FACEBOOK

Jöhetnek az olaszok!

Jöhetnek az olaszok!
hozzászólás, 2015.08.02.

Újabb kemény kétkapu, ezúttal a görögökkel. Hétfőn már nincs taktikai gyakorlás, csak gyorsítás, készen áll a csapat az olaszok elleni vb-negyeddöntőre. vlv-riport a vasárnapi napról.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Délelőtt a megszokott konditeremben edzett a társaság. A foglalkozás szenzációja az volt, hogy a végén nem készült csoportkép (igaz, gyorsan kihúztak a fiúk, biztos,  ami biztos). Délelőtt még volt egy kiadós vizes edzés is, de a nap igazi eseménye az esti közös edzés volt a görögökkel.

Félórás úszás és labdás gyakorlás után jött a kétkapu. Ismét két félidőt játszottak a csapatok, a másodedzők fújták a sípot (néha a saját csapatuk terhére is könyörtelenül).

A görögök kezdtek jobban, így megint csak futnunk kellett az eredmény után. Ez ma jobban sikerült, mint a horvátok ellen, a vége döntetlen lett. A pörgés talán még mindig nem volt az igazi, de a szövetségi kapitány szerint minden rendben volt, látszik a javulás, készen áll a csapat a kedd esti (19.10) negyeddöntőre.

VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor! Túl vagyunk a második kétkapun. Értékeld te, kérlek, hogy sikerült ez? Van javulás? Mi az, amiben, előrelépett a csapat?

- Köszönöm szépen, hogy átadtad az értékelés lehetőségét! :-) Igen! Nem az volt a cél, hogy tegnapról mára legyen javulás, de szerintem tegnapról mára is volt csomó mindenben. Helyreálltak a dolgaink, most már tudjuk, hogy ki ellen készülünk, ezen az edzésen már avval a szemüveggel játszottunk. Szerintem mindent megtettünk, a holnapi egy nap már nem is erről szól, hogy a taktika, hanem, hogy frissüljünk, pihenjük ki ezt a két félórás edzőmeccset, ami nem volt azért egy olyan nagyon fárasztó dolog, de robbanni kell holnapután. Gyorsnak kell lenni, le kell fordulni, harcosnak kell lenni, minden azért van mostantól kezdve, hogy minél frissebbek legyünk kedden.

- És az eleje… Ma is az elejével volt gond, meg tegnap is. Gondolom, hogy nagyon oda fogtok figyelni az olaszok ellen, mert ott meg különösen fontos…

- Igen, igazad van. Az eleje valóban rosszul sikerült tegnap is, meg ma is, aztán utána mind a két edzőmeccsen nagyon sokat javultunk a második felére. Igen, ez tanulságos volt, voltak már ilyen meccseink idén.

- Örülök, hogy tudtam hasznosat mondani! :-)

- Igen! :-)

- Köszönöm, jó munkát kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Decker Attila és Vámos Márton a vlv-nek


- Szervusztok, szobatársak. Ezt a kis görög edzőmecset kellene értékelni. Én úgy láttam, jobban sikerült, mint tegnap - de mondjátok el ti! Marci?

- Megint nagyon jót kérdeztél. Konkrétumokat.:) Úgy gondolom, hogy ez nagyon jó és mérvadó kétkapu volt, mert az olasz hasonló erőt és hasonló játékstílust képvisel, úgyhogy most a saját bőrünkön tudtuk tapasztalni, hogy mire számíthatunk két nap múlva. Még azért, úgy gondolom, van mit megbeszélnünk, mert egy-két dolog még mindig nem tisztázódott, illetve gyakorolni is kell még, mert még mindig van mit. Várom a meccset nagyon.

- Atyec?

- Teljesen más játékstílus, mint a horvát, úgyhogy igazából nem lehet összevetni a kettőt. De azt gondolom, hogy ez az iram, amit diktáltunk, még mindig nem az az iram, amire majd nekünk szükségük lesz kedden. De nyilván egy meccs, főleg egy ilyen tétmeccs egész más érzelmeket vált ki az emberekből, mint egy félórás kétkapu. De haszna, azt gondolom, az volt, amit Marci is elmondott, hogy sok olyan elem van a görögöknél, ami az olaszoknál is megvan. Ez erre a félórára tökéletes volt most, úgyhogy ebből annyit kell levonni, hogy majd jön a keddi meccs, és ott kell szétszedni az uszodát - nem itt.

- Milyen meccsre számítasz az olaszok ellen? Sok gól? Kevés gól?

- Arra számítok, hogy győzünk.

- Milyen meccsen?

- Teljesen mindegy, hogy milyen meccsen, csak győzzünk.

- Marci?

- Én is ezt mondom. A legjobb négybe kell kerülnünk mindenáron.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést.

(Lejegyezte: Szita Mónika)

Sok fotó a napról:


vlv-képek