FACEBOOK

Olaszország-Magyarország 5:10

Olaszország-Magyarország 5:10
hozzászólás, 2015.06.27.

Ismét fordult a kocka, válogatottunk jól játszva, magabiztosan gőzte le a nagyon erős olaszokat. Vasárnap az 5. helyért szállunk vízbe, Ausztráliával. Riport Bergamóból gólokkal, nyilatkozatokkal, fotókkal.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Világliga szuperdöntő, Bergamo, 5. nap

Olaszország-Magyarország 5:10 (1:3, 1:2, 1:3, 2:2)
Bergamo, v.: Terpenka (kanadai), Piela (egyesült államokbbeli)
Olaszország: Tempesti, F. Di Fulvio, Velotto, Figlioli, Giorgetti, A. Fondelli 1, N. Presciutti, Gallo 2, N. Gitto, Luongo, Aicardi, Baraldi 2, Del Lungo. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy 1, Madaras 2, Erdélyi, Vámos, Hosnyánszky 1, Salamon 1, Angyal 1, Varga Dániel 1,  Varga Dénes 2, Német T., Hárai 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 3/17, ill. 5/12
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. -
Kipontozódott: Hosnyánszky a harmadik negyedben, Varga Dániel a negyedik negyedben

Benedek Tibor közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

- Gratulálok csapatnak! Hihetetlenül nagy elszántsággal, a magyar vízilabdához méltóan játszottak ma a fiúk.


A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Varga Dénes első gólja

Nagy Viktor ötméterest véd

0:2 - Angyal Dániel első gólja

0:3 - Hárai Balázs első gólja

1:3 - Gallo első gólja

1:4 - Varga Dénes második gólja

2:4 - Baraldi első gólja

2:5 - Hosnyánszky Norbert első gólja

2:6 - Varga Dániel első gólja

3:6 - Fondelli gólja

3:7 - Salamon Ferenc első gólja

3:8 - Madaras Norbert első gólja

4:8 - Baraldi második gólja

4:9 - Gór-Nagy Miklós első gólja

4:10 - Madaras Norbert második gólja

5:10 - Gallo második gólja



Benedek Tibor a vlv-nek


- Újra gratulálhatok, Tibor és ez mindenkinek jó, talán az olaszokat kivéve. Ezt nagyon-nagyon keményen megnyomták a fiúk. Gondolom, hogy ezt is vártad el, de azért érdekel, hogyan értékeled?

- A tegnapi vereség után már teljesen mások a céljaink. Nehezebb az ötödik helyért játszani, mint az elsőért, hiszen mindenki csalódott. Főleg, hogy az olasz és magyar csapat nem az ötödik helyért jött, úgyhogy ezt az érzést le kellett küzdeni. Azért ez nem könnyű, már egy párszor átéltük életünk során, de nagyon jól reagáltunk, nagyon határozottak voltak a fiúk és nagyon akarták ezt a győzelmet. Ez kell is ahhoz, hogy más céljainkra, a világbajnokságra készüljünk, hiszen a világbajnoki negyeddöntőig nem lesz ilyen tétmeccsünk, mint ez, meg a holnapi. Holnap élet-halál meccs lesz, nyerni kell, mert egy helyezés a tét. Ez sokkal fontosabb, mint a Vodafone Kupa vagy a tatabányai meccs. Itt azért küzdünk, mert férfiasan helyt kell állnunk, ilyen helyzetben is.

- Holnap Ausztrália következik. Mi várható?

- A tendencia az, hogy egy jó meccs, egy rossz meccs, úgyhogy most ezen kell túllépnünk...

- Köszönöm szépen, jó pihenést!


(Lejegyezte: Enikő)



Nagy Viktor a vlv-nek


- Viktor, megmutattál mindent, a nyelvedet, az öklödet. Volt olyan is, hogy "Ma nem!!" és ez ugye általában jól szokott elsülni a meccs végére, valahogy lendületet kap ezektől a csapat, meg nem csak ezektől. Mesélj!

- Örülök, hogy így figyelsz rám.

- Megvan fotón.

- Szuper! Örülök, hogy így sikerült, a magam részéről is, a csapatrészéről is. Úgy gondlom, hogy ma tényleg a  jó oldalunkat, a jó oldalunk minden részét megmutattuk. Örülök annak, hogy az elején hozzá tudtam tenni a részemet és ennek köszönhetően el tudtunk lépni tőlük. Nagyon-nagyon örülök annak, hogy a meccs második félidejében a játékosok szenzációsan blokkoltak. Nagyon-nagyon szuper volt. Nem jutott el a kapuig a labda. Úgyhogy teljesen megsemmisítettük az olasz csapatot. Nem is tudom ragozni ennél jobban - nálam hangosabban is beszél itt más - úgyhogy ennyi. Örülök a győzelemnek. Azok után, hogy el voltunk ennyire keseredve, össze tudtuk kapni magunkat, ez mutatja, hogy azért jók vagyunk és össze kell szedni magunkat holnapra, még egy meccs. Az ausztráloknak ugyanígy nekik kell esni és ugyanígy kell kezdeni, mert ők egy borzasztó szögletes, erőszakos csapat és kellőképpen jók, hogyha egy kicsit lassabb a másik csapat, akkor ezt kihasználják. Úgyhogy, ugyanilyen lendülettel egy meccs, aztán lehet pihenni, gondolom mindenki elfáradt. Én nem. :)

- Jól van Viktor, gratulálok és akkor neked nem is kívánok jó pihenést!

- Hát azért kívánhatsz.

-  Jó pihenést Viktor!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Salamon Ferenc a vlv-nek


- Gratulálok Feri, egy igazi komoly, kemény csapat ellen nyertetek, és úgy éreztem az első perctől kezdve, hogy nem is lehetett más az eredmény. Értékelj légy szíves!

- Köszönöm szépen a csapat nevében is. Mi is ezt éreztük belülről, amit mondtál, hogy nem lehetett kérdés ennek a meccsnek a kimenetele, az első perctől kezdve nagyon komolyan odaálltunk és az egész mérkőzést a kezünkben tartva játszottuk le ezt a mai találkozót. Belülről azért sokkal keményebbnek tűnt, mint amit az eredmény mutat, azért minden védekezésnél oda kellett tennünk magunkat száz százalékosan, hogy ez legyen az eredmény. Ami tegnap talán hiányzott, a befejezéseknél a pontosság, az ma megvolt és így alakult ki ez a magabiztos győzelem.

- Holnap még egy meccs van, Ausztrália, mit vársz, mire számítasz?

- Egy nagyon kemény mérkőzés az is, az utolsó meccs a Világligában, nagyon nem mindegy, hogy ötödikként vagy hatodikként zárunk. Az ausztrál csapat nagyon pörgős, fiatal csapat, úgyhogy nagyon jó kis mérkőzés lesz, de mi is készülünk.

- Köszönöm, jó pihenést!



Német Toni a vlv-nek

- Szervusz, Toni, gratulálok! Egy kicsit azért megkönnyebbült az ember ez után a meccs után, gondolom ti is így vagytok vele. Nagyon erős csapatot vertetek meg, nagyon simán.

- Köszönöm a gratulációt, nagyon akartunk, mindenki akarta a győzelmet. A tegnapi után ez kötelező elvárás volt a csapat felé, tényleg mindenki odatette magát. Nem akartuk elrontani az elejét, mert, ahogy kikövetkeztettük, mindig elrontottuk eddig az elejét és az ellenfél elment. Most mi mentünk el hárommal az elején, ezt tudtuk tartani és csak növeltük az előnyünket.

- Nagyon magabiztosak voltatok és az olaszokkal többször játszottatok már ebben a hónapban, nos, őróluk így lefordulni, ilyen magabiztos játékkal, az nagyon komoly dolog.

- Szerintem nincs köze ennek ahhoz, hogy mennyit játszottunk, ezeken a meccseken bárki nyerhet, bárkinek lehet jobb vagy rosszabb napja, vagy sikerül a játék, amit szeretne játszani, vagy nem. Nekünk most bejött, amit akartunk és örülünk neki.

- Holnap mit fogtok akarni?

- Győzelmet.

- És bejön?

- Én személy szerint nem ismerem az ausztrál csapatot, ugyanúgy meg fogok tenni mindent a siker érdekében, ahogy eddig is.



Madaras Norbert a vlv-nek


- Norbi, én tudom, hogy ez a győzelem semmit nem hozott vissza a tegnapi vereség által okozott veszteségből, de hát azért mégis, ez így azért nagyon jó volt, nem?

- De. Mégiscsak sokkal jobb, mintha most kikaptunk volna. A tegnapit már nem hozza vissza, de magunk miatt ez azért most nagyon fontos volt. No meg egyénileg is és a csapat miatt is, a vb előtt, az ilyen meccsekkel tudunk a legjobban felkészülni.

- Most egy kicsit mintha ti lettetek volna motiváltabbak, pedig ők játszottak itthon, ez nagyon furcsa volt. Lehet, hogy őket jobban megviselte a kiesés?

- Nem tudom, szerintem az ilyen meccsek az elején dőlnek el, nagyon fontos az eleje, ahogy mi elkaptuk a fonalat, ők meg nem. Sőt, mi nagyon jól elkaptuk, és szerintem ez őket bántotta, vagy nyomasztotta, ez végigment az egész meccsen, utána se találták meg magukat.

- Teljesen föléjük kerekedtetek, lefordulás-gólok, valahogy szétestek, pedig nem volt erre példa a közös edzőmeccseken.

- Én azt gondolom, hogy van néhány húzójátékosuk, akiknek nem ment, és a többiek nem tudtak a helyükbe lépni. Sajnos van ilyen, egy két csapat kivételével ezt a legtöbb csapat meg tudja szenvedni, nem állnak elég lábon.

- Holnap van még egy meccs, Ausztrália, birkózásos...

- Nagyon nehéz lesz, kicsit olyan hülyén hangzik, de ők hozzá is vannak szokva, hogy az 5-8. helyért játszanak, egészen biztosan nehéz dolgunk lesz. És azt mondom, hogy jók is, a másik csoportban jó meccseket játszottak jó csapatokkal, úgyhogy talán még nehezebb is lesz.

- És mivel végződik?

- A mi győzelmünkkel :-)

- Ezt akartam hallani, köszönöm!



Varga Dénes a vlv-nek


- Szervusz Dumi, gratulálok a győzelemhez. Egy kicsit olyan lelki megnyugvás ez az eredmény és maga a meccs, a játék is. Hogy érezted belül? Könnyű volt?

- Valamiért igen, de részemről abszolút nem indult úgy, hogy erre nagyon fel fogok tudni pörögni, örülök, hogy a csapat magával húzott. El tudtuk bizonytalanítani az olaszokat, ez rögtön látszott rajtuk.

- Pedig nem jellemző rájuk, még akkor sem, ha vezetnek ellenük.

- Nem, de alapvetően a helyosztó nehéz műfaj, mert itt csalódott csapatok játszanak és aki hamarabb elkapja a fonalat, az többnyire nem is ereszti el.

- Ez egy nagyon sportszerű nyilatkozat volt a részedről. Térjünk át a holnapi ausztrál meccsre. Az sem lesz könnyű.

- Nem, viszont előre nézve, velük szemben magabiztosabb vagyok, mint a mai meccsel kapcsolatban voltam. Ha hozzuk ezt a fegyelmezett és lendületes játékot, akkor őket is meg kell tudni verni.

- Akkor ezt kívánom. Jó pihenést!

(Lejegyezte: Enikő)


Edzésfotók délelőttről:


Fótók a meccsről:


Ez történt még szombaton:

Ausztrália-Kína 13:3 (5:1, 2:1, 3:1, 3:0) (az 5-8. helyért)
G.: Miller 3, Campbell, Gilchrist 2-2, Cotterill, Power, Roach, Swift, Tyler, Howden, ill. Li Li, Zhongxian Chen, Jinghao Chen

Brazília-Szerbia 9:13 (3:4, 1:1, 2:5, 3:3) - elődöntő (az egyik játékvezető Molnár Péter volt)
G.: G. Gomes 2, Perrone 2, Crivella, B. Gomes, Delgado, Santos, G. Guimaraes, ill. Mandics, Pijetlovics, Alekszics, F. Filipovics, S. Mitrovics 2-2, Gocics, Rangyelovics, Prlainovics

Horvátország-USA 11:6 (2:2, 3:2, 2:0, 4:2) - elődöntő
G.: Petkovics, S. Sukno 2-2, Burics, Bukics, Vukicsevics, Setka, Obradovics, ill. Azevedo 2, Roelse, Cupido, Samuels, Bowen


A torna utolsó napjának programja:

Június 28., vasárnap


16.00 Kína-Olaszország - a 7-8. helyért
17.20 Ausztrália-Magyarország - az 5-6. helyért -  vlv (szöveges élő)
18.40 Brazília-USA - bronzmérkőzés
20.00 Szerbia-Horvátország - döntő