FACEBOOK

Sérülés, elvesztett kétkapu - rossz nap volt

 Sérülés, elvesztett kétkapu - rossz nap volt
hozzászólás, 2015.06.11.

Lejátszotta első edzőmeccsét az olasz válogatottal a magyar csapat szerda este Ostián, az itáliai szövetség edzőtáborában. Német Toni vállsérülést szenvedett, még nem tudni, mennyire komoly a baj.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Délelőtt tornatermi foglalkozással, majd nagyon komoly, csaknem három órás vizes edzéssel ütötték agyon az időt a fiúk.

Az ebédet és a csendes pihenőt követően videózás szerepelt a programban, majd este hét után kezdődött az olaszokkal vívott kétkapu.

Rendes (rendes?...) bírókkal, órákkal ment a játék, az emberelőny "kettőt ért", ha sikerült értékesíteni, akkor újra jöhetett a támadó csapat, fórban.

A 18-as keretből 13-an játszottak csak, Benedek Tibor más feladatot (úszást) adott Varga Dénesnek, Varga Dánielnek, Hosnyánszky Norbertnek, Hárai Balázsnak és Nagy Viktornak.

Nem jól indult a meccs, Német Toni elég hamar megsérült, a bal vállát fogta, s alig tudott kikecmeregni a partra. Ettől kezdve a figyelem kicsit megoszlott a vízben történtek és a parton zajló ápolás között, még Benedek Tibor is hosszú másodpercekig Tonya mellett állt, tudakozódva a történtekről, s főleg a várható következményekről, pedig közben ment a meccs. A meccs, amely szintén nem jól alakult. Az olaszok szokás szerint haraptak, rohantak, színészkedtek, szemtelenkedtek. Mi egy kicsit riadtak voltunk, nehezen szőttük a támadásokat és hátul sem ment minden simán. A harmadik negyedben volt egy szakasz, amikor sikerült felvenni a kesztyűt (Lévai pedig ötméterest védett), de az olaszok ma jobbak voltak, el kell ismerni. Mindehhez járult, hogy a két honi bíró valami eszméletlen pofátlansággal fújta meg a haza pályát, mindezt úgy, hogy magától értetődőnek vették a néha fordított ítéleteket, eljátszották azt, ami nem úgy történt és kicsit meg is voltak sértődve, ha valaki reklamálni mert. De ez valóban részletkérdés.

Folytatás holnap este, nyilván kicsit átalakított csapattal és talán több szerencsével.

Szerdán este ők játszottak:

Decker Attila, Lévai Márton - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Német Toni, Salamon Ferenc, Vámos Márton - mezőnyjátékosok.

(Megjegyezzük, hogy anyagaink, fotóink és videóink elküldése normális internetkapcsolat hiányában komoly nehézségekbe ütközik. A helyzeten javulás csak péntektől várható, amikor beköltözik a csapat Rómába, az aznap kezdődő nemzetközi felkészülési torna helyszínére.)


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (egyelőre csak a felvételeken elhangzó párbeszédek leírt változata, magukat a videókat az internetkapcsolat függvényében rakjuk ki pótlólag):


Benedek Tibor a vlv-nek - olasz-magyar kétkapu

- Szervusz, Tibor! Megvolt az első kétkapu az olasz válogatottal, de meccsértékelés előtt azt kell megkérdeznem, hogy mi történt Tonival, hogy van?

- Nem tudjuk még. A msodik támadásnál megsérült, úgyhogy nem tudott sokat segíteni a mai kétkapunál. Reméljük, hogy nem komolyabb a sérülése, majd meglátjuk, hogy mennyi idő alatt tud felépülni. Tizenhárman játszottunk, a 18-ból, öten dolgoztak külön.

Hát..., sokkal lassabbak voltunk, mint az olaszok, nekik ez a kétkapu jobban sikerült, mint nekünk, de hát ez még csak az első volt, úgyhogy nagyon az elején vagyunk. Van mit megbeszélnünk.

- A legerősebb játékosokat vetted ki a csapatból, gondolom, azt akartad kipróbálni, hogy a fiatalok hogy játszanak egymásal, mit tudnak produlálni.

- Nem azért vettem őket ki, hanem azért, mert nekik még dolgozniuk kell. Ők egy hetet pihentek, edzeniük kell és más típusú terhelés a játék, nem akartam, hogy már ma játsszanak. A mai kétkaput nehéz értékelni most, a videó nélkül, nem volt túl jó...

- De hát holnap lesz egy másik...

- Persze. Azt gondolom, hogy javulni fogunk, ez most így elsőre nem volt jó.

- Köszönöm szépen.



Bedő Krisztián a vlv-nek - olasz-magyar kétkapu

- Szervusz, Krisztián. Ezen a kétkapun váratlanul nagyon komoly feladatod lett, mert ugye Tonya mindjárt az elején megsérült. Értékeld egy kicsit a meccset légy szíves!

- Hát igen, így van. Egyből nehéz helyzetbe kerültem, ugye, Tonya "itt hagyott" egyedül az első negyedben már. Az elején Pufi még irigykedett ránk, hogy mi játszunk és ő úszik, a végére ez megfordult egy kicsit... :-) Ahogy láttam, nekik könnyebb dolguk volt, ha jól vettem észre, a második negyed elején már itt voltak, passzolgattak, aztán nézték a meccset.

Magáról a meccsről: hát, kemény volt. Egy hét kihagyás után azért az első kétkapu mindig nehéz. Ez most érződött is, azt hiszem, az egész csapaton. Kicsit lassúak voltunk. Úgy gondolom, az első két negyedben, talán még a harmadikban is. A harmadik végére már azért felvettük a ritmust, ott látszott igazán, hogy mit szerettünk volna játszani, már volt valami képe a játékunknak, az elején kicsit összevisszaság volt, de úgy gondolom, hogy az első meccsen ez még belefér.

- Nem sok ítéletet adott nektek a bíró...

- Nem, hát ez így szokott lenni, legalábbis itt Olaszországban. Mi vagyunk a vendégek, nem nagyon szeretik, ha virgonckodunk, nem adnak sok kiállítást, de hát ehhez hozzá vagyunk szokva. Holnap jön Pufi, ő is megtapasztalja ezt... :-)

- Jó pihenést kívánok!

- Köszönöm szépen.



Dr. Gábor Antal a vlv-nek - olasz-magyar kétkapu


- Tóni bácsi! Megmondom őszintén, nem szeretem, ha nyilatkozol. Mert ha te nyilatkozol, akkor mindig valami probléma van. De hát muszáj megtudni, hogy mi történt Tonival!

- Igen. Egy rossz mozdulat, összeakadt két játékos, az egyik jobbra forult, a másik balra és Toni bal válla meghúzódott. Egyelőre nem tudunk többet mondani, elképzelhető, hogy valamelyest ízületi tokszalagsérülés, rotátorköpeny-sérülés van. Egyelőre jegeltük, várunk vele egy-két napot, és amennyibn javul, akkor... boldogok leszünk, ha nem, akkor hétfőn MR következik és azután döntünk a továbbiakról.

- Fájdalmai vannak?

- Igen, nagyon fájt neki. Most, hogy egy picit jegeltük, talán valamivel jobb, de hát ez még nem döntő...

- Köszönöm szépen a tájékoztatást!

- Kérlek szépen.