FACEBOOK

Megkezdődött a nyári felkészülés

Megkezdődött a nyári felkészülés
hozzászólás, 2015.06.01.

Hivatalosan első edzéseit tartotta hétfőn Benedek Tibor új válogatott kerete. vlv-riport a Margitszigetről.

A keretre persze még nem lehet ráismerni. Egyrészt itt vannak még a meghívott "minikeret" tagjai - Fejős Róbert, Fülöp Bence, Kardos Gergely, Kovács Gergő, másrészt az Eger és a Szolnok válogatottjai erre a hétre még szabadságot kaptak. Ott volt viszont az edzéseken az OSC három kerettagja, Bátori Bence, Gór-Nagy Miklós és Salamon Ferenc. Jelen volt továbbá Német Toni és Lévai Márton is. (Manhercz Krisztián lebetegedett).

A fiúk már reggel 9 előtt elkezdték a közös munkát a tornateremben, majd egyből vízbe mentek, ahonnan 13 óra körül kászálódtak ki. Ennek tudható be, hogy - mint videóinkból is kiderül - a saját sorsukkal ugyan tisztában voltak, de a vlv munkatársától értesültek arról, hogy még ki van a reggel kihirdetett keretben...

A délelőtt során egyébként jó egy órát úsztak a kerettagok, majd este ez megismétlődött. A labdás gyakorlás során is szigorú edzői utasítások szerint kellett végezni a munkát.

Benedek Tibor végül megkönyörült a társaságon és másfél órányi kemény edzésmunka után (fél órával a tervezett befejezési időpont előtt) bejelentette: vége. Hozzátette: aki akar, még dobálhat. Pár másodperc múlva, amikor mosolyogva elhaladt a vlv munkatársa mellett, halkan odaszólt: "Nem volt elég kemény az edzés, van kedvük labdázni..."

Ugyanis a "vége" szóra csak a meglett családapák (majdnem családapák) indultak rögtön a medencepart felé, a fiatalabbak éltek a lehetáséggel, hogy válogatott edzésen dobálhassanak kapura...


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Német Toni a vlv-nek


- Szervusz Tonya! Gratulálok, ma reggel kihirdették a vb-keretet, és ebben te benne vagy. Ráadásul, ha van "egzakt poszt"... három "darab" center van, nagy valószínűséggel kettő marad, jó esélyed van. Hogy látod?


- Köszönöm, most ezt tőled tudtam meg.

- Nem hiszem én ezt...


- Most lett kihirdetve. Örülök neki. Örülök.

- Hogy látod, - most már elég sok időt itt töltöttél -, nem okoz gondot a többiekkel való
együttjáték, a légkör az ismerős már.

- Azért mindenhova be lehet illeszkedni, remélhetőleg. Más az edzés, és más meccs.

- Mi a különbség, már úgy értem a beilleszkedés szempontjából?


- Hát edzésre bárki le tud jönni és edzeni tud a többiekkel, az, hogy egy meccsen hogy játszunk, az számít.

- Az is tudható, hogy Olaszországba mindenki megy, három meccs lesz, lesz lehetőséged bizonyítani. Erre úgy lélekben, hogy készülsz fel?


- Ezt is most tudtam meg. Örülök :-).

- Jó veled interjút készíteni… Tonya, a nyártól mit vársz?


- Minél több sikerélményt, és be szeretnék kerülni a vb keretbe, de hát ez egyértelmű.

- Bekerülni a vb csapatba, a keretben már benne vagy. Ha a csapatban benne leszel, akkor, gondolom pályafutásod eddigi legnagyobb…


- Igen, csúcspontja.

- És mi az, amit el szeretnél érni?


- Aranyérmet, és utána Rió.

- Sajnos több újsággal nem szolgálhatok a mai VLV hírekből, de találkozunk holnap.
Köszi!

- Köszi, szia!

(Lejegyezte: Kerbi)



Bátori Bence a vlv-nek


- Szervusz Bence! Köszöntelek ismét a VLV kamerája előtt. Ma reggel kerethirdetés volt, és ott a neved, mindjárt az elején a B betű miatt. Hogy fogadod ezt a hírt, és mik a fogadalmaid erre a nyárra?


- Üdvözlöm a VLV olvasóit! Mi ezt már tudtuk, mert most kezdtük meg a felkészülést, de így a teljes keretet, azt most tudtam meg tőled, fél perce. Fogadalmak: szeretnék kijutni a Világligára és a világbajnokságra, és érmet, de aranyérmet nyerni mind a kétszer a csapattal.

- Tudtál pihenni a bajnokság óta?


- Így van, volt másfél hét pihenőnk, hallottam a többiektől, hogy az előző héten nagyon kemény volt a felkészülés, ahogy elkezdték, és én is edzettem egy párat, lent az Universiadenál.

- A Balatonon volt úszás?


- Nem volt.

- Tudom, hogy a Balatonon eljegyzés volt, amihez szívből gratulálok. Mikor lesz az esküvő?


- Köszönöm szépen, 2017 augusztusában.

- Na, addig sok aranyat kívánok!


- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)