FACEBOOK

Honvéd-OSC 3:10

Honvéd-OSC 3:10
hozzászólás, 2015.09.27.

Meglepően sima vendéggyőzelem a Kőér utcában. Nyilatkozatok, gólok, fotók - folyamatosan.

Alapszakasz, 2. forduló

Honvéd-OSC 3:10 (0:4, 0:3, 3:1, 0:2)
G.: Kovács, Illés S., Simon R., ill. Salamon 3, Bátori 2, Drasko Brguljan, Hegedüs, Bundschuh, Juhász, Nagy Á.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (M4 és vlv):

0:1 - Drasko Brguljan gólja

0:2 - Salamon első gólja

0:3 - Bátori első gólja

0:4 - Hegedüs gólja

0:5 - Salamon második gólja

0:6 - Bundschuh gólja

0:7 - Juhász Zsolt gólja

0:8 - Nagy Ádám gólja

1:8 - Kovács Gergő gólja

2:8 - Illés gólja

3:8 - Simon Roland gólja

3:9 - Bátori gólja

3:10 - Salamon harmadik gólja


VAD LAJOS (Racionet-Honvéd) az M4-nek:

- Kikapott tehát a Honvéd az OSC együttesétől. Itt áll már mellettem a hazaiak vezetőedzője Vad Lajos, aki azt ígérte, hogy ki fog valamit találni vagy legalábbis megpróbál kitalálni valamit az OSC ellen. Gondolom nem azt próbálták kitalálni amit az első félidőben láthattunk, hanem talán amit a 3. negyedben?

- Nagyon törékenyek vagyunk, nagyon fiatal a csapat. 8:0 volt ugye?

- 8:1-nél már felrémlett bennünk a tavalyi Magyar Kupa-elődöntő, ami végeredmény volt az OSC elleni meccsen.

- Igen. Nem erről volt szó, nem akarom a srácokat bántani. Küzdöttek becsülettel, vannak bizonyos dolgok, amiket nem bírnak még el, nem bírnak el olyan szituációkat, hát azért nem mindegy, hogy kiállítás vagy ötméteres. Ez nagyon-nagyon nem mindegy, de hozzá kell szokni. Azért gratulálok az OSC-nek, ma kaptunk a magas vízilabdából egy kis oktatófilmet. Erre a szintre igyekszünk felmenni. Nem kell sajnálni minket, megérdemeltük ezt a mai zakót, ugye nem csak a győzelem hanem a zakó is összerántja a társaságot. Bízom benne, értelmes, intelligens társaság, de sajnos az hozzá tartozik, hogy tizenkét napja tudunk együtt készülni, ez sajnos benne van. Ugye tegnap Fazekas Tibinek eltört az orra edzésen, az egyik utánpótlás-játékosnak felszakadt a szeme, ezek is hozzá tartoznak, tehát így is nekünk azért... A mi helyzetünkkel élni kellett volna, ha akartunk volna valamit a mérkőzésen, de hát az elején ez sajnos nem sikerült.

- Jó munkát kívánok a későbbiekre, Vad Lajosnak és az egész Honvédnak. Nem biztos, hogy az OSC-t kell legyőznie ennek a csapatnak ebben a bajnokságban.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC Újbuda) az M4-nek:

- Szívből gratulálok. Hát elég sima mérkőzés volt.  Talán az a harmadik negyed, amikor egy picikét idegesebbnek láttam a vezetőedzőt, de egyébként elég nyugodtan nézte az eseményeket. Nagyjából erre lehetett számítani?

- Én arra számítottam, hogy nehezebb meccs lesz.

- Jobb lett volna egy nehezebb meccs a BL előtt?

