FACEBOOK

A Kaposvár jó hajrája - Szécsi Zoltán a Reggeli Startban

A Kaposvár jó hajrája - Szécsi Zoltán a Reggeli Startban
hozzászólás, 2015.05.12.

A playoffban megtáltosodott, négy meccsből négyet nyert a Kaposvár és így az alapszakaszbeli 10. hely után a végső bajnoki sorrendben 7. lett. Erről és a kaposváriak szokatlan játékstílusáról beszélgetett Szécsi Zoltán csapatkapitánnyal, háromszoros olimpiai bajnokkal kedden reggel Szombathy Pál a Reggeli Startban.

Az alapszakaszban sérülés- és betegséghullám sújtotta a kaposvári csapatot, három hónapon át nem tudtak kompletten edzeni, játszani. A Fekete Szilveszter vezetőedző irányításával elért 7. hely azért is értékes, mert - mint Szécsi Zoltán elmondta - a csapat stílusa szokatlan, játék közben nem keresik a testkontaktust, védekezésnél - ha rajtuk múlik - nem embert fognak, hanem területet. Ezt sokan nem értik, de Szécsi szerint az ellenfél hibáját gyorsan kihasználó, pörgősebb, látványosabb játékstílusról van szó, amely teret ad a szép egyéni megoldásoknak.

Szécsi úgy véli, a 2013-ban bevezetett őszi szabályváltoztatások után a szerbek és a horvátok a gyilkos emberfogással stílusváltásra kényszerítették a játékvezetést, ez pedig "eladhatatlanná teszi a vízilabdát". A nézőt ugyanis nem érdekli, hogy miként fogja a víz alatt egymást két 110 kilós kigyúrt ember. Egyúttal érthetetlenné váltak az ítéletek, hiszen egymásután öt-hat dologért is fújhat a bíró, nem tudni, hogy miért éppen az adott szituációban avatkozott be a játékba.

A Kaposvár rájátszásbeli teljesítményekor Szécsi Zoltán kiemelte, hogy a BVSC ellen kétszer, a Vasas ellen egyszer hoztak be háromgólos hátrányt, s döntetlenre végződött meccseiket mind ötméteres-párbajban nyerték meg, ami egy kapus számára természetesen különleges "csemege".

A háromszoros olimpiai bajnok kapus jól érzi magát Kaposváron, mint fogalmazott, szakmai szempontból Fekete Szilveszter visszaadta számára a vízilabda szeretetét. Csapata jó erőben, jó formában teljesítette a szezont, s folyamatosan lép egyre feljebb. A jövő évi cél a legjobb hatba jutás, ehhez megtartják a csapat erős gerincét és két-három új igazolással próbálnak előre lépni. Szécsi még egy évet biztosan vízben tölt játékosként, de már nevel egy "kapuspalántát", aki esetleg átveheti majd a helyét, ő ezt követően is szeretne a vízilabdasportban maradni.

A teljes beszélgetés: