FACEBOOK

U20-as vb - kikaptunk az elődöntőben

U20-as vb - kikaptunk az elődöntőben
hozzászólás, 2015.09.11.

Megint az olaszok... Nem sikerült a döntőbe jutás az almati junior vb-n. Gyors regenerálódás kell, a görögök ellen szombaton megszerezhető a bronzérem. A késő esti megbeszélésen Benedek Tibor is részt vett, próbálta felrázni a fiúkat.

U20-as világbajnokság, Almati (Kazahsztán)

Elődöntő


Magyarország-Olaszország 10:12 (2:4, 3:2, 2:3, 3:3)

Almati, v.: Franulovics (horvát), Dykman (kanadai).
Magyarország: Vogel Soma
, Kolozsi, Pohl, Sedlmayer 1, Nagy Á., 2, Kalanovics, Zalánki, Kovács G. 3, Manhercz K. 2, Vogel Simon 2. Szövetségi kapitány: Horkai György
Olaszország: Viola, Esposito 1, di Somma 2, Maccioni, Foglio 2, Ravina 2, Dolce 4, Campopiano, Alesiani, Velotto 1, Nicosia. Szövetségi kapitány: Ferdinando Pasci
Gól - emberelőnyből: 5610, ill. 5/9
Gól - ötméteresből: -, ill. -

Szombaton a görögökkel vívunk meg a bronzéremért, magyar idő szerint 9.50-kor.

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Sajnálom a fiúkat, akartak, harcoltak, de ma sajnos jobb volt az olasz csapat. Tavaly mi nyertünk, most ők és el kell ismerni, ma jobban játszottak, mint mi - ha nem is sokkal. Elkövettünk hibákat, főleg az volt baj, hogy az elején elengedtük őket, néhány olyan konkrét figyelmetlenség is volt, amiről előtte kifejezetten beszéltünk, hogy el kell kerülni. Akartak, hajtottak, úsztak, sokat mozogtak - ez is egy kérdés, hogy ezt mennyire akceptálják a játékvezetők.

Az olaszok folyamatosan igyekeztek bevinni centerbe bizonyos játékosainkat, Vogel Simont, Zalánkit, Kolozsit, ezt megoldottunk, ami viszint elég sok energiát felemésztett. A támadásokba, lövésekbe pontatlanságok csúsztak, amikor nagyon kellett volna, nem sikerült értékesíteni az emberfórokat, ugyanakkor ők viszonylag könnyen belőtték a sajátjaikat. Végül itt sem volt nagy különbség, mi tízből ötöt lőttünk be, ők kilencből ötöt... Nem tudtunk ma igazából olyan pluszt adni, ami kellett volna a győzelemhez.

Ahogy Benedek Tibi is mondta a fiúknak: ha az olaszt meg akarjuk verni, akkor két-három góllal kell jobbnak lenni - ez ma nem sikerült.

-  Nagyon el vannak keseredve a fiúk?

- Nagyon. Most ért véget a megbeszélésünk, Tibi is itt volt, próbáltuk vigasztalni őket, elmondtuk, hogy ilyen a sport, fel kell állni. Ahogy tegnap ilyenkor mondtam: negyedórát szabad örülni a győzelemnek, most is ugyanez a helyzet, még negyedórát buslakodhatunk, de utána meg kell mutatni, hogy mindenki sportember, fel kell állni és holnap meg kell csinálni. Nagyon büszke leszek rájuk, ha hozzák a szombati meccset és a görögök legyőzésével megszerik a bronzérmet. Nekünk most ez a dolgunk.

SEDLMAYER TAMÁS a vlv-nek:

- Ismét nehezen indult a meccs. Az olaszok remekül éltek a helyzeteikkel és tartani tudták az előnyüket. Nem sikerült az egygólos hátrányoknál az egyenlítés, sőt, általában ők lőttek gólt ezekből a szituációkból.

-
A görögök ellen mi várható, össze tudjátok-e szedni magatokat, főleg lelkileg?

-
Úgy gondolom, hogy nagyon jó a csapatunk. Sajnálom és nagyon el vagyok keseredve amiatt, hogy nem sikerült bejutnunk a döntőbe, de mindenképpen szeretnénk éremmel hazamenni. Ez a csapat képes erre, de ezt meg kell mutatnunk holnap.



MANHERCZ KRISZTIÁN  a vlv-nek:

- Kemény, brusztos meccset játszottunk. Rossz ilyenkor, mert több volt a csapatban. A saját hibáinkból kaptunk gólokat, de még így is megvolt az esélyünk, de ráadásul még elöl is pontatlanok voltunk. Most nem szabad fennakadni ezen a meccsen, holnap a csoportellenfelünkkel, Görögországgal játszunk, hogy megszerezzük a bronzérmet.

KALANOVICS BALÁZS a vlv-nek:

- Nagyon szerettünk volna döntőbe kerülni, sajnos nem sikerült megismetelni azt, amit tavaly elértünk. Nem játszottunk ma olyan jól, ahogy ez a csapat játszani tud. Sajnálom, hogy nem sikerült döntőbe kerülni. Ami a holnapot illetti, mindenképp éremmel szeretnénk zárni ezt a vb-t. Össze fogjuk szedni magunkat es megmutatni, hogy igenis megérdemeljuk azt az érmet!

- Hallottam, hogy egy cserénél, a vízbe ugrásnál megsérült a lábad az eltört lefolyócsatornánál. Mennyire komoly a dolog?

- Két lábujjam fáj, de túlélem. Lehet, kell majd fájdalomcsillapító, de nagyon szeretnék szombaton meindenképpen játszani.

- Jobbulást!


A nap további eredményei

Dél-Afrika-Irán 11:15 (5:5, 0:3, 3:3, 3:4) (a 17-18. helyért)

Üzbegisztán-Kína 22:23 (1:2, 6:7, 7:6, 5:4 - 3:4) - ötméteresekkel (a 15-16. helyért)

Japán-Kanada 27:12 (6:3, 7:3, 6:2, 8:4) (a 13-14. helyért)

Mexikó-Hollandia 9:19 (1:4, 3:4, 3:5, 2:6) (a 11-12. helyért)

Kazahsztán-Egyiptom 18:10 (4:1, 4:4, 3:3, 7:2) (a 9-10. helyért)

Horvátország-Spanyolország 7:12 (1:2, 2:2, 5:4, 1:4) (az 5-8. helyért)

Montenegró-Ausztrália 15:9 (6:5, 3:1, 3:2, 3:1) (az 5-8. helyért)

Görögország-Szerbia 8:16 (2:5, 2:3, 2:3, 2:5) (elődöntő)


Az utolsó nap programja

07.10 Horvátország-Ausztrália (a 7-8. helyért)

08.30 Spanyolország-Montenegró (az 5-6. helyért)

09.50 Görögország-Magyarország (bronzmérkőzés)

11.10 Szerbia-Olaszország (döntő)


Fotók: Katona Norbert/waterpolo.hu, Russell McKinnon, hozzátartozók és vlv.