FACEBOOK

Jansik Szilárd beteg lett, Kalanovics Balázs az új meghívott

Jansik Szilárd beteg lett, Kalanovics Balázs az új meghívott
hozzászólás, 2015.05.25.

Fogyadozik Benedek Tibor margitszigeti "minikerete", így a szövetségi kapitány újabb KSI-st hívott be "kereten kívül", hogy meglegyen a szükséges lészám a gyakorlásokhoz.

Pünkösdhétfő ide, pünkösdhétfő oda, a Benedek Tibor által kéthetes közös gyakorlásra összehívott "potenciális válogatottak" ezen a napon is edzettek a Margitszigeten.

Kiadós esőben kiadós úszáspenzumot teljesített a csapat, Benedek Tibor a legváltozatosabb kombinációkban írta elő a teljesítendő hosszokat. Félidő tájt, az etapok közötti rövid pihenő során kisebb szemantikai vita alakult ki Manhercz Krisztián és Kovács Gergő között, a tekintetben, hogy melyik az optimistább verzió, a pohár félig üres, illetve, hogy a pohár félig tele. Az eltérő megközelítést az okozta, hogy az egyik fél szerint, mivel az ominózus pohárban víz van, abból pedig minél kevesebbet észlelünk úszás közben, annál jobb a helyzetünk. Nyakatekert érvelés, de jól mutatja, hogy a gyilkos úszáspenzumok közepette miként alakul át az ember gondolkodása.



vlv-képek


Játék is volt, persze, sőt, Benedek Tibor kifejezetten meghatározta, hogy mit szeretne látni a vízben a labdás mozgás során. Komoly szerepet kaptak a centerek, de a kapu előtti, rálövés nélküli, egyre gyorsabb körbepassz is visszatérően szerepelt a programban.

A végén Manhercz Krisztián állt be a kapuba és nem is teljesített rosszul. Ki is szólt Benedek Tibornak, hogy ha valami gond lenne, a kedd esti kétkapunál szívesen beáll védeni.

Gond egyébként van, bár nem a kapusoknál. Ugye a szövetségi kapitány eleve behívta az összetartás kezdetekor "kereten kívüliként" Fejős Róbertet, hogy meglegyen a megfelelő létszám az U17-esekkel tervezett összesen négy edzőmeccsen. Lévai Marci már pénteken sem volt a csapattal, de távolléte "igazolt", már jóval korábban olyan, néhány napos külföldi útra fizetett be, amit már nem lehetett lemondani. Hétfőn kiderült, hogy Jansik Szilárd megbetegedett, valószínűleg az egész hetet ki kell hagynia, amiért egyébként már Vincze Balázsnak, az Univeriade-válogatott szövetségi kapitányánbak is főhet a feje, hiszen Jansik és Sedlmayer a tervek szerint csütörtökön az Universiade-csapathoz helyezi át székhelyét.

Mindemellett a ma délelőtti edzésen Német Tonya is sokat fájlalta a bal vállát, nem lehet tudni, mennyire komolyak a panaszai. Benedek Tibor már az edzés végén határozott: behívja pótlólag Kalanovics Balázst, a KSI játékosát, aki már kedden reggel csatlakozik a csapathoz.



vlv-képek


VLV-VIDEÓ:


Fejős Róbert a vlv-nek


- Szervusz Robi, köszöntelek a vlv kamerája előtt! Hát ez egy nagyon szokatlan helyzet; kereten kívüliként vagy itt, edzel a többiekkel, én nem láttam különösebb különbséget közted és a többiek között... Mit szóltál, amikor meghívást kaptál?

- Szép napot! Az előző hét keddjén történt, ha jól emlékszem. Jöttem a KSI edzésére, és akkor szólt Horváth Jani, hogy beszélt Tibivel, kétkapuznak a junior válogatott ellen, és kevesebben voltak, kellene, hogy csatlakozzak. És hát, aztán itt maradtam.

- Hogy fogadtad ezt? Mit szóltál hozzá?

- Igazság szerint köpni-nyelni nem tudtam, meglepődtem, de nagyon örültem neki.

- Milyen volt ez a hét? Túl vagytok az első héten, nagyon elfáradtál?

- Igen, nagyon kemény volt, főleg, hogy most jöttem vissza egy bokatörésből, és ugye nekem ez volt - Tibivel a keddi - az első erős edzésem, és "mindenhol vettem a levegőt", így fogalmazok.

- Neked még edzésben is kell maradni, mert még van egy osztályozótok, ha jól tudom. Ott mik a kilátások?

- Igen, ha minden igaz, június közepén fogunk játszani a Tatabányával. Mindenképpen bent szeretnénk maradni, és reménykedünk, hogy össze is fog jönni.

- Ez az itteni légkör milyen?

- Nagyon jó a hangulat, nagyjából egy korosztály vagyunk, a legidősebb az azt hiszem, nálam három évvel idősebb Fülöp Bence. Nagyon jó a hangulat, nagyon szeret mindenki mindenkit, minden nagyon jó.

- Szerintem, amennyire nyomon kísértem, egész jó szezont zártál, ehhez gratulálok. Gondolom egyszer úgy is szeretnél itt lenni, hogy nem kereten kívüliként hívnak meg...

- Köszönöm szépen. Igen, mindenképpen, az a hosszú távú célom, hogy ide úgy kerüljek be, mint kerettag.

- Mi a végcél, amit mindenképpen szeretnél elérni a pályafutásod során?

- Szerintem mindenkinek, ahogy nekem is, az olimpiai bajnoki győzelem, hogy kijussak egy olimpiára, és ott a legjobbat érjem el, amit el lehet érni.

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


A Margitszigeten jelenleg edző minikeret:

Kardos Gergely, Vogel Soma (kapusok);
Fülöp Bence, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Német Toni, Sedlmayer Tamás (mezőnyjátékosok).


A szövetségi kapitány előre bejelentette, hogy Nagy Ádámmal is számol, ő az U17-esek oszlopos tagja és a kétkapuk során a meccsek felét az egyik, a másik felét a másik csapatban tölti. Kereten kívüli meghívottként centerezik Benedek Tibor csapatában Fejős Róbert, s keddtől ugyancsak teljes értékű munkát végez a meghívottakkal együtt Kalanovics Balázs.

Jansik Szilárdnak gyors gyógyulást kívánunk!