FACEBOOK

Új utakon a Debrecen - szezonnyitó sajtótájékoztató

Új utakon a Debrecen - szezonnyitó sajtótájékoztató
hozzászólás, 2018.10.02.

A debreceniek is megtartották szezonnyitó sajtótájékoztatójukat. Az új csapatkapitány az OSC-től érkezett Kovács Gábor. A cél: minél több debrecenit "bevinni" a medencébe, e mellé a felsőházba jutás lenne a "hab a tortán".


A szezont szombaton, Tatabányán kezdi el a Debrecen. A nyáron komoly fiatalításon átesett csapat július vége óta készül, tíz hetes felkészülésen van túl.

A keddi szezonnyitó sajtótájékoztatón Barcsa Lajos alpolgármester hangsúlyozta: stratégiai ügyként kezelik a sportot, egymilliárd forintot fordítanak erre a célra évente, ebből a versenysportot mintegy 290 millió forinttal támogatják, amiből a vízilabdacsapat 50 millióban részesül.

- Ebben a döntésben benne foglaltatik az is, hogy 150 debreceni fiatal sportol nap mint nap a vízilabda-szakosztályban. Azt gondolom, hogy ez igen szép szám és az is nagyon jó, hogy a mindennapos mozgásukat a vízilabdázás tölti ki -  fogalmazott az alpolgármester.

A játékoskeret alaposan átalakult a nyáron, nyolcan távoztak és mindössze négyen érkeztek. A 18-as bő keret 11 tagja hazai nevelésű, debreceni játékos.

- Az elsődleges célunk az, hogy minél több debreceni játékos legyen a medencében, minél több lehetőséghez jussanak, ahogy ezt történt a felkészülési mérkőzéseken is. Sem a kupában, sem a bajnokságban nem fogalmaztunk meg konkrét célt, ha ismét bekerülünk a legjobb nyolc közé, az már csak hab lesz a tortán - nyilatkozta Becsky István, a DVSE elnöke.

Az előző évben 8. helyen végzett együttest Miroszlav Bajin irányítja, az eddig is a klubnál dolgozó, az utánpótlásképzést irányító szerb szakember Komlósi Péter helyét vette át. Segítői: Kardos Sándor másodedző és Széll Gábor erőnléti és rehabilitációs edző.

- Nagyon fiatal csapat vagyunk, a harmadik legalacsonyabb az átlagéletkorunk a bajnokságban. Egy valamit megígérhetek, azt, hogy minden labdáért keményen meg fogunk küzdeni,  hajtós, agilis vízilabdát játszó csapat leszünk - mondta a szakember arra a kérdésre válaszolva, hogy milyen típusú DVSE-t láthatnak majd idén a szurkolók.

Kállay Márk távozásával a csapatkapitányi posztot az OSC-től érkező Kovács Gábor vette át, aki elmondta: a csapat a több mint két hónapos munka után már nagyon várja az első tétmérkőzést.

A debreceniek első hazai mérkőzése október 20-án lesz az UVSE ellen.

Forrás: DVSE