FACEBOOK

Kazanyban a csapat!

Kazanyban a csapat!
hozzászólás, 2015.07.25.

Szombat este megérkezett Kazanyba, a hétfőn kezdődő világbajnokság helyszínére a címvédő magyar válogatott. A vlv úti riportja.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Reggel még úsztak a fiúk egy órácskát a Margitszigeten, majd némi pakolászás után onnan indult a csapat busszal Ferihegyre.

Bizony, az idő múlását jelzi, hogy valóságos játszótér alakult ki a folyamatosan megtelő busz mellett, a fél csapat családtagjai, gyermekei jöttek el érzékeny búcsút venni, hiszen mostantól két hétig csak a tévében láthatják Aput. Volt, akinél eltörött a mécses, de talán a buszon is többen küszködtek ezzel az érzéssel.

A reptéren tévéstábok is várták a csapatot. Ahogy kell, már a leszállásukat is kamerázták, a csomagok feladása közben pedig többeknek nyilatkozniuk kellett.

Egy élelmes reptéri alkalmazott képes volt megszervezni, hogy összeálljon neki a csapat egy fotó erejéig, megérdemli, hogy közkinccsé tegyük a képet.

Az út moszkvai átszállással zajlott, s az orosz fővárosig nagyjából telt ház volt a fedélzeten.


A moszkvai átszállást, a másik terminálra való átgyalogolást türelmesen hajtották végre a fiúk, rutinos utazók. Egyébként már Moszkvában a kazanyi vb önkéntesei várták a vb szereplőit, mindenütt találkozni lehetett velük, segítőkészek voltak és ugyanez mondható el - már az első benyomások alapján - kazanyi kollégáikról.

A kazanyi gépre felszállva kellemes meglepetés ért mindenkit. nem volt tele a járat, így vízilabdázó-mérettel is viszonylag kényelmesen el lehetett helyezkedni. Madaras Norbert külön bónuszt kapott, őrá ugyanis rámosolygott a bejáratnál álló alkalmazott és megkérdezte, adhat-e jobb helyet. Aztán bent derült ki, hogy az a jobb hely tényleg jobb. Sokkal. (A vészkijáratnál ugyanis kimarad egy üléssor így kényelmesen ki lehet nyújtani a lábat.) Persze Norbi megkapta a megfelelő, ilyenkor "adekvát" megjegyzéseket a többiektől...

Kazanyban normális, kora nyári, késő tavaszi idő várta egy csapatot. meg egy busz, amely röpke 40 perc alatt berepítette a világbajnoki címvédőt a város központjába, az itteni Kreml melletti szállodába. A bejáratnál szabályos átvilágító berendezés és mintegy fél tucatnyi biztonsági ember asszisztált a belépéshez. Ebből úgy nagyjából már sejthetjük, mire számíthatunk a következő két hétben - nem újságíróknak, fotósoknak való vidék.

Sajnos egy rossz hír is van: Decker Atyec csomagja (egyedül az övé!) nem érkezett meg a kazanyi végállomásra, még Moszkvában elkeveredett. Aki járt már így, tudja, hogy ez mennyire kellemetlen. Azt ígérik, vasárnapra megkerül a csomag.

A heti pihenőnapon a magyar válogatott két edzést tart - a körülményekhez alkalmazkodva, azokat kényszerűen elfogadva tudósítunk a csapat kazanyi hétköznapjairól - és reméljük, ünnepnapjairól.


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek, úton Kazany felé


- Szervusz Tibor! Moszkvában vagyunk, átutazóban. Egyszerű a kérdés, milyen érzésekkel fogsz nemsokára leszállni Kazanyban? Milyen a csapat? Mit vársz a vb-től?

- Úgy érzem, hogy nyugodt vagyok, bár holnap már az utolsó pihenőnap lesz a vb kezdete előtt, tehát holnap már rá kell hangolódnunk mindenképpen. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a környezet, milyen az uszoda, milyen a közlekedés, mekkorák a távolságok, milyen az étkezés, nyilván ezek a legfontosabb kérdések ilyenkor. Amikor ott vagyunk, és ezek kiderülnek, megoldódnak, akkor átvesszük a vb hangulatát. Most itt a moszkvai reptéren még nem érzem.

- Azt tanúsíthatom, hogy a csapatban nagyon jó a hangulat, szerintem ilyen szempontból nem lesz probléma. Szakmailag hogy érzed, az a három meccs kell-e még és mennyire kell, ami most következik.

- Ahhoz hogy játszhassunk negyeddöntőt - kelleni fog. Szakmailag én azt nem hiszem, túl nagy jelentősége van. Talán nagyobb jelentősége van annak, hogy van még hét-nyolc napunk, hogy együtt legyünk és tovább erősödjön a csapatérzés. Nem bánom, hogy az első három meccs ilyen, a lényeg hogy kilenc nap múlva csúcsformában legyünk.

- Milyen világbajnokságot vársz? Milyen jellegű milyen meccsek lesznek? Nagy pálya van, hogy készüljenek otthon a nézők?

- Mindig ugyanúgy készülnek, ahogy mi. Drukkolnak nekünk, szeretnék, hogyha aranyérem lenne, aztán ahogy befolyásolják a közben történő események a hangulatot, úgy lesznek az emberek egyre lelkesebbek, vagy egyre kevésbé lelkesek. :-) Azt gondolom, hogy az első három meccs még mindig egy "várakozó álláspont" mindenkinek, hiszen pontosan tudja mindenki, hogy ez egy könnyebb szakasz, és aztán majd együtt fogunk belelkesedni a nézőkkel a negyeddöntőre.

- Ha most megkérdezik tőled: a négy közé jutással elégedett lennél?

- Én azt mondom, amit tavaly, és amit tavalyelőtt. Az éremmel vagyok elégedett. Az én elvárásom abszolút az érem.

(Lejegyezte: Kerbi)



Gór Nagy Miklós a vlv-nek, úton Kazany felé


- Miki, látom, hogy figyeled az orosz nyelvű hangosbemondót. Mondjuk el, hogy Moszkvában vagyunk, nemsokára indulunk Kazanyba! Mit vársz ettől a kéthetes úttól? Hogy érzed magad? Mire lehet számítani tőletek?

- Az túlzás, hogy nemsokára megyünk tovább, ha jól számolom, két óra múlva, de ez van, nincsen is ezzel semmi gond. Jól érzem magam, késznek érzem magamat és a csapatot is. Nagyon jól sikerült a felkészülés, különösen az utolsó pár hét, amikor szerintem nagyon sokat léptünk előre, és ez nagy önbizalomra adhat okot. Két különböző hetet várok, aki olvassa a vlv-t, az tudhatja, hogy ezt miért mondom. A jövő héten papírforma szerint lesz három könnyebb meccsünk, utána viszont belekezdünk egy egészen más világbajnokságba, hiszen a negyedik meccs egyből kieséses lesz. Nagyon sok minden fog azon múlni, hogy hogyan töltjük el az első hetet, és utána milyen hamar vesszük fel a fonalat a második héten a különösen fontos meccsekre.

- Hogy érzed, ezen az első három csoportmeccsen tudtok még sokat fejlődni? Vagy itt már inkább hergelitek magatokat a folytatásra?

- Biztosan lesz benne olyan érzés is, hogy nagyon várjuk már a következő meccset, de fókuszáltnak kell lenni, és azért az aktuálisat is megnyerni. Majd kiderül, hogy Argentína és Dél-Afrika ellen mit tudunk fejlődni, biztos, hogy önuralomban nagyon sokat, ez velejárója az ilyen meccseknek… :-) A kazah meccs viszont a 2013-as világbajnokságon is nagyon fontos volt, és az a nyitómeccsünk itt, így az tényleg izgalmasabb esemény lesz! Ez az első három játék el fog telni, utána kezdődik a világbajnokság!

- És akkor a második szakasztól mit vársz?

- A második szakasztól azt várom, hogy egyre jobb játékkal, egyre magabiztosabban nyerjük meg ezt a világbajnokságot. 

- Tehát ne csak úgy kicsússzon az aranyérem, hanem azt magabiztosan szerezzük meg...?

- Én abszolút így gondolom, nagyon fontos, hogy már az első kieséses meccsen mindent elsöprő lendülettel álljunk oda és óriási győzni akarással rákényszerítsük az akaratunkat az ellenfélre.

- Köszönöm Miklós, először még jó utat kívánok, aztán jó munkát, aztán sikeres ünneplést a végén!

- Köszönöm! Én meg sok sikert a videók feltöltéséhez az internetre! :-)

- Köszönöm! :-)

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



vlv-fotók az utazásról


A magyar válogatott játékosai a világbajnokságon:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).


A stáb:

Benedek Tibor szövetségi kapitány, Dabrowski Norbert másodedző, Egressy János úszóedző, Gergely István kapusedző, csapatvezető, dr. Gábor Antal csapatorvos, Horváth Tamás erőnléti edző, Illés Roland masszőr, Imre Tóvári Zsuzsanna pszichológus, Fritz Péter dietetológus és Katona Norbert videóelemző.

A VLV VB-ALOLDALA