FACEBOOK

Jön a pihenés, lehet tanulni!

Jön a pihenés, lehet tanulni!
hozzászólás, 2015.05.22.

Letelt az első hét a margitszigeti minikeret programjából. Esőben is jól teljesítettek a fiúk, akik közül többen vizsgára készülnek a hétvégi "rendkívüli" pihenőnapokon.

Benedek Tibor síppal a szájában, esernyővel a kezében vezényelte le meghívott keretének pénteki edzését.

Csaknem egy teljes órán át kizárólag úsztak a fiúk, csak hogy meglegyen a kellő fáradtság az ezt követő labdás gyakorlatokhoz.

A szövetségi kapitány bonyolult játékot talált ki, aminek alapja a sima kétkapu volt, azonban nehezítő elemeket épített be a szabályokba. Nem csak azt, hogy egy az egyik csapat nagyobb létszámban játszhatott hosszú percekig, de olyan "forradalmi módosítást" is alkalmazott, hogy sípszóra a "rendes játékot" viktóriázás váltja fel (és fordítva). Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy amikor a sípszó megszólal, elszabadul a pokol, mert mindent szabad a vízben, figyelmen kívül lehet hagyni a hagyományos szabályokat. Na képzelhetik...



A végén még egy lövőverseny is belefért a programba, s jó volt hallani, hogy a hullafáradt fiúk pontosan ugyanúgy zrikálták egymást, mint az "igazi nagyok"...

Hétfőn folytatódik mindaz, ami ezen a héten történt: tornatermi, majd vizes edzések és két alkalommal edzőmeccs a Horkai-bébikkel, az Eb-re készülő U17-es válogatottal, akik jelenleg Stutgartban vesznek részt felkészülési tornán (a pénteki első napon 12:6-ra kikaptak a szerbektől).

VLV-VIDEÓK:


Jansik Szilárd a vlv-nek


- Szervusz Szilárd! Véget ért ez a hét nektek. Szeretném, ha elmondanád, milyen volt? Hogy érezted magad? Tudtál-e bizonyítani?

- Szervusz! Azt gondolom, hogy nagyon jó volt, örülök, hogy itt lehetek, és igazából azt vártam, amit kaptam is. Könnyű edzés nincs, nehezek az edzések. Van, hogy négy órát itt vagyunk, másfél óra kondi, aztán két óra víz. Azt kaptam, amit vártam. Az úszások is nehezek voltak, és a különböző gyakorlatok is. Azt gondolom, hogy mindent megtettem, hogy bizonyítsak. Remélem, hogy sikerült, de nagyon elfáradtam ezen a héten.

- Még csak félidő van. A következő héten mit kaptok? Mi lesz az étlap?

- Ezt még előre nem tudjuk, de azt gondolom, hogy hasonló. A legmegerőltetőbb ugye a csere nélküli kétkapu. Most is az lesz kedden-szerdán. Csütörtöktől én csatlakozom az Universiade-kerethez.

- Akkor erre a hétvégére most jó pihenést kívánok. Mit fogsz csinálni?

- Aludni fogok, az biztos, s  megpróbálok egy kicsit tanulni is a vizsgáim előtt.

- Milyen vizsgáid lesznek?

- Lesz hat-nyolc féle.

- Hol tanulsz?

- Edutus főiskolán, közgazdaságot.

- Hát, akkor nem is tudom, mit kívánjak neked, erre a hétvégére.

- Jó pihenést.

- Jó tanulást jó pihenést! Találkozunk a jövő héten. Szia!

- Köszönöm, szia!

(Lejegyezte: Kerbi)



Sedlmayer Tamás a vlv-nek


- Szervusz Tamás, köszöntelek a vlv kamerája előtt! Tőled is azt kérem, hogy foglald össze ezt a hetet! Hogy értékeled így frissiben, amikor épp véget ért a heti program?

- Szia! Kemény, nagyon erős edzések voltak, közte két kétkapu a ’98-as válogatottal. Ezen kívül gyakoroltunk, igyekeztünk a nagyválogatott által játszott taktikai elemek alapjait elsajátítani. Fizikai, erőnléti edzések is voltak, nagyjából így tudnám összefoglalni.

- Hogy látod a saját teljesítményedet? Milyen voltál a héten?

- Én két hete abbahagytam már az edzéseket, azóta semmit sem csináltam, így kellett egy kis idő, amíg visszaszoktam ebbe a körforgásba. Azért még mindig nem vagyok százszázalékos formában, egy hét után nem is lehetek. Ettől függetlenül igyekszem minél jobban teljesíteni, mindent odarakni, tiszta erőből úszni, odafigyelni a taktikára, jól teljesíteni a kétkapukon.

- Azok a taktikai variációk, amiket Tibi gyakoroltatott veletek – a nagyválogatott elemei –, mennyire voltak neked újak, meglepőek, váratlanok, szokatlanok? 

- Két éve voltam már egyszer a bő keretben, három-négy napig volt szerencsém ott lenni, akkor találkoztam ezekkel először, de az azóta eltelt idő alatt nem volt semmi ilyen taktikai elem. Igazából nehezek így elsőre, mivel nagyon sokat is vettünk: támadás, védekezés, emberelőny, emberhátrány, különböző variációk. Nyilván idő kell, hogy megtanuljam, de azért remélem, hogy a második hét végére már mondhatom azt, hogy tudom, a különböző figuráknál mit kell csinálni.

- Ha nézed majd a tévében a Világliga szuperdöntőjét, és játszik a csapat, fogod tudni, hogy mi következik?

- Igyekszem majd odafigyelni, és ha még esetleg a közvetítés alatt azt is hallom, hogy milyen számot mondanak be, akkor talán fogom is tudni, hogy hova megy a labda.

- Végül tőled is megkérdezem: most két és fél nap szünet van, ez csodálatos, mit fogsz csinálni?

- Kedden vizsgázom, így az alvás mellett sajnos még tanulnom is kell, ez lesz a két fő elfoglaltságom a hétvégén.

- Miből vizsgázol?

- Élettanból.

- Jajj…

- Igen, elég sok tétel, elég sok tanulás, de igyekszem túllenni rajta.

- Akkor jó pihenést és jó tanulást!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



vlv-képek