hogy 15 éve a nemzetközi vízilabda élmezőnyébe vannak, mi meg gyakorlatilag most kerültünk be, függetlenül attól, hogy nyilván a játékosaink nem olyanok akik tavalyelőtt még a 10. helyezett OSC-be játszottak, de azért különösebb eredményeket klubszinten nem értek el.

- Tudom, hogy nem szerettek ezzel foglalkozni, de talán ha még egy center lenne ebben az OSC-ben. Néha az volt az ember érzése, talán ítéletből is több lett volna, mivel ugye, azért jóval több kiállítás volt az OSC oldalán, mint a Jugnál?

- Igen, hát a tervünk az volt..., a szerződésünk szerint van még egy centerünk, csak még ebben az évben nem láttuk... Addig, amíg nem látjuk nem tudok ezzel foglalkozni, addig így próbáljuk megoldani. Kevés hiányzott, de mégis hiányzott valami ezen a mai mérkőzésen. Nehéz helyzetben vagyunk rögtön az első mérkőzés után, de aki ismer engem, az tudja, hogy én nem fogom feladni és hogyha én nem adom fel, akkor a játékosaim se.

- Akkor jó munkát kívánok Vincze Balázséknak és az egész OSC-nek!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Bátori Bence az M4-nek


- Bátori Bence, aki két gólt lőtt az OSC-nek - ez nem volt elég most. Nagyon kicsin múlt, én azt gondolom, de mégsem sikerült legyőzni ezt a Jug Dubrovnikot. Mi volt az a picike, ami most hiányzott, pedig fel is kapaszkodtatok és akkor azt hittük, hogy ott talán lehet egy fordulópont?

- Hát, egyből a legjobb kérdéssel kezdted, nem tudom most ezt megmondani. Én úgy éreztem, hogy a végére mi elfogytunk és nem azért, mert fizikálisan felőröltek minket, hanem végig ez a szoros emberfogás amit játszottak, ebbe mi belefásultunk sajnos a végére. Én azt mondom a saját csapatomról, hogy nagyon büszke vagyok, nagyon jól játszottunk és kihoztuk a meccsből a maximumot. Sajnos ma ennyire futotta, ez a Dubrovnik egy félelmetesen jó csapat. Azért szomorú vagyok, mert meccs közepén, főleg a harmadik negyedben úgy éreztem, hogy pontot vagy pontokat szerezhetünk.

- Nagyon fontos lett volna ez a győzelem. A Juggal küzdhet meg itt a továbbjutásért az OSC vagy ezzel tényleg még itt az első mérkőzés után nagyon felesleges foglalkozni?

- Nyilván nem felesleges. Tisztán látszik, hogy a Recco és a Szolnok kiemelkedik ebből a csoportból. Mi is úgy készültünk erre, hogy egy sorsdöntő meccs, hát így most, már utána azt mondom, hogy van még kilenc meccs és meglátjuk majd, hogy mire leszünk képesek. De ez a három pont nagyon fog hiányozni a végén, sajnos.

- Vincze Balázs meg az egész OSC se egy "feladós típus", szóval jó munkát kívánok ehhez!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Kovács Gábor az M4-nek


- Aki szintén két gólt tudott lőni. És hát, akivel szinte biztos, hogy egy perc alatt nem tudjuk megfejteni feltétlenül az okokat, de Vincze Balázs is azt mondta, hogy nem tud rossz szót mondani rátok. Azt hiszem, hogy az OSC megtette amit megtehetett. Te is így érezted?

- Üdvözlöm a nézőket! Valóban nem fogjuk tudni egy perc alatt megfejteni ennek a meccsnek az összes hibáját, titkát. Tényleg, valóban nem tudok én sem olyan negatívumokat mondani, hogy most konkrétan ez miatt vagy az miatt ment el  ez a mérkőzés. Azt tudom, mondani, hogy a végére elfáradtunk, tehát nem tudok mást mondani, talán ez lehet. Tonya kipontozódott, Német Toni a negyedik negyedben. Onnantól kicsit nehézkesebben mentek a támadások, 8-9 méteren álltak a hátsó lövők és onnan, ha kaptunk ítéletet, azt vagy be tudtuk lőni vagy nem, kicsit nehézkesen ment, Úgyhogy ez talán...

- A statikus játék semmiképpen sem feltétlenül az OSC-nek, inkább a Jug-nak kedvezett, a nagy birkózás?


- Valóban, úgy érzem, hogy több mozgással, esetleg több emberelőnyt, kiállítást tudtunk volna kiharcolni. Ez mindenképpen nekik kedvez, ez az erőszakos, brusztos játék, ez a balkáni stílus, ők ezt képviselik, ezt jól tudják, nagy darabok erősek, nekünk ezt talán mozgással fel lehetett volna törni.

- Akkor ehhez kívánok jó munkát a későbbiekben.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Salamon Ferenc a vlv-nek


- Szervusz Feri! Szomorúak vagyunk, de azt hiszem, ma egy jobb csapattól kaptatok ki...

- Igen, azt kell hogy mondjam, hogy szinte száz százalékot játszottunk, tényleg mindenki aki bent volt kiadta magából a maximumot, ez ma ennyire volt elég. Talán, ha a meccs vége felé több szerencsénk van, és kapunk még egy-két ítéletet, akkor lehetett volna még itt a végén keresnivalónk, de a Dubrovnik jobb csapat annál, hogy ezt megengedje.

- Igen, hát az ítéletekkel inkább az első két negyedben volt probléma, ott nagyon elhúztak az emberelőny tekintetében…

- Igen…, én nem szeretek sose ezzel foglalkozni, az elején lehet, hogy egy kicsit könnyebben kaptak ítéletet, de utána ezt vissza is adták. Ez minket fel is pörgetett, mert az elején nem nagyon lőtték be a fórokat, és ez minket is meccsben tartott szerencsére. Utána nem tudtunk ezen túllépni, nagyon nagy energiákat fordítottunk arra, hogy mindig zárkózzunk és nem tudtunk átlendülni ezen.

- Nagyon ne keseredjetek el ezen, most kezdődik az egész, ez egy rossz indulás volt, amin lehet javítani.

- Hogyne, van még kilenc meccs, kilenc nem könnyű meccs, lesz úgyhogy mindent bele fogunk adni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)

A FŐTÁBLA TELJES PROGRAMJA


vlv-képek