- Nem. Játszottunk az elmúlt időszakban elég nehéz meccset. Három döntetlenünk is volt, nyilván sokkal inkább mérkőzésben vagyunk, mint amennyire a Honvéd. Különösen úgy, hogy három vagy négy játékosuk, ahogy nálunk is Nagy Ádám, egy héttel ezelőtt érkezett vissza a világbajnokságról. Nehéz feladat ilyen rövid idő alatt - ráadásul ők egy másik vízilabdát játszottak addig, - összerakni a csapatot, de örülök, hogy ilyen villámrajtot vettünk. Az első negyed és a második negyed játéka védekezésben is és támadásban is nagyon motivált és nagyon jó volt. Ott valóban a harmadik negyed elején egy kicsit hasonló helyzet alakult ki, mint a második negyedben, mert ott is négy és fél öt percig nem nagyon volt gól, csak úszkálás le-föl. De ebben a harmadik negyedben, ugye, három akciógólt lőtt a Honvéd, amit nyilván ezen a meccsen el lehetett fogadni, de máskor talán nem fér bele. Úgyhogy elégedett vagyok, egy Kőér utcai katlanból, ahogy te is mondtad, sima győzelemmel hazamenni, az egy jó érzés.

- Ezzel készülni a Nagyvárad elleni BL selejtezőre. Gondolom, most ez a legfontosabb, jövő hét szombatra készül a csapat.

- Mostantól már igen, eddig az volt, hogy itt ne botoljunk meg. Valóban jövő hét szombaton este egy nehéz mérkőzés vár ránk. Jó eredményt szeretnénk elérni, nyilván nyerni szeretnénk, de legalább egy olyan eredményt, hogy a visszavágón legyen esélyünk. Most kell egy kis pihenő és aztán utána videóelemzésekkel a saját játékunkkal, meg nyilván a Nagyváradéval foglalkozva, felkészülni. Pénteken dél körül, 1 óra 2 órakor elindulunk majd Nagyváradra és szép nyugodtan felkészülünk az ottani mérkőzésre.

- Gratulálok a győzelemhez és sok sikert kívánok a BL-ben Vincze Balázsnak és az OSC-nek.

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


SALAMON FERENC (A-Híd OSC Újbuda) az M4-nek:

- Salamon Ferenc, aki a legeredményesebb volt ezen a mérkőzésen, három gólt szerzett, gratulálok a gólokhoz illetve a győzelemhez is. Vincze Balázs is azt mondta, hogy azért nagyjából benne volt. Benne volt az ennyire sima győzelem a Honvéd ellen?

- Ezt előre sose lehet ugye megmondani, az tény, hogy maximálisan koncentráltunk és tényleg úgy készültünk erre a meccsre, mint hogyha már a Nagyvárad ellen játszanánk és az első két negyedben tényleg úgy is történtek a dolgok, ahogy mi akartuk. Utána volt egy kis kihagyás, amit orvosolni kell, mert egy ilyen fontos meccsen, ami ránk vár a hétvégén, egy ilyen nem fér bele.

- Ennyivel jobb az OSC, mint mondjuk a középcsapatok? A nagy hármas kimagaslik idén is az OB1-ből? Eger, Szolnok, OSC?

- Ezt most így egy meccs alapján nehéz megmondani, tényleg nem lebecsülve a Honvédot, ők más erőt képviselnek, egy nagyon megfiatalított csapattal vágtak neki a szezonnak. Tény, hogy mi nem ellenük készülünk, de megtiszteltük őket azzal, hogy a legjobbunkat adtuk.

- Láttam, a lelátón ott volt pici lányod, aki három hónapos és már most szurkol az édesapának. Jó volt látni itt a mérkőzés előtt és közben? Kitudod ezt zárni?

- Ki tudom zárni, mert már nagyon sok meccset játszottam, de tény, hogy feldob az a tudat, hogy eggyel többen szurkolnak, most már nekem a családból és boldog vagyok hogy ez így alakult.

- Az hogy Benedek Tibor itt volt és ő is figyel, mennyire dob fel?

- Megmondom őszintén, nem láttam, hogy a kapitány itt volt. Minden meccsen maximálisan küzdök, hogy bebiztosítsam a helyemet a válogatottban. Persze, feldobja az embert, hogy a kapitány ott van és ad egy pluszt, de nekünk minden meccsen a maximumot kell nyújtanunk.

- Gratulálok még egyszer Salamon Ferencnek és az OSC-nek.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VLV-VIDEÓK (M4 és vlv):


Kiss Gergely a vlv-nek


- Szervusz, Gergő! Hát, mi történt?

- Ma játszottunk egy jobb csapat ellen. Tizenegy-tizenkét napja vagyunk együtt, így reális, hogy az OSC magabiztosan nyer ellenünk – az viszont nem reális, hogy ilyen első félidőt produkálunk. És reális az is, hogy ha ilyen játékostudásbeli, rutinbeli különbség, anyagi lehetőségbeli különbség van, akkor ez kijön. Ezek mind közrejátszottak abban, hogy 0:7 volt – aztán utána szépítettünk, de nagyon kicsit. Amellett, hogy gratulálnom kell a csapatnak, nekünk tanulni kell még sok mindent.

Ma a jelenlegi tudásunk – ami 50-60 százaléka annak, amit szeretnénk elérni – 50-60 százalékát hoztuk,  "egy negyedes csapat" voltunk ma, akárcsak az UVSE elleni győzelem alkalmával, csak ott más volt az ellenfél. Sok tanulnivaló van, mondom én ezt 38 évesen, a 23., vagy 24. OB1-es szezonomban, de valóban így van, és azon vagyok, és azért élek most már itt a vízilabdában, hogy ezek a fiatal srácok jó játékosok legyenek. És aki úgy dönt, hogy nem a pénzt választja, hanem a csapatszellemet, annak mi segítünk, hogy jó játékos legyen.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Nagy Ádám a vlv-nek


- Szervusz Ádám! Gratulálok neked abból az alkalomból, hogy első OB1-es meccsedet játszottad az új csapatodban, és valami egészen elképesztő gólt is lőttél. Hogy értékeled ezt a mai napot? Izgultál-e előtte?

- Szia! Köszönöm szépen! Azért izgultam a meccs elején, de már a bemelegítésnél úgy érezem, nem volt már bennem félelem. Úgy gondolom, jól sikerült. Amikor először bementem a vízbe, akkor megint izgultam, de utána már jó volt, felszabadultam.

- Az a bizonyos gól, amiről beszéltem, hogy esett? A "szokásos", eltaláltad a kapufát?

- Nem, az nagyon jól esett. :-) Új csapat, sikerült egy nagy gólt is lőnöm, persze egy sütivel is jár, de örülök, mindenképpen pozitív.

- Ez több süti is lesz, ha jól gondolom, nem csak egy. (Az első szereplés és a gól miatt is jár... - a szerk.)

- Kettő...

- Nagyon-nagy teher volt rajtad a nyáron, plusz szabadságot kaptál az edzőtől, sikerült kipihenned magad?

- Igen, abszolút. Csütörtök délután kezdtem el edzeni, úgyhogy tulajdonképpen négy edzésen voltam, - mert tegnap is edzettünk egyet, - négy edzéssel jöttem el a meccsre. Kondiban még egy kicsit fel kell jönnöm, úgy érzem, de amúgy szerintem minden oké.

- Mik a várakozásaid? Mennyit fogsz tudni játszani meccsenként?

- Ez szerintem tőlem függ, attól, hogy hogy megy a játék, aztán meglátjuk, hogy a Balázs milyen bizalmat szavaz meg nekem.

- Ma nem kezdtél rosszul, így azt hiszem, hogy a legjobb úton haladsz. Gratulálok neked és sok sikert!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)

A FORDULÓ KORÁBBI TÖRTÉNÉSEI

A forduló hétfői meccsén:

Kaposvár-Miskolc 7:8 (2:4, 2:2, 2:1, 1:1)

G.: Nikolov 2, Vindisch, Berta, Dobos, Kovács O., Parezanovics, ill. M. Petrovics 4, Takács J., Hegedűs I., Somlai, Milicsics