FACEBOOK

Balaton-átúszás - mindenki túlélte!

Balaton-átúszás - mindenki túlélte!
hozzászólás, 2015.07.04.

A legfontosabb információ az, hogy a 33. Balaton-átúszás nem okozott keretszűkítést, mindenki épen, egészségesen, csak kicsit fáradtan kászálódott ki a vízből 5,2 kilométer leúszása után.

A fiúk reggel fél 9-kor találkoztak Balatonbogláron, onnan hajóval vitték át őket Révfülöpre. Már a hajóból nem a partra, hanem a vízbe vezetett az útjuk és úsztak vissza, a tó másik oldalára.

Még a déli parton készült néhány fotó, amely azt hivatott érzékeltetni, hogy a válogatott a magyar UNICEF  "színeiben" vett részt a rendezvényen.

A cél: segítséget nyújtani a nepáli földrengés során megsérült, otthonukat vesztett gyermekeknek.

Az UNICEF-csapat tagjait az unicefcsapat.unicef.hu közösségi adománygyűjtő oldal felületén lehet felajánlásokkal segíteni.

Segítési lehetőség

Gergely István csapatvezető, "UNICEF-kapcsolat" a vlv-nek elmondta, hogy érezhető volt némi feszültség a fiúkban az 5,2 kilométeres úszás megkezdése előtt, ez azonban mindenki részéről alaptalannak bizonyult.

GERGELY ISTVÁN a vlv-nek:

- Nagyon alábecsülték a tudásukat a srácok, sokkal jobbat úsztak, mint amit előtte gondoltak. Természetesen nem egyszerre értünk be a célba, 1 óra 15 perc és 1 óra 40 perc  közötti időkkel teljesítették a távot a srácok. Jó ideje volt Benedek Tibinek is és örömmel jelentem, hogy "még" Dabrowski Norbinak is sikerült teljesítenie a távot. :-)

- Milyen volt a hangulat?

- Nagyon sokan felismertek minket, odajöttek, köszöntöttek, a vízben próbáltak úszni velünk, aranyosak voltak a Balaton-átúszók. Jó dolog volt, mindenki kellemesen el is fáradt. Utána szétszéledt a csapat, volt, aki lent maradt a Balatonon, mások hazamentek. Hétfőn folytatódik a munka a Margitszigeten.