FACEBOOK

Magyarország-USA 7:8

Magyarország-USA 7:8
hozzászólás, 2015.06.26.

Fordulatos, izgalmas meccsen kikaptunk az amerikaiaktól. Szombaton az olaszokkal azért küzdünk, hogy az 5-6. helyért játszhassunk a Világliga Szuperdöntőjében. Helyszíni riport gólokkal, videónyilatkozatokkal, fotókkal.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Világliga szuperdöntő, Bergamo, 4. nap

Magyarország-USA 7:8 (0:2, 3:1, 3:3, 1:2)
Bergamo, v.: Gomez (olasz), Meng (kínai)
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras 2, Erdélyi 1, Vámos, Hosnyánszky, Salamon 1, Angyal, Varga Dániel, Varga Dénes 2, Német T., Hárai1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
USA: Moses, Virjee, Obert, Kimbell, Roelse, Cupido 1, Samuels 1, Azevedo 3, Bowen 1, Bonanni 1, Smith, Mann 1. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
Gól - emberelőnyből: 1/7, ill. 2/10
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 2/2
Kipontozódott: Hosnyánszky
Kiállítva cserével, végleg: Hárai

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

BENEDEK TIBOR közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

- Nagy küzdelem volt, sok nagyon jó dologgal. Ezek ilyen meccsek már! Ezeket az utolsó pillanatban kell megnyerni vagy lehet elveszíteni. Ez most sajnos így sikerült.

Dejan Udovicsics (USA) a torna sajtószolgálatának:

- Mi vagyunk a legfiatalabb csapat a tornán. A nálunk jóval tapasztaltabb világbajnok elleni győzelem sokat jelent a számunkra.

Alex Obert (USA) a torna sajtószolgálatának:

- Csapatként játszottunk, sokkal jobban, mint általában szoktunk. Meg kell tartanunk azt a formát, amit ma nyújtottunk.



vlv-képek a délelőtti edzésről



vlv-képek a meccsről



VLV-VIDEÓK:

0:1 - Azevedo első gólja

0:2 - Bonanni gólja

0:3 - Samuels gólja

2:3 - Varga Dénes első gólja

3:3 - Salamon Ferenc első gólja

5:4 - Erdélyi Balázs első gólja

6:4 - Madaras Norbert második gólja

6:5 - Mann gólja

6:6 - Azevedo második gólja

6:7 - Bowen gólja

7:7 - Varga Dénes második gólja

7:8 - Azevedo harmadik gólja



Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor! Hát nem sikerült ez a meccs, egy gólon múlott. Hogy értékeled?

- Nyilván csalódás, mert nem bejutni a négybe sose jó dolog, ráadásul az ötödik hely megszerzése nehezebb ilyenkor, mint az elsőé, úgyhogy nagyon nehéz és nagyon nagy csaták várnak még ránk, hogy egyáltalán ötödikek lehessünk. Azt gondolom, hogy a csapat megtett mindent, azt csinálták amit kértem, harcoltak, rengeteget lőttek kapura. Azokat a kapus általában kivédte, de védekezni szerintem nagyon jól védekeztünk. Egy nagyon taktikus mérkőzés volt, ahol a végén az amerikaiak jobbak voltak, két másodperccel a vége előtt lőtt góllal.

- Ezeket az amerikaiakat viszonylag simán vertük, nem is olyan régen. Ez a változás a kispálya miatt van, vagy ők felkészültek, külön erre koncentráltak?

- Ez egy negyeddöntő, hogy eddig mit csinálsz a csoportban, meg mit csinálsz Rómában…, ez egy teljesen más típusú mérkőzés, egy-egy gólon dől el egy kieséses meccs. Egy pillanatig nem gondolta senki, hogy tíz góllal fogunk győzni az amerikai válogatott ellen, két másodperccel a vége előtt elveszítettük a meccset.

- Megmondtad, hogy nehéz lesz...

- Miért ne mondtam volna? Szerintem mindenki tudta, aki azt mondta, hogy ez egy könnyű meccs lesz, az azért, mert nem akar nekünk jót.

- Jó gondolom most korai még nyilván az egész tornát elemezni. Mondtad, hogy a mai teljesítménnyel elégedett vagy. Figyeled úgy a játékosokat, hogy a csapatban esetleg, a torna után cserélsz?

- Szerintem teljesen felesleges még erről beszélni, hiszen van még két mérkőzésünk, ami ugyanilyen fontos, azért a fő célunk a világbajnokság, két hete edzünk, ez most a harmadik hét, nem hiszem, hogy bármi szégyenkezni valónk lenne, hogy így vereséget szenvedtünk. Akkor van szégyenkezni valók, ha holnap meg holnapután nem ugyanígy állunk hozzá a mérkőzésekhez.

- Köszönöm szépen Tibor!

(Lejegyezte: Kerbi)



Varga Dénes a vlv-nek


- Szervusz Dumi! Ez nem sikerült és nagyon csalódott most mindenki, borzasztó nehéz most riportalanyt találni. Köszönöm, hogy nyilatkozol. Sok lehetőség volt és valahogy az ember végig úgy érezte, hogy majd megfordul.

- Igen, nagyon csalódott vagyok valóban. Nem nőttünk föl csapatilag, s egyénileg se ehhez a meccshez ma. Elég rosszul is esik, mert ez egy 22-23 éves játékosokból álló amerikai válogatott, a kapust leszámítva, meg az Azevedót. Igen, nagyon sokat vállaltunk, pontatlanok voltunk, illetve jól is védett a kapusuk. Ennek ellenére azért sikerült megfordítanunk, de úgy találom, hogy hát azért mégis ők kerültek helyzetbe a végén és kaptak egy ötméterest. Azt akarom csak kihozni belőle, mint hogyha ők tettek volna többet és ilyen szempontból reális a győzelmük.

- Köszönöm szépen Dumi.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Varga Dániel a vlv-nek


- Szervusz Dani. Ilyenkor egy csapatkapitánynak különös felelősége van, értékelni kell a meccset a csapat vagy a saját nevében. Mi történt? Hol buktuk el?

- Szia. Nem tudom megmondani, hol buktuk el. Nagyon fájó a vereség. Ha mégis az okokat keresném, alapvetően nem egy-két hibát emelnék ki. Adott volt egy jól játszó amerikai csapat, önmagából ki tudta hozni a maximumot, mi pedig nem tudtunk átlendülni azon, hogy elmenjünk két-három góllal, ami nagy erőt adott volna. Részünkről végig megvolt a hit, és a küzdelem is, rengeteget lőttünk kapura, néha kapufára, de voltak támadásaink. Azt sem mondom, hogy a védekezés rossz volt, semmi se volt nagyon rossz, de mégis, összességében az egész rossz volt, mert kikaptunk egy olyan csapattól, amelyet meg kellett volna vernünk.

- Tibor az interjúban azt mondta, hogy most nehezebb lesz az ötödik helyet megszerezni, mint az elsőt lehetett volna. Nagyon nehéz csata lesz. Össze tudjátok szedni magatokat?

- Megpróbáljuk. Ez kinek könnyebben megy, kinek nehezebben, mindenesetre már más lesz a motiváció, mintha elődöntőt játszanánk. Most hirtelen még az jut eszembe, hogy a Világliga sok mindenről szól, de elsősorban a győzelemről szólt volna, ami olimpiai kvótát ér. Második és nyolcadik hellyel sem szerez senki olimpiai kvótát, tehát ilyen szempontból teljesen mindegy. Nekünk viszont tovább kell építkeznünk, gyakorolnunk kell, meg kell találnunk magunkat és egyre jobbnak kell lennünk. Ez például lehet az egyik feladata a következő két meccsnek.

- Köszönöm szépen Dani.

(Lejegyezte: Enikő)



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


- Szervusz Miklós! Szomorú a szemed, több szempontból is. Mi történt veled, konkrétan?

- Igazából semmi, egy lábtempóba véletlenül belenéztem, nem hiszem, hogy szándékos volt. Ha igen, akkor ügyes, de szerintem nem volt szándékos.

- Jobbulást kívánok! A meccsről mondj valamit légy szíves!

- Tudtuk, hogy az amerikaiak nekünk fognak ugrani és leginkább egy ilyen hurrávízilabdába kezdenek. Sajnos teret adtunk nekik az elején, de azért az látszott, hogy mi is nagyon erősek vagyunk és meccsbe tudtunk kerülni, átvettük a kezdeményezést, vezettünk is 6:4-re. Aztán sajnos nem tudtuk ezt továbbvinni. És úgymond, ez a döcögős játékunk – ami igazából végig az volt – nem tudta azt a pluszt meghozni, most kicsit furán fogalmazok, de valahogy nem tudtunk átlendülni a holtponton én azt érzem.

- Ahogy mondtad, tulajdonképpen igazad van és kétszer vesztettük el a meccset, egyszer az elején, egyszer meg a végén. Mi kellett volna, hogy máshogy alakuljon? Tehát mi volt a fő probléma?

- Nem tudom, még a videót nyilván meg kell nézzük, de szerintem extra nagy dolgok nincsenek. Tehát olyan nagy tragédia se történt, igazából annyi van, hogy nem találtuk meg a játékunkat a meccs közben. És amikor nem ment a játék, akkor se hoztuk a megfelelő válaszokat, hanem egy kicsit még kapkodósabbra vettük a figurát. Sajnos nem találtuk meg azt, ami egy kicsit visszahoz minket a saját játékunkba: nyugodt, agresszív mégis magabiztos és pörgős játékba. Hanem elkezdtünk kapkodni és hagytuk, hogy a fejünkre nőjenek ezek a tényleg nagyon motivált amerikaiak.

- Köszönöm szépen az értékelést!

(Lejegyezte: János)



Nagy Viktor a vlv-nek

- Hát Viktor, senki nem erre számított, legfőképpen gondolom ti nem. Ez egy nagyon-nagyon nehéz meccs volt és visszajöttetek és már úgy tűnt, simán, hogyha nem is simán, de meglesz, két góllal vezetettek és a végén mégis elment. Hogy láttad belülről?


- Az biztos, hogy még ideges vagyok, úgy készültünk erre a meccsre, hogy az eleje nagyon fontos lesz. Sajnos nem úgy alakult, ahogy mi elterveztük vagy ahogy mi szerettük volna. Az egész meccsen nyögvenyelősen ment a támadás, nekünk kevésbé voltak szerencsés szituációink, a kapufaélekről kifele pattant, kapufáról kifele pattant, nagyon jól blokkoltak, nagyon jól védett a kapusuk. Ők jobban játszottak, jobbak voltak ma. Mi meg nem játszottunk jól, igazából azt tudom mondani, hogy mindennek van miértje, meg kell találni, hogy itt mi az. Nem akarok ebbe belemenni, de most nyilván mérges vagyok, ideges vagyok a meccs miatt és sajnálom és nagyon bosszant. Most az olasz-horvát vesztesével játszunk, hogy játszhassunk valószínűleg Ausztráliával..., hát azért ez így elég kemény, kimondani. De így alakult, úgyhogy két meccs van még előttünk, azokat meg kell nyerni. Aztán lehet utána gondolkodni, hogy mit kell, hogy kell javítani. Azért, hogy a vb-n ne forduljon elő ez. És ezért mondom, hogy mindennek megvan a miértje, ennek így kellett alakulnia, valószínűleg azért, hogy valami más legyen a vb-n és ott sikeresebbek legyünk, sikeresek legyünk.

- Köszönöm szépen Viktor, jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


ANGYAL Dániel a vlv-nek:

- Nagyon nehéz meccs volt, talán az elején balszerencsénk volt, kidolgoztuk a helyzeteket, de nem tudtuk befejezni, a kapufáról kifelé pattant a labda. Ők meg ebből tudtak háromgólos előnyt szerezni, és azt gondolom, hogy nagyon sok erőt felemésztett, hogy ezt ledolgozzuk. De ledolgoztuk, sőt, meg is fordítottuk. Nüanszokon múlott, a végén az ötméteresen... Nehéz ilyenkor értékelni...

- Gondolom, hogy csalódott vagy.

- Igen, ez nem is kérdés.

- Hogyan tovább? Nagyon nehéz lesz, mert az ellenfél is erős, és lelkileg össze kell szednetek magatokat.

- Igen, talán az első feladat az, hogy újra magunkra találjunk, ezen kell holnap dolgozni.

- Menni fog?

- Bízom benne. Most nehéz erről nyilatkozni, ilyenkor az ember picit borúsan látja a dolgokat, de bízom benne, hogy sikerülni fog!

- Köszönöm szépen!


A nap további eredményei

Brazília-Ausztrália 9:8 (1:2, 2:2, 4:2, 2:2)
G.: Perrone 3, Delgado, Vrlics 2-2, G. Gomes, G. Guimaraes, ill. Swift 2, Ford, Cotterill, Power, Gilchrist, Tyler, Howden

Horvátország-Olaszország 14:12 (3:1, 2:5, 3:0, 2:4, - 4:2) - ötméteresekkel
G.: S. Sukno 3, Loncsar, Buslje 2-2, Jokovics, Setka, Obradovic, ill. di Fulvio 3, Giorgetti, Luongo 2-2, Gallo, Aicardi, Baraldi

Kína-Szerbia 10:25 (5:6, 0:7, 3:5, 1:7)
G.: Dong 3, N. Liang 2, F. Tan, Z. Hu, Li Li, Liang Gu, ill. Nikics 5, Mandics, Pijetlovics, S. Mitrovics 3-3, Gocics, Milan Aleksic, Nikola Jaksic 2-2, Andrija Prlainovics, Rangyelovics, Milos Csuk, F. Filipovics

A torna további programja

Június 27., szombat


16.00 Ausztrália-Kína (17) - az 5-8. helyért
17.20 Olaszország-Magyarország (18) - az 5-8. helyért
18.40 Brazília-Szerbia (19) - elődöntő
20.00 Horvátország-USA (20) - elődntő

Június 28., vasárnap

16.00 17 vesztese-18 vesztese
17.20 17 győztese-18 győztese
18.40 19 vesztese-20 vesztese - bronzmérkőzés
20.00 19 győztese-20 győztese - döntő

Címkék:
Magyarország-USA