FACEBOOK

Magyarország-Grúzia 17:10

Magyarország-Grúzia 17:10
hozzászólás, 2015.10.20.

A várt sima győzelem Grúzia ellen - talán egy kicsit sok kapott góllal. Helyszíni vlv-riport nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal.

A szolnoki eseményeken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Világliga, európai csoportselejtezők, 1. forduló

B csoport


Montenegró-Spanyolország 11:6 (4:1, 1:2, 2:1, 4:2)
G.: Radovics 4, N. Janovics 4, Ivovic 2, Klikovac, ill. Molina, Minguell, Espanol, Mallarach, Echenique, Bach


Szerbia-Franciaország 12:9 (3:2, 2:5, 1:2, 6:0)
G.: Prlainovic 4, F. Filipovics, Szubotics 3-3, Vico, Gogov, ill. Crousillat 5, Peisson, Saudadier, Kovacsevics, Nastran.


C csoport

Horvátország-Törökország 19:6 (5:1, 5:2, 4:2, 5:1)
G.: Petkovics 4, Vukicsevics 3, Cagalj, Basics, Paskvalin, L. Fatovics 2-2, Loncsar, Domagoj Zovics, Goreta, R. Burics, ill. Akszentijevics 2, Ozbek, Okman, Gozusulu, Cagatay


Oroszország-Olaszország 11:16 (0:4, 3:4, 5:4, 3:4)
G.: Balakirev, Liszunov, Sepeljev 2-2, Merkulov, Bicskov, Asajev, Latipov, Kholod, ill. Bodegas 4, Gallo 3, Giacoppo, C. Presciutti, Aicardi 2-2, Di Fulvio, Giorgetti, Bini


A csoport

Görögország-Románia 17:3 (3:0, 5:3, 5:0, 4:0)
G.: Milonakisz, Vlakopulosz 3-3, Funtulisz, Kolomvosz 2-2, Gunasz, Geniduniasz, K. Afrudakisz, Murikisz, Delakasz, ill. Gheorghe, Cretu, Negrean


Magyarország-Grúzia 17:10 (5:2, 5:2, 4:4, 3:2)
Szolnok, Vízilabda Aréna, v.: Süngü (török), Szavinovics (horvát)
Magyarország: Lévai, Zalánki 2, Erdélyi 3, Bátori 2, Salamon 2, Decker Á., Hárai 4. Cs.: Bisztritsányi (kapus), Gór-Nagy, Manhercz K., Angyal, Tóth M. 3, Bedő 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Grúzia: Strujics, Tsrepulia 1, Elez 2, Bitadze 1, Jelaca 2, Baghaturia 2, Rurua 1. Cs.: Kavtaradze, Khvedeliani 1, Chikvinidze, Chikvaidze, Imnaishvili. Szövetségi kapitány: Jovan Popovics
Gól - emberelőnyből: 6/11, ill. 4/15
Gól - ötméteresből: 2/2, illetve -
Kipontozódott: Jelaca (28. p.)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

BENEDEK TIBOR nyilatkozata közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:


- Jó mérkőzést játszottunk, amiben benne volt ennek a három napnak a munkája. Nagyon jól sikerült három napnak tartom és köszönöm a Szolnoknak a vendéglátást!


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (M4 és vlv):

1:0 - Erdélyi első gólja

2:0 - Erdélyi második gólja

3:0 - Tóth Márton első gólja

3:1 - Tsrepulia gólja

4:1 - Erdélyi harmadik gólja

4:2 - Baghaturia első gólja

5:2 - Bátori ötméteresgólja

6:2 - Salamon első gólja

6:3 - Baghaturia második gólja

7:3 - Hárai első gólja

7:4 - Elez első gólja

8:4 - Bátori második gólja

9:4 - Tóth Márton második gólja

10:4 - Hárai második gólja

10:5 - Jelaca első gólja

11:5 - Zalánki első gólja

11:6 - Bitadze gólja

12:6 - Tóth Márton harmadik gólja

13:6 - Hárai harmadik gólja

13:7 - Khvedeliani gólja

13:8 - Jelaca második gólja

14:8 - Hárai negyedik gólja

15:8 - Zalánki második gólja

16:8 - Salamon ötméteresgólja

17:8 - Bedő gólja

17:9 - Rurua gólja

17:10 - Elez második gólja



BENEDEK TIBOR az M4-nek:

- Azt hiszem ez egy kiváló felhozó mérkőzés volt a magyar válogatott számára és lehetett is látni egy-két új dolgot. Hogy tetszett, amit játékban mutatott a magyar válogatott?


- Most kérdezhetném, hogy milyen új dolgot láttál...?

- Horkai György már súgott nekünk, ő a támadásban elsősorban.


- Az emberelőnyeink egy kicsit másmilyenek voltak valóban, szoros emberfogást próbáltuk még agresszívebben játszani. Nagyon meg vagyok elégedve ezzel a három nappal, azt gondolom, hogy nagyon sokat léptünk előre, ezzel a fiatal csapattal is. Látszik, hogy sok játékos nagyon küzd azért, hogy bekerüljön majd az Európa-bajnoki keretbe vagy az Európa-bajnokságra menő csapatba vagy jövő évben az olimpiára, és ebből tudunk fejlődni. Azokat a dolgokat, amiket gyakoroltunk a három nap kétkapujai alatt, meg tudtuk valósítani élesben és bármennyire is nehezebb volt a Szolnok ellen játszani, mégis egy ilyen hivatalos mérkőzésnek a tétje mindig nagyobb, mint egy edzőmérkőzésé. Jó teljesítmény volt. Ezúton szeretném megköszönni a szolnokiaknak, hogy vendégül láttak minket, mert nagyon jó közös munkát tudtunk végezni, mind a két csapatnak hasznos volt, de azt gondolom, hogy nekem leginkább.

- Legközelebb a szolnoki válogatottak ők ott lesznek már? Ugye Románia következik a Világliga-sorozatban?

- Legközelebb valamennyivel többen lesznek, mint most, most nulla volt. De még nem az összes szolnoki játékos lesz a felnőtt válogatottban.

- Köszönöm szépen Benedek Tibornak, jó munkát kívánok és gratulálok!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



ZALÁNKI GERGŐ az M4-nek:


- Gratulálok az első hivatalos válogatott mérkőzésedhez az első gólt is megszerezted. Szóval sok sütit kellett hozni az öltözőbe. Van nálad?

- Hát most nincs, de majd a következő alkalomra, remélem lesz ilyen, akkor majd arra biztos, hogy készülök egy pár adag süteménnyel.

- Egyetlen balkezesként voltál most itt a keretben. Milyen érzésekkel ugrottál a medencébe? Hogy fogadtak a srácok itt az egész összetartás alatt?

- Jól fogadtak. Sokukkal már játszottam egy klubban és ismertem már mindenkit. Jó érzés volt az egész, nagyon vártam már ezt a mérkőzést. A Szolnok ellen tudtunk sokat gyakorolni, úgyhogy jó érzés van bennem, úgy gondolom, hogy jól sikerült.

- Hogy látod az esélyeket a keretben maradásra? Rettenetesen nehéz, tudjuk, de azt is tudjuk, hogy Benedek Tibor nagyon sok embert kipróbál és ezt direkt csinálja.

- Igen, biztos, hogy nehéz, de hát úgy gondolom, hogy természetesen megteszek mindent, mindent, amit lehet annak érdekében, hogy bekerüljek a csapatba, úgyhogy edzek, csinálom a dolgom és várom a következő behívót, reménykedem benne.

- Köszönöm szépen és gratulálok neked is és az egész csapatnak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



TÓTH MÁRTON az M4-nek:


- Hogy mondjam - a visszatérő? Ismételten vagy Jolly Jokerként, megint, azt hiszem, hogy több szerepben feltűntél. Hogy küldött most medencébe téged Benedek Tibor, milyen feladataid voltak?

- Elsősorban az egyes pozícióban kellett játszanom és onnan zavart kelteni a védelemben úgy, hogy második centerbe betörök illetve hát természetesen első számú centerként is játszottam. Úgyhogy ez a két poszt volt, amit most próbáltunk.

- Ismerős neked a közeg, mármint Szolnok. A kétkapuzás is, gondolom, jól sikerült. De talán azért az valamivel izgalmasabb volt mint most ez a mérkőzés?

- Én azt gondolom, hogy ez is izgalmas volt, hiszen mégiscsak egy tétmérkőzés, bár komolyan vettük a szolnoki csapat ellen is a két kapukat. Szerintem nagyon fontos volt, hogy ilyen téthelyzetben hogy tudjuk átmenteni azt a formát, amit tegnap vagy tegnap előtt mutattunk. Ugye, alapvetően mi azért most már fáradtabbak vagyunk és azért ebből lehet erőt meríteni, hogy így fáradtan magabiztos győzelmet tudtunk aratni, attól függetlenül,  hogy tényleg egy erős grúz csapatot tudtunk megverni, magabiztosan.

- Tényleg nagy harc volt egyébként a két kapuzások során egymás között?

- Nagyon nagy harc volt. A válogatott nagy keretnek szinte az összes tagja itt volt a szolnoki medencében...

- Bocsánat, azt hallottam, hogy még kisebb sérülések is voltak, annyira komolyan vettétek.

- Igen-igen. Az egyik két kapun például a Cseh Sanyi a két centert nem is játszatta, hogy védte őket az esti két kapura. Úgyhogy komoly harc volt, ennek így van értelme, úgyhogy ez egy nagyon jó felkészülés volt a jövőre.

-  Köszönöm szépen Tóth Mártonnak. Gratulálok Neked is.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


- Ilyenkor a csapatkapitány is hoz süteményt?

- Hát..., köszönöm a kérdést, most már igen. Most, hogy megkérdezted, most már igen :)

- Akkor a többiek majd remélem engem is megkínálnak. Gratulálok, ez nagyon jó volt. Gondolom, hogy ilyesmire számítottál te is.

- Arra számítottam, hogy nagyon fogunk küzdeni, nagyon fogunk akarni. Ez rendben is volt, tényleg nagyon jó érzés volt ezen a meccsen játszani.

A hátrányos védekezésünk egy kicsit lukas volt néha, de ahhoz sokat kell gyakorolni, olyan sok időnk nem volt, de az biztos, hogy nagyon küzdöttünk és nagyon akartunk.

- Elégedett vagy?

- Hát, most mondtam, hogy ha a hátrányos védekezés kicsit jobb lett volna, elégedettebb lennék mindenképpen, de 100 százalékos kapitány vagyok, úgyhogy elégedett vagyok ezzel.

- A három nappal elégedett vagy?

- Szerintem nagyon sok mindenben léptünk előre, sok taktikai elemben. Illetve, ami nagyon fontos: szerintem mentalitásban is sok mindent megbeszéltünk, ami a játékon fog nekünk lecsapódni, úgyhogy emiatt nagyon elégedett vagyok. Ezeket jó, hogy megfogalmaztuk, és megcsináltuk.

(Lejegyezte: János)



Erdélyi Balázs a vlv-nek


- Örülök. Gratulálok a csapatnak, hogy - azt gondolom, - ilyen könnyedén vettük ezt az akadályt. Elég kemény másfél nap után vagyunk, nagyon keményen kétkapuztunk a Szolnokkal mind a három alkalommal, Picit lehettünk fáradtak, de úgy gondolom, nem voltunk fásultak, összeszedtük magunkat fejben is, és az volt a legfontosabb. Egy jó kezdés után sikerült tartani a különbséget, sőt, még növelni is.

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Bátori Bence a vlv-nek


- Szép volt Bence, gratulálok! Egy rövid értékelést kérek szépen!

- Üdvözlöm az olvasókat, köszönjük a gratulációt! Az elején nagyon jól kezdtünk, nagyon agresszív, határozott, szoros emberfogással, amikor zónáztunk, az is nagyon jó volt. A védekezés a végére kicsit - hát nem tudom mi a jó szó rá - de kiengedett sajnos, és tíz gólt kaptunk, ami sok. Rengeteget lőttünk, én személy szerint is rengeteget lőttem kapura, nem túl nagy százalékkal ment be, de végig nagyon mentünk, mint a gép, és ez szerintem jellemző volt a Szolnok elleni három kétkapura is.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Hárai Balázs a vlv-nek


- Szervusz Pufi! Úgy láttam, hogy élvezted ma a játékot.

- Szervusz Geyza! Köszönöm szépen!

- Gratulálok a győzelemhez, és kérlek téged is, hogy egy kicsit foglald össze, hogy ez a mai mennyire volt nehéz - mondjuk egy edzőmeccshez, egy itteni, korábbi edzőmeccshez képest?

- Azzal kezdeném, hogy teljesen más volt a kettő. Mindenféleképpen nagyon hasznos volt ez a három nap, amit itt töltöttünk Szolnokon. Egy nagyon erős Szolnokkal tudtunk készülni erre a mérkőzésre, és meg is lett az eredménye. A végére elfáradtunk és sok gólt kaptunk sajnos, de kezdésnek mindenféleképpen jó volt. Tudtunk nagyon sok új dolgot gyakorolni, ami a tavalyi évhez képest, vagy a szezonhoz képest azért más. Úgy gondolom, hogy kezdésnek ez nem volt rossz, van még hova fejlődni, de mindenki hajtott és küzdött.

- Gratulálok, külön a gólokhoz!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Bisztritsányi Dávid a vlv-nek


- Szervusz Bisztro! Hát, szünetben megjött a Bisztro-time, és jól is védtél szerintem, amennyire én értek hozzá. Te hogy láttad, milyen volt ez a meccs?

- Szia! Köszönöm szépen! Olyan volt, amilyenre igazából számítottunk. Nagyon kemény két nap után vagyunk, hiszen játszottunk három edzőmérkőzést a Szolnokkal. Hallottam, hogy Miki is megemlítette, hogy az egész csapaton és az összes játékoson nagyon látszott, hogy nagyon akar, nyilván ez az alap egy ilyen helyzetben. Jött egy nagyon lelkes grúz válogatott három honosított játékossal, úgy gondolom, hogy a közönséget sikerült kiszolgálni, illetve tudtuk gyakorolni azokat az elemeket, amiket előtte az edzésen.

- Nagyon régóta vártál egy ilyen meghívóra, mint amit most kaptál. Ez a három nap, hogy érzed, hogy sikerült? Mik a reményeid?

- Úgy gondolom, hogy jól sikerült. Maximalista vagyok, meg szeretem mindig a legjobbat nyújtani. Úgy gondolom, hogy nagyon jó lehetőségem van arra, hogy bekerüljek az Európa-bajnokságra készülő keretbe, illetve nyilván most csak a következő Világliga-hétre gondolok. Nagyon jó klubcsapatban játszom, most ugye lesz tíz nagyon komoly BL-mérkőzésünk, a bajnokság, a Magyar Kupa, azt gondolom, hogy a lehetőség itt van, a kezemben van, csak meg kell ragadnom.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Lévai Márton a vlv-nek


- Gratulálok Marci, egy sima meccset játszottatok. Nem tudom mennyit érdemes erről beszélni, annyit beszélj!

- Köszönjük szépen! Igen, sima meccs volt, egy egészen új kerettel álltunk föl, Tibi most kipróbált sok fiatal játékost. Szerintem meggyőző győzelem volt, talán a kapott gólok számával nem lehetünk elégedettek, én például nem vagyok elégedett, mert volt egy-két figyelmetlenség. Ettől függetlenül jól játszott a csapat, jól védekezett, és mindenkinek csak gratulálni tudok.

- A három napról mi az összegzésed?

- Nagyon jó ötletnek tartottam, hogy a Szolnok szinte válogatott csapata ellen tudtunk játszani, mert Tibi végül is egyszerre 25 embert meg tudott nézni. Sokkal keményebb meccsek voltak, mint ez a grúz, ettől függetlenül nagyon jó gyakorlás volt és ez is kellett ahhoz, hogy ma így szerepeljen a csapat.

- Köszönöm szépen! Mik a reményeid?


- Elsősorban ezeket az apróbb hibákat kiküszöbölni, mert csak azzal tudom bebiztosítani azt, hogy behívjon Tibi az Eb-re készülésre és kijussak az Eb-re.

- Köszönöm szépen, gratulálok még egyszer!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)