FACEBOOK

Kásás Tamás Prima-díjas és jelölt a Prima Primissimára

Kásás Tamás Prima-díjas és jelölt a Prima Primissimára
hozzászólás, 2015.09.09.

Minden idők egyik legjobb vízilabdázóját, a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamást sportolói kategóriában Prima-díjjal jutalmazzák.


A Prima Primissima Alapítvány kuratóriuma a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is 10 kategóriában nevezte meg a díj jelöltjeit. A 30 kiválóság között idén is olyan művészek, sportolók és a tudományos élet, a népművelés, oktatás és a sajtóképviselői szerepelnek, akik munkásságukkal kiérdemelték a legkiválóbbaknak járó elismerést. Az egyes kategóriák legjobbjait a díjátadó gálaest napján ugyancsak a kuratórium választja ki, akik a Primissima cím mellett komoly anyagi elismerésben is részesülnek.

"A díjjal nem csupán elismerésünket kívánjuk kifejezni, hanem azt reméljük, hogy társadalomformáló erővel is bír, inspirációt és példamutatást ad a minél magasabb szintű teljesítményhez.” – mondta Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriumának elnöke.

Minden kategóriában három kiválóság kap helyet, az Alapítvány kuratóriumának tagjai és a VOSZ kibővített elnöksége pedig titkos szavazással közülük választja ki a Primissimákat, minden területről egyet. Emellett a korábbi éveknek megfelelően idén is SMS szavazással dől el ki lesz a közönségdíjas. Szavazni szeptember vége és december eleje között lehet. A Primissimák és a közönségdíjas 15 millió forinttal lesznek gazdagabbak.

„Mindenkit arra buzdítunk, hogy szavazzon arra a jelöltre, aki szerinte a leginkább megérdemli a Közönségdíjat. Annál is inkább érdemes részt venni a voksolásban, mert a szavazók között kisorsoljuk a legújabb Mercedes-Benz A-osztály személygépkocsit. A szavazás részletei rövidesen elérhetőek lesznek a www.primaprimissima.hu weboldalon és a Prima Primissima Facebook oldalán” – ismertette Honti Hanna, a Prima Primissima Alapítvány ügyvivője.

A sport kategória Prima díjasai (közülük kerül majd ki e kategória Prima Primissima-díjazottja):


Kásás Tamás, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó,
Keleti Ágnes, ötszörös olimpiai bajnok tornász,
Taróczy Balázs, teniszező.

KÁSÁS TAMÁS a vlv-nek:


- Egy újabb megtisztelő cím, nem is értem, mivel érdemeltem ki ennyi jóságot! Mint minden egyéni elismerésnél, edzőim és csapattársaim jutnak eszembe, akik nélkül semmire nem mentem volna. Köszönet nekik!

Kásás Tamásnak segítünk megérteni, hogy mivel érdemelte ki az elismerést. Íme játékospályautásának EREDMÉNYLISTÁJA.


A Magyar Sajtó kategória Prima-díjasai között van Hajdú B. István, aki emlékezetes mondatával írta be magát a sportúrságírás és a magyar vízilabda történetébe, amikor az athéni aranyáérem megszerzését követő másodpercekben elcsukló hangon ezt sóhajtotta a mikrofonba: "Sose hittem volna, hogy 13 fürdőgatyás férfitól még elsírom magam...!"

BESZÉLGETÉS HAJDÚ B. ISTVÁNNAL

KÁSÁS TAMÁSNAK és HAJDÚ B. ISTVÁNNAK is szívből gratulálunk!