FACEBOOK

Eurokupa - van esély a két magyar csapat továbbjutására

Eurokupa - van esély a két magyar csapat továbbjutására
hozzászólás, 2015.10.05.

Elkészítették az Eurokupa következő selejtezőkörének csoportbeosztását. A Fradi Nápolyba, a Szeged Splitbe megy. Megkérdeztük a két vezetőedzőt.

Végül nem sorsoltak, hanem "automatizálták" a LEN-nél az elmúlt hétvégén továbbjutó nyolc csapat új csoportba osztását: az egyik csoport első és harmadik helyezettjéhez a másik csoport második és negyedik helyezettjét rendelték.

A "sorsolás" után még nem volt ismert, hogy a két tornának melyik csapat adhat otthont rendezőként, s a vlv információja szerint a szegediek fontolgatták, hogy beadják jelentkezésüket, de erre már nem maradt idő, a házigazda posztok gyorsan "elkeltek".

Eurokupa-selejtezők, 2. forduló, október 16-17-18.

Nápoly (Olaszország)

FTC-PQS Waterpolo
Sintez Kazany (orosz)
Kirishi (orosz)
Acquachiara (olasz)

Split (Horvátország)

Mornar Split (horvát)
Tiszavirág Szeged Diapolo
Canottieri Napoli (olasz)
Jadran Split (horvát)

Az Eurokupa mezőnye jelenleg 12 csapatból áll. A selejtezőkörből a most létrehozott csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe, ahol csatlakozik hozzájuk a BL-főtáblára jutásért kiírt - alábbi - párosítások négy vesztese:

Primorje Rijeka-Hannover
Nagyvárad-OSC
Marseille-Szolnok
Jadran Herceg Novi-Brescia

Ami az időrendet illeti:

Negyeddöntők: november 11. és december 16.

Elődöntők: 2016. február 3. és február 10.

Döntő: április 16. és április 30.

VARGA ZSOLT vezetőedző (FTC) a vlv-nek:

- Kicsit dühítő, hogy csoportgyőzelemmel továbbjutva tudtunk egy ilyen erős csoportba kerülni, de hiába dühöngenénk, annak nincs értelme, azon kell gondolkodni és dolgozni, hogy mit tudunk ezzel a helyzettel kezdeni, hogyan készüljünk fel erre a tornára.

Esélylatolgatásba nem szívesen mennék bele, nem ismerjük az orosz csapatokat, csak azt láttuk, hogy az Acquachiara a Népligetben hogy játszott és biztos, hogy hazai pályán még magabiztosabbak lesznek. Megteszünk mindent. Hajrá Fradi!

VARGA PÉTER vezetőedző (Szeged) a vlv-nek:

- A mi csoportunk talán egy kicsit jobb az utazás szempontjából, mint a másik. Szerintem a két horvát csapat verhető, az olaszokat az Acquachiarához hasonló erősségűnek gondolom. Ez azt jelenti, hogy véleményem szerint lehet esélyünk a továbbjutásra ebből a csoportból.

Dolgozunk azon, hogy videóanyagokat szerezzünk a majdani ellenfelekről, remélem, sikerül. Ha nem, akkor úgy megyünk neki a küzdelemnek, ahogy most is csináltuk: meccsről meccsre készülünk majd, de addig még nagyon sok teendőnk van, szerdán például bajnoki meccsen Egerben kell helytállnunk...