FACEBOOK

Eb-sorsolás: Görögország, Oroszország és Törökország a csoportunkban

Eb-sorsolás: Görögország, Oroszország és Törökország a csoportunkban
hozzászólás, 2015.10.04.

Elkészült a januári belgrádi Eb csoportbeosztása. Az águnk nem jó, a negyeddöntőben várhatóan a horvátokkal vagy a szerbekkel kell megmérkőzni...

A sorsolásnak a belgrádi városháza adott otthont.

A férfi torna csoportjai:

A csoport:
Montenegró, Spanyolország, Hollandia, Szlovákia

B csoport:
Szerbia, Horvátország, Franciaország, Málta

C csoport: Olaszország, Románia, Németország, Grúzia

D csoport: Magyarország, Görögország, Oroszország, Törökország

A tornán az A és a B csoport, valamint a C és a D csoport "van összekötve", vagyis a keresztbe játszások e szerint zajlanak. Az új szabály szerint a csoportelsőnek is játszania kell, nincs jutalom-pihenőnap, vagyis, ha megnyerjük csoportunkat, akkor feltehetően a grúzok következnek a nyolcaddöntőben. Ami ezután jön, az a legfontosabb.

Csoportelsőség és sikeres nyolcaddöntő esetén az A csoport harmadikja-B csoport másodikja meccsének győztesével vagy Horvátországgal, vagy Szerbiával vívunk meg a legjobb négy közé jutásért.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Ahogy mindig, most is szinte lényegtelen, hogy a csoportban kik az ellenfeleink. Jelentősége annak van, hogy milyen utunk lesz tovább, főleg annak, hogy a négy közé kerülésért kivel kerülhetünk szembe. Nehéz az ág, de nem hiszem, hogy nehezebb, mint az idei vb-n volt, megint lesz egy ugyanolyan nehéz negyeddöntőnk, mint ami a kazanyi világbajnokságon volt az olaszok ellen, meg kell majd nyernünk azt.