FACEBOOK

Steinmetz Barnabás osztrák szövetségi kapitány lesz!

Steinmetz Barnabás osztrák szövetségi kapitány lesz!
hozzászólás, 2015.10.28.

Az érdekes bejelentés a Reggeli Start szerdai élő adásában hangzott el.

Kárpáti Gábor volt a műsorvezető, Szombathy Pál vendége. A vízilabda-szakember, a Győri VSE egykori edzője civil foglalkozása révén, egy nagy marketing cég vezetőjeként került Ausztriába és természetesen nem feledte vízilabdás múltját, kötődését, a válogatott mellett edzőként dolgozott.

Nyár óta ő felel a sportágért nyugati szomszédunknál, ahol a póló az úszó szövetséghez tartozik, annak egyik szakága.

Kárpáti Gábor elmondta, hogy a vízilabda népszerűbbé válását két dolog akadályozza Ausztriában: egyrészt hiányzik a hagyomány, a sport kultúrája, másrészt a létesítményi helyzet sem megfelelő, többnyire 25 méteres medencék vannak az országban. Ennek ellenére fejlődik a póló, egye több magyar is játszik "kint". Ma még mindenki amatőr, bár konkrétan tudhatni, hogy magyar játékosok (főállású munkavégzés mellett) már kapnak pénzt azért, hogy meccseken szerepelnek.

Az osztrák szakágvezetés jó kapcsolatokat ápol a magyar szövetséggel és különösen a Honvéddal, amellyel közös edzőtáborozásokat is szerveztek már.

A műsorvezető megkérdezte, milyen eredményre lenne képes osztrák csapat a Honvéddal szemben, amire konkrét válasz érkezett: 24:8-ra nyert a Honvéd, és valószínűleg nem adott ki magából mindent...

Mivel az Eb létszámát felemelték, az osztrákok a két év múlva sorra kerülő kontinensbajnokságra szeretnének kijutni. Ezt reális elképzelésnek tartják, hiszen Málta már a januári belgrádi Eb-n ott lesz, ők pedig megverték a szigetország csapatát.

Kárpáti Gábor szavai szerint "több mint terv" az az elképzelés, hogy szövetségi kapitányként a jövőben Steinmetz Barnabás, a Honvéd kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázója felel majd az osztrák felnőtt és utánpótlás válogatottért. Barna munkája kiterjed majd a sportág egészének fejlesztésére, egy teljes sportági koncepció megvalósítását szeretnék rá építeni. E mellett az együttműködés rugalmas lesz, lehetővé teszi például, hogy a Honvéd védője tovább játszhasson itthoni csapatában.

A teljes beszélgetés